Derbi Dana: Liverpul – Roma, ko će biti najveće iznenađenje LŠ za sezonu 2017/2018?

Liverpul - Roma

Da je neko uložio novac na polufinalni par Lige šampiona Liverpul – Roma, sad bi pomenutu ukakmicu gledao sa neke egzotične destinacije. Pošto smo uvereni da nije niko, ostaje nam da pokušamo da pomognemo kladiocima da bar pogode ishod utakmice čije je odigravanje zaprepastilo ljubitelje fudbala širom sveta.

Kako I ne bi, kad je žreb za četvrtfinale jedne spojio sa Mančester Sitijem, a druge sa Barselonom, tada već izvesnim šampionima Engleske I Španije. Male su šanse davane Liverpulu u duelu sa “građanima”, a još manje “vučici” pred okršaj sa katalonskom mašinom za golove. Ali, još jednom se potvrdilo da je fudbal nepredvidiv, ma šta o tome rekao Geri Lineker.

Liverpul, “princ Egipta” kao factor moći

Možda reči čuvenog centarfora imaju podlogu u slučaju tima sa Enfilda, pošto je na njihovoj klupi Nemac, pa je u svakom slučaju pobedio bar jedan, Jirgen Klop. “Redsi” su dva puta pobedili Siti I sada sa mnogo optimizma očekuju da se plasiraju u novo finale, prvo nakon onog istorijskog u Istanbulu 2005. U centru pažnje biće jedan Egipćanin, onaj koji je dres Rome letos zamenio za Liverpulov, a sada fascinira engleske navijače, I do delirijuma dovodi protivničke golmane. Mohamed Salah je na 46 utakmica ove sezone postigao 41 gol! Roma ga je prodala za 42 miliona, a sada vredi trostruko. Istina, njegov učinak nije bio ovakav u dresu rimskog kluba, ali se moglo naslutiti o kakvom se potencijalu radi. Naravno da opasnost ne preti samo od “princa Egipta”, pošto Liverpul ima najubojitiju navalnu trojku posle one Barsine. Pored Salaha, fenomenalnu sezonu igraju I Brazilac Firmino I Senegalaca Mane, koji zajedno sa Egipćaninom terorišu golmane na Ostrvu. Liverpul će deseti put igrati u polufinalu najjačeg evropskog takmičenja, a pet puta je stizao do pehara. Upravo mu je Roma jednom bila takmac, daleke 1984., kada su trijumfovali Englezi na Olimpiku posle penala, u tadašnjem Kupu evropskih šampiona.

Roma, balkanska veza vodi do uspeha

Taj nesrećni poraz u finalu bio je Romino jedino učešće u završnoj predstavi. Njihove ambicije ove sezone nisu išle tako daleko, ali kada se već dogodila magičn noć na Olimpiku u kojoj su Barselonu isprašili sa 3:0, šta bi moglo da ih zaustavi u maštanju od “ušatom peharu”? Još jednom u se ovi timovi sastajali u Evropi, a I tada je Liverpul bio uspešniji, pre 17 godina u UEFA ligi. Dakle, Rimljani se uzdaju u ono “treća sreća”. Tim Euzebija di Frančeska nema uspeha sa Englezima kroz istoriju, pa bi trebalo obratiti pažnju I na tu tradiciju. Navijači “vučice” najveće nade polažu u “bosanskog dijamanta”, Edina Džeka, koji igra u sjajnoj formi I mogao bi da zada mnogo problema odbrani “redsa”. Puno se očekuje I od novog kapitena srpske reprezentacije, Aleksandra Kolarova, kome će ovo biti drugo učešće u polufinalu LŠ, prvo je izgubio u dresu Sitija od Reala 2016. Godine. Kolarov je propustio zbog lakše povrede prvenstveni meč sa SPAL-om, ali će večeras biti u postavi. Veliki adut Rimljana biće I sjajni brazilski golman Alison, po mnogima jedan od najboljih na svetu trenutno.

Sudi Nemac, timovi skoro kompletni

Nemačke sudije će biti učesnici ovog meča. Na centru će se naći iskusni Feliks Brih, a treneri će na raspolaganju imati gotovo najjače sastave. Klopu će nedostajati Emre Džan (opet Nemac), Adam Lalana I Žoel Matip, dok je neizvestan nastup Klajna. U Romi neće biti Francuza Defrela, ostali su spremni.

Liverpul: Karijus – Arnold, Van Dajk, Lovren, Robertson – Henderson, Milner, Vajnaldum – Firmino, Mane, Salah

Roma: Alison – Perez, Manolas, Facio, Kolarov – De Rosi, Florenci, Strotman, Najngolan – Peroti, Džeko

Domaćin favorit, Roma sanja gol

Liverpul je apsolutni favorit u prvom meču. Ove sezone su poraženi samo jednom na Enfildu I to od Vest Broma u FA Kupu. Dakle, ovde se nisu radovali ni mnogo jači timovi od Rome. Ipak bismo izbegli konačan ishod kao predlog, a pošto ne verujemo u to da nećemo videti golove, prva preporuka je domaćin daje dva gola. Kvota u kladionici 10Bet na tu igru je 1.50.

Uzimajući u obzir napadački potencijal gostiju, smatramo da I oni mogu da zatresu mrežu Karijusa, pa bi preporučili I igru oba tima daju gol uz najmanje tri gola na meču. Kvota na GG3+ je 2.05 u kladionici 10Bet.

Naši predlozi:

Liverpul daje bar dva gola @ 1.50 u 10Bet

Oba tima daju gol, uz 3+ @ 2.05 u 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.