Gatuzov meč karijere: Može li Milan da iznenadi Juve?!

Kup italije

Na Olimpijskom stadionu u Rimu, u finalu Kupa Italije, sastaju se Juventus i Milan. Poslednje međusobno finale dva velikana sa Apenina odigrali su 2016. godine, a tijumfovao je Juventus.

Juventus: Četvrti Kup, uz sedam titula, nezapamćena dominacija.

Ekipa iz Torina ulazi u finalni meč zadovoljna je jer u nedelju, zahvaljujući remiju Napolija, odbranila titulu i osvojila svoj sedmi uzastopni Skudeto. Dakle, ono što se činilo upitnim nakon poraza od Napoltanaca u Torinu, brzo je došlo na svoje mesto, a istina je neumoljiva, Juventus nema pravog rivala na Apeninima! Čak 10, od poslednjih 13 pehara u Italiji, završilo je u vitrinama Juventusa, što je nezabeleženo u istoriji fudbala na „čizmi“. U Kupu Italije „stara dama“ je igrala do sada u 17 finala, a slavila je 12 puta. U poslednje tri godine, dva puta su bili bolji od Lacija, a jednom od Milana. Masimilijano Alegri neće moći da računa na Đorđa Kjelinija koji je okončao sezonu, a pod znakom pitanja su Matija de Šiljo i Stefano Sturaro. U tim se vraća Mario Mandžukić, koji bi mogao da bude partner Gonzalu Iguainu, Argentincu koji je već pet puta bio strelac u Kupu, na šest odigranih utakmica. Malu nervozu u tim mogla bi da unese informacija da je za Alegrija zainteresovan Arsenal, koji traži naslednika za Arsena Vengera, ali je sam stručnjak demantovao da namerava da napusti Torino.

Milan: Jedan pehar kao melem za sve rane

Jedna potpuno neverovatna sezona za milanskog giganta bliži se kraju. Početak je bio ambiciozan, kineski „milioni“ davali su nadu navijačima da će Milan ponovo dominirati u Italiji. Dovedena su i ozbiljna pojačanja, ali rezultata ni od korova. Vićenca Montelu, koji je imao i previše kredita, zamenio je Đenaro Gatuzo, fajter na terenu, trebalo je da prodrma fudbalere i, koliko je to moguće, spasi sezonu. I on je u tome, bez sumnje, uspeo. Od početka godine Milan je na deset utakmica ostao neporažen, a na čak osam je pobedio i došao u situaciju da se bori za Ligu šampiona. No, tada je usledila mala kriza, nekoliko remija i ta, doduše tanana šansa, otišla je u nepovrat. Milanezima sada „visi“ i plasman u Ligu Evrope, pa im je ovo finale zato izuzetno bitno, jer bi pobedom izborili direktan plasman u grupnu fazu. „Rosoneri“ su ovaj pehar podizali samo pet puta, poslednji put 2013.godine. Protiv Juvea su igrali četiri finala, a dobili su samo jedno. Gatuzo nema na raspolaganju Andreu Kontija, već duže, Alesio Romanjoli će takođe izostati, ali se čini da je Lukas Bilja spreman za okršaj, posle problema sa leđima.

Naš predlog:

Ne očekujemo vatromet golova u ovom meču. Igra se samo jedna utakmica, domaćin je Rim i stadion Olimpiko,ali nema sumnje da će obe ekipe imati veliku podršku sa tribina. Navijači Juventusa slaviće titulu i čekati još jedan trofej, dok su Milanezi naoštreni da upišu svoje ime na pehar pobednika Kupa, ponovo posle pet godina. Prvi predlog je 0-2 gola, moguće je čak da odluči samo jedan. Ukoliko se odlučite na konačan ishod, pobeda Juventusa nameće se kao mnogo realniji ishod od druga dva. Jednostavno, „stara dama“ ume da igra utakmice na rezultat i gotovo po pravilu, dobija neizvesne mečeve. Duel sa Interom nam je još u glavi.

Juventus je favorit, manji ili veći, u svim kladionicama. Pobeda crnobelih u kladionici 10Bet ceni se 1.80, dok je trijumf Milana čak 4.95. Što se golova tiče, 0-2 je 1.60, a 0-1, čak 2.80. Očekujemo da Juventus dođe do pobede, eventualo golom u drugom poluvremenu, pa je prelaz x/1 sa kvotom 4.30 primamljiv. Ko veruje u nastavak golgeterske serije Gonzala Iguaina, u 10Bet ga očekuje kvota 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.