Tip dana: Srbija – Rusija: “Orlovi” za opstanak, “zbornaja” za prvo mesto!

U sredu su na programu mečevi poslednjeg kola Lige nacija, i sigurno je da nas očekuje dosta interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Srbija dočekati Rusiju.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Poraz od Škotske je poremetio atmosferu u ekipi!

Nisu iz tabora “orlova” krili da je primarni cilj ove godine plasman na Evropsko prvenstvo, i da će svakako Liga nacija biti u drugom planu. To se najbolje videlo u polufinalu baraža za plasman na EP, kada su izabranici Ljubiše Tumbakovića odigrali jednu od najboljih partija u poslednjih desetak godina i zasluženo slavili na gostovanju kod Norveške, koja je pre početka tog susreta važila za favorita.
Orlovi su golovima Sergej Milinković-Savića ostvarili jednu od najvažnijih pobeda u poslednje vreme i zakazali meč protiv Škotske, u kom su nažalost “orlovi” dobrano podbacili i ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo.
Škoti su većim delom susreta bili bolja ekipa na terenu, ali su izabranici Ljubiše Tumbakovića u poslednjih pola sata odigrali baš dobro što je krunisano golom Luke Jovića u poslednjem minutu regularnog toka.
I u produžecima je domaćin bio bolja ekipa na terenu, ali su nažalost Škoti slavili posle bolje izvođenja jedanaesteraaca, a tragičar je bio Aleksandar Mitrović koji je promašio poslednji penal u prvoj seriji.
Inače, u prošlom kolu Lige nacija “orlovi” su remizirali na gostovanju kod Mađarske, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Srbija je povela golom Radonjića, a Mađari su u finišu prvog poluvremena došli do zasluženog izjednačenja nakon gola koji je postigao Kalmar.
U finišu susreta je Luka Jović imao dve veoma dobre prilike za postizanje gola, ali se istakao golman domaćih i na kraju je ostalo 1:1, što daleko više odgovara Mađarima koji su i dalje u igri za plasman na prvo mesto na tabeli.
Inače, valja pomenuti da selektor Srbije za ovaj duel neće moći da računa na dosta standardnih fudbalera, pa je veliko pitanje u kom sastavu će nastupiti “orlovi”.

Rusija: Može li “zbornaja” do prvog mesta?

Rusija je prijatno iznenadila čitav fudbalski svet na Mundijalu u domovini, pošto su mimo svih očekivanja stigli do četvrtfinala. Istina je da je “zbornaja” bila nošena sjajnim navijanjem, i zaista je malo nedostajalo da izabranici selektora Čerčesov da dođu i do plasmana u polufinale, pošto su u četvrfinalu doživeli poraz od Hrvatske i to nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Bilo kako bilo, i sam plasman među osam najboljih svetskih ekipa je svakako ogroman uspeh, ali je sigurno da “zbornaja” sada ne želi da se zaustavi.
Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je trebalo da bude odigrano 2020. godine, Rusija je bez problema došla do plasmana na EP pošto su zauzeli drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i to iza Belgije, koja je odigrala fantastično pošto su zabeležili sve pobede uz neverovatnu gol razliku 40:3.
Rusija je zabeležila samo dva poraza i to od Belgije, pa je sigurno da su izabranici selektora Čerčesova briljirali i nakon sjajnih partija na Mundijalu.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Lige nacija svakako da navijači ove selekcije imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se njihovi fudbaleri trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Mađarska, a u prošlom kolu su poraženi na gostovanju kod Turske, u jednom izvanrednom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
U prvom duelu između Rusije i Srbije, “zbornaja” je slavila sa 3:1, i po svemu sudeći je to bila najbolja partija ove selekcije u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, što svakako ne znači da isto neće ponoviti ni na ovom teškom gostovanju u Beogradu.

Naš predlog

Ovo je svakako jako važan meč za obe ekipe, pošto Srbija juri opstanak u diviziji, dok je “zbornaja” na dobrom putu da završi takmičenje na prvom mestu na tabeli, ali da bi se to desilo moraju da trijumfuju na gostovanju kod Srbije, što će svakako biti izuzetno težak zadatak.
Ipak, smatramo da je najpametnije da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda, već da se fokusirate na golove kojih bi svakako moralo da bude na ovom susretu pošto je evidentno da će i jedna i druga ekipa ići na trijumf. Iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 2.15 što je svakako izuzetno dobra kvota.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.