Tip dana košarka: Partizan vs Cedevita Olimpija, derbi ABA lige igra se u Beogradu!

Partizan

Partizan dočekuje Cedevita Olimpiju u okviru ABA lige i biće ovo pravi derbi ovog kola. Partizan u ovaj meč ulazi u dobrom raspoloženju, posle pobede nad Virtusom. Crno beli su odigrali zaista sjajan meč protiv italijanskog predstavnika i tako su još jednom pokazali da su u dobroj formi. Sa druge strane Cedevita Olimpija u Beograd dolazi posle poraza od Igokee i svi alarmi su upaljeni. Utakmica koja je bitna za plasman u gornjem domu ABA lige na programu je od 19h.

Partizan: Šuterska rapsodija crno belih protiv Virtusa, obećava dobre stvari za Partizan.

Trinkijeri je ove sezone zaista skockao tim po svojoj meri. Italijan je došao u tim na pola prošle sezone i morao je da radi sa sastavom koji mu je ostavio prethodnik. Ova sezona je drugačija. Doveo je nekoliko igrača koji po svojim karakteristikama odgovaraju tipovima košarkaša koje Trinkijeri preferira. U prvom delu sezone ekipa je imala mnogo gostovanja, ali su rezultati na bili na visokom nivou. Ovaj deo godine je doneo crno belima mnogo više utakmica na svom parketu i znali su to da iskoriste. Kori Volden nije i dalje doneo ono što se od njega očekuje, dok je Nemanja Gordić pun pogodak kada je pozicija plejmejkera u pitanju. Mozli i Tomas su do sada opravdali poverenje Trinkijerija, što se ne može reći za Parahovskog koji je napustio tim posle bledih izdanja i male minutaže. Partizan igra za sada odlično u oba smera i ukoliko ovako nastave, ističu kandidaturu za sve trofeje u sezoni. Redži Reding se pokazao kao odlično pojačanje za kratak period koliko je u timu i ostaje nam samo da vidimo koliko dugo crno beli mogu da igraju u ovakvom ritmu. Novica Veličković je i ove sezone lider na parketu i van njega. Pobeda nad Virtusom je verovatno bila i najbolja utakmica Partizana do sada u sezoni. Bekovi su sjajno šutirali i odbrana je odlično funkcionisala.

Cedevita Olimpija: Prvi meč u Ljubljani Cedevita Olimpija je ubedljivo pobedila, sada ih čeka totalno drugačiji meč.

Jedna jako zanimljiva stvar se desila u ABA ligi, a to je da su se dva tima fuzionisala u jedan. U pitanju su klubovi Cedevita i Olimpija, pa se novi tim tako i zove. Predsednik Cedevite je preneo svoj kapital u Ljubljanu gde je već odlična infrastruktura i sada ovaj tim može da se pohvali idealnim uslovima. Samim tim i doveli su dobra pojačanja kako bi ovu sezonu kao novi klub odigrali dobro. Pre svega najveći kvalitet ovog tima leži u plejmejkerima Boutrajtu i Mekentajeru koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i poseduju odlične napadačke karakteristike. Pored njih dvojice, u tim je došao i Marko Simonović iz Cedevite, kao i Jaka Blažič. To su dva proverana igrača koja imaju dosta iskustva igranja regionalnog takmičenja i Evrokupa. Tu su i Filip Krušlin, Edo Murić, Mirko Mulalić i Andrija Stipanović. Ulogu da predvodi ovaj tim sa klupe dobio je Slaven Rimac. 

Naš predlog:

Sa ovog meča jedan predlog se nameće kao logičan i izgledan. A to je: gost postiže ukupno poena više od 73.5 i Meridianbet daje kvotu 1.76 za taj tip. Jednostavno, gosti iz Ljubljane imaju napadačkog potencijala u svom rosteru da odigraju na jednom visokom nivou. Dobre individualce i neke odlične šutere koji mogu da pogađaju u serijama. Smatramo da je ovo dobar predlog, jer oba tima vole da igraju u brzom ritmu svoje mečeve i na nešto veći broj poena.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.