Derbi dana: Benfika – Porto, meč koji odlučuje šampiona u zemlji evropskog prvaka

benfika - porto

Po završetku 30. kola portugalskog prvenstva, mogli bi da bude rešeno pitanje šampionske titule. Međutim, mogao bi preostali deo šampionata da postane još interesantniji. U dirktnom duelu za titulu sastaju se Benfika i Porto, a posle ovog okršaja mnoga pitanja mogu da dobiju odgovor.

Benfika je sigurna da će odbraniti titulu.

U prethodne dve sezone Befika je osvajala titulu u Portugaliji, prvo ispreed Porta, a ispred Sportinga. U te dve sezone, oni su  završili isperd svojih najvećih konkurenata zahvaljujući rezultatima u direktnim duelima koji su odlučivali o tituli. Takav scenario ponavlja se treću godinu uzastopno, pa je i to veliki adut za Benfiku i ovoj put, posledbno jer igra na svom terenu.

Benfika ima bod više od Porta i jasnu računicu pred ovaj meč: Ne izgubiti , a zatim pobediti u svim utakmicama do kra, što u prvenstvu kao što je portugalsko, za Benfiku ne bi trebalo da bude problem.

Levi bek Aleks Grimaldo, koji je najbolji levi spoljni, povređen je, ali se čini sve da se on oporavi za ovaj duel. Zvezda tima, napadač Žonas, koji je na 28 utakmica u sezoni postigao neverovatna 33 gola, verovatno neće nastupiti protiv Porta, što je ogroman hendikep za ekipu iz Lisabona. Pominje se da će rizikovati i pokušati da igra pod injekcijama, bar jedno poluvreme. Ipak , u tom slučaju teško da će moći da pruži 100% svojih mogućnosti. U svakom slučaju njegov nastup podigao bi samopouzdanje ekipi, što bi moglo da presudi u derbiju.

Porto je u padu forme

Trener Porta Konseisao je pod velikim prititskom pred ovaj meč. Porto je dugo bio lider na tabeli, imao je seriju pobeda, međutim, u poslednje četiri utakmice zabeležio je dva poraza. Tragično je što su porazi doživljeni od ekipa kao što su Fereira i Belenenses i to bez postignutog gola. Da sve bude gore, to su bili jednini porazi u prvenstvu ove sezone.

Bivši fudbaler Porta i Lacija zna da je ovo najveći izazov u ovoj sezoni u portugalskom šampionatu. Ipak, da bi pobedio na La Lužu, njegov tim mora da odigra perfektno i to bez povređenih Danila, Korona i odličnog napadača Mađera.

Na golu će biti iskusni Iker Kasiljas, kome će ova sezona biti poslednja u Portugaliji, pa je sigurno da će biti maksimalno motivisan, a njegovo iskustvo biće dragoceno.

Oba rivala bila bi zadovoljna remijem

Nerešen rezultat je dobra polazna tačka za kladioce, koji će igrati ovu utakmicu. Posebno jer međusobni dueli Benfike, Porta i Sportinga često završavaju bez pobednika. Timovi ne vole da gube od velikih rivala i obično igraju mnogo opreznije, jer više žele da izbegnu poraz, nego da zabeleže pobedu.

Benfiki odgovara nerešeno u ovom meču, jer će držati sudbinu u svojim rukama. Na drugoj strani Porto je svestan da Benfika ima još i duel sa Sportingom, pa smatra da remijem ne gubi ništa. Oni se nadaju da ako ne izgube u Lisabonu, da Benfika neće osvojiti više od boda protiv Sportinga, pa bi oni u tom slučaju postali šampioni. Zato kvota na remi od 3.15 u 10Bet izgleda primamljivo. Na pobedu Benfike kvota je 2.40, a za trijumf Porta je 3.05, sve u kladionici 10Bet.

Naš predlog:

Nerešeno na meču @ 3.15 u 10Bet

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.