Serija A 34. kolo, najava, analiza, predlozi

serija a

Sve utakmice ovog kola na Apeninima ostaće u senci derbija prvenstva, koji može da reši pitanje šampiona, ali i da maksimalno zakomplikuje situaciju pred poslednja četiri kola. U Torinu se sastaju vodeći Juventus i Napoli!

SPAL – Roma – 0-2 @ 1.80 u 10Bet

Ako postoji trenutak u kom SPAL može da iznenadi Romu, to je ovaj. Rimljani su potpuno okrenuti utakmici sa Liverpulom u polufinalu Lige šampiona, koja se na Enfildu igra u utorak i, hteli ili ne, teško će se skoncentrisati na ovaj duel, ma koliko im on značio u borbi za novo učešće u eliti naredne sezone. Domaćin je u dobroj formi, nije izgubio na poslednjih osam utakmica, ali nije to umeo bodovno da “naplati”, jer je u poslednjih šest remizirao. Tri puta je bilo 0:0, a isto toliko puta 1:1, pa verujemo da će se u intervalu 0-2 gola, okončati i ovaj važan, za obe ekipe, okršaj.

Sasuolo – Fiorentina – x2 @ 1.39 u 10Bet

“Viola” je izgubila od Lacija u sredu posle jedne sjajne fudbalske predstave, koja vraća veru u italijanski fudbal, posle dosta godina stagnacije u kojoj je bila Serija A. Prekinula je ekipa iz Firence seriju od šest pobeda, pa je u samo četiri dana dva puta kiksirala na svom Artemio Frankiju i uzela samo jedan bod u duelima sa SPAL-om i Laciom. Udaljili su se malo od Evrope, ali šanse još postoje. Sasuolo nije izgubio već osam kola, što je njihov najbolji učinak u sezoni, pa su utekli iz opasne zone. Njihov problem su utakmice na svom terenu, gde su do sada zabeležili samo dva trijumfa, pa ne verujemo da će savladati ni Fiorentinu. Dupla šansa x2 nam je najrealnija.

Milan – Benevento – 1/1 @ 1.66 u 10Bet

Pet uzastopnih utakmica bez pobede ugasile su poslednju nadu da Milanezi mogu u Ligu šampiona. U poslednja četiri meča bilo je nerešeno, a sada je vreme za pobedu. Benevento se hrabro držao, ali je u sredu doživeo ubedljiv poraz od Atalante na svom terenu. Verovatno su i oni malo potonuli, jer je svaki dalji otpor uzaluda, moraju da se vrate u Seriju B, posle samo jedne sezone u eliti. Milan bi trebalo da pobedu overi u prvom poluvremenu.

Kaljari – Bolonja – 1 @ 1.95 u 10Bet

Dobra prilika da tim sa Sardinije napravi odlučujući korak ka opstanku i preostali deo prvenstva odigra bez tenzija. Stiže im Bolonja, koja odavno igra, manje-više, prijateljske mečeve, pošto je opstanak obezbedila, a za nešto više nema ni ambicija, ali ni kvalitet. Kaljari ne igra naročito dobro, u utorak ih je Inter lako porazio, ali su protiv Udinezea osvojili veoma važne bodove, sa ova tri, mogu da nakrive kapu.

Atalanta – Torino – GG @ 1.83 u 10Bet

Utakmica koja može da odluči o poretku ekipa koje žele u Ligu Evrope. Atalanta je u boljoj poziciji, ima pet bodova više od “bikova”, ali bi pobeda gostiju dovela do neizvesnosti. Domaćin je favorit, a mi ne bismo otpisivali nepredvidivi Torino, koji je posle tri pobede upisao dva remija. Tim iz Bergama igra toplo-hladno, ali je na odličnom šestom mestu. Verujemo u golove na obe stranee.

Kjevo – Inter – 0-2 @ 1.76 u 10Bet

Najmaleroznija ekipa u završnici sezone, ubedljivo je Kjevo. Ostaja li su bez bodova u sudijskoj nadoknadi nekoliko puta, a u poslednje dve utakmice nisu primili gol. Doduše, nisu ga ni dali, pa su na konto dodali samo dva boda. Opstanak im je još daleko, a na ruku im ne ide raspored u naredna dva kola, jer igraju sa Interom i Romom. Niz od tri meeča bez pobede i bez postignutog gola, Inter je prekinuo protiv Kaljarija, kome je ubacio četiri lopte u mrežu. Pobeda im je važna zbog Lige šampiona, ali očekujemo tvrd meč, bez mnogo golova.

Lacio – Sampdorija – 1 @ 1.30 u 10Bet

Lacio je pobedom u Firenci prebrodio kratku krizu koja se ogledala u debaklu u Salcburgu i slabom izdanju u derbiju “della Capitale”. Ponovo su namestu koje vodi u Ligu šampiona, a da bi tu i ostali, moraju da pobede Sampdoriju. Tim iz Đenove je igrao loše u poslednje vreme, ali je golom u sudijskoj nadoknadi došao do bodova protiv Bolonje u sredu, pa su ponovo u konkurenciji za izlazak u Evropu. Kvota na pobedu domaćina je jako slaba, ali bi trebalo da dođe.

Udineze – Krotone – 0-2 @ 1.66 u 10Bet

Kakav će ovo dvoboj za opstanak biti! Dve ekipe u katastrofalnoj formi, a to se posebno odnosi na domaćina koji je izgubio u nizu 10 utakmica, za ne poverovati! Od sigurne pozicije u sredini tabele, sa pogledom ka vrhu, Udineeze je počeo da strepi za opstanak. Sve će biti u redu ako pobede Krotone, jer će upravo njima pobeći osam bodova, koje bi gosti, realno, teško nadoknadili, ali šta ako izgube i 11 put? Krotone mora da igra na pobedu, mada ih i bod ostavlja u igri. Previše je ovo važan meč da bismo videli goleadu.

Juventus – Napoli – 1 @ 2.05 u 10Bet

Derbi sezone, utakmica koju su svi čekali! Draž ovog meča malo je umanjena lošim rezultatima Napolija u poslednje vreme, ali i ispadanjem “stare dame” iz Lige šampiona, pod bizarnim okolnostima u Madridu. Četiri boda više ima aktuelni šampion i pobedom bi sve bilo rešeno. Podbacio je Juventus u sredu igrajuć 1:1 sa Krotoneom, što je Napoli iskoristio i sa tri boda, osvojena protiv Udinezea, uključio se u trku ponovo. Međutim, nije slučajno Napoli predao palicu rivalu, pošto je u poslednjih sedam mečeva pobedio samo tri puta, a tako se ne osvaja Skudeto. Ako trijumfuju u Torinu, mogli bi da neutrališu sve kikseve, pošto će Juve morati već sledeće nedelje kod Intera, a ima okršaj i sa Romom do kraja prvenstva. Mi, ipak, verujemo u kvalitet i iskustvo tima koji predvodi Masimilijano Alegri, ali i u tradiciju, koja kaže, Napoli nije pobedio u Torinu od 2009. godine, neće ni sad.

Đenova – Verona – 0-2 @ 1.80 u 10Bet

Verona je imala sjajnu priliku u poslednja četiri kola da uveća bodovni saldo, jer je igrala sa ekipama iz donjeg dela tabele, ali je slavila samo protiv Kaljarija, a poražena je od Sasuola, Bolonje i otpisanog Beneventa. Kad takav raspored nisu iskoristili, teško je oćekivati da će se sada izvući. sasuolo je, izgleda, u sredu ukucao poslednji ekser u sanduk koji će Veronu odvesti u Seriju B, ali da ne prejudiciramo, možda tim iz grada ljubavi baš sad proigra i trijumfuje u Đenovi. Ne verujemo preterano u tu mogućnost, ali se ipak odlučujemo da igramo na golove, kojih e bi trebalo da bude više od dva.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.