Tip dana: Roma – Juventus: “Vučica” ide na pobedu, ali pita se nešto i “stara dama”!

Derbi meč devetnaestog kola italijanske Serije A igra se na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome dočekati Juventus.
Meč između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli zakazan je za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Cilj je plasman u Ligu šampiona!

Fudbaleri Rome su prošle sezone posle baš dosta godina propustili priliku da dođu do plasmana u Ligu šampiona, i samim tim je i cela sezona bila neuspešna. Kestenje iz vatre nije uspeo da izvadi ni Klaudio Ranijeri koji je u finišu šampionata preuzeo Rimljane, ali je tada već bilo kasno. “Vučica” je morala da se zadovoljji sa plasmanom u Ligu Evrope, što i nije bilo toliko loše, obzirom da je ovog leta napravljena velika rekonstrukcija ekipe. Na mesto trenera je postavljen Paulo Fonseka koji je do sada i te kako opravdao očekivanja čelnih ljudi Rome.
Naime, u ovom trenuku se “vučica” nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata i donosi plasman u Ligu šampiona, a to je kao što smo već pominjali primarni cilj Rimljana za ovu sezonu. Ipak, u prošlom kolu su izabranici Paula Fonseke doživeli neočekivan poraz na svom terenu od Torina, a taj meč je završen rezultatom 0:2, iako su Edin Džeko i drugari propustili ogroman broj prilika na tom susretu.
Pre toga su Rimljani slavili na teškom gostovanju kod Fiorentine kada je bilo 1:4, što je bez sumnje bio i najbolji meč fudbalera Rome u ovom šampionatu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, Roma je do sada na “Olimpiku” odigrala devet mečeva u kojima su upisali pet pobeda, dva remija i dva poraza.

Juventus: Mogu li “bjankoneri” do novog “Skudeta”?

Od fudbalera Juventusa smo u nekoliko prethodnih sezona navikli da po nepisanom pravilu veoma lagano dolaze do naslova prvaka, pošto već u prvom delu šampionata imaju nedostižnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale. Ipak, ove godine je situacija nešto drugačija pošto fudbaleri “stare dame” iz Torina pružaju nešto slabije partije nego što je to bio slučaj u nekoliko ranijih sezona, ali se i pored toga nalaze na deobi prvog mesta sa Interom, i nema sumnje da će ove dve ekipe do bukvalno poslednjeg kola voditi veliku bitku oko “Skudeta”.
U prošlom kolu su Kristijano Ronaldo i drugari odigrali jedan fantastičan meč pošto su na svom terenu bez većih problema savladali Kaljari koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja kada je ova sezona u pitanju. Taj meč je završen rezultatom 4:0, a Kristijano Ronaldo je bio trostruki strelac. Ipak, ne treba zaboraviti da su izabranici Maurisija Sarija doživeli nedavno poraz u finalu Superkupa Italije od Lacija kada je bilo 3:1, što je drugi put u mesec dana da “stara dama” gubi meč od Rimljana.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Juventus ispunio svoj primarni cilj za ovu sezonu, a to je svakako plasman u nokaut fazu Lige šampiona gde će im protivnik biti francuski Lion.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret u kom će snage odmeriti dve izuzetno kvalitetne ekipe. Na poslednjih pet mečeva između ove dve ekipe koji su odigrani na “Olimpiku” fudbaleri Rome ne znaju za poraz. Mišljenja smo da će tako biti i sada, pa vam zbog toga savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Takođe, mišljenja smo da nas ovde očekuje jedan i te kako efikasan susret pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72. Za kraj, mišljenja smo da će Roma postići 1-2 gola u drugom poluvremenu, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom HII1-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.