Derbi dana: Juventus – Atalanta: “Boginja” iz Bergama u petoj brzini, Juve želi trijumf nakon debakla na “Stamford Bridžu”!

U subotu je fantastična ponuda za klađenje, a derbi dana se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa na svom terenu ugostiti Atalantu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Juventus: Katastrofa “stare dame” na “Stamford Bridžu”!

Fudbaleri Juventusa su na jedan poprilično loš način startovali u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, što će nam verovatno najbolji potvrditi i trenutni plasman ove ekipe na tabeli koja se posle trinaaest odigranih kola nalazi na osmom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na vodeći duo – Napoli i Milan.
Ruku na srce, treba priznati da izabranici Masimilijana Alegrija u poslednje vreme pružaju nešto bolje partije nego što je to slučaj bio na početku šampionata, pa je na poslednja dva duela “stara dama” iz Torina ostvarila dva veoma važna trijumfa, iako protivnici na tim mečevima nisu bili nimalo naivni.
Naime, prvo su “bjankoneri” slavili na svom terenu protiv Fiorentine uz dosta muke, pošto je taj susret na kraju završen rezultatom 1:0, uz podatak da je jedan od najtrofejnijih italijanskih timova do trijumfa došao golom u samom finišu utakmice.
U prošlom kolu je Juventus slavio na teškom gostovanju kod Lacija, kada je bilo 0:2, uz dva gola Leonarda Bonučija sa bele tačke.
Ipak, kada smo svi mislili da su izabranici Masimilijana Alegrija konačno uhvatili pobednički ritam usledilo je gostovanje kod Čelsija u okviru petog kola Lige šampiona, gde je “stara dama” do nogu dotučena, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 4:0.
I pored tog poraza, treba biti realan pa priznati da je Juventus još pre tog susreta obezbedio plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a i to pošto je na četiri susreta ostvario isto toliko trijumfa, uključujući i pobedu protiv upravo aktuelnog šampiona Evrope na svom stadionu kada je bilo 1:0.

Atalanta: “Boginja” juri treći uzastopni trijumf!

Tim iz Bergama je poput Juventusa nešto slabije ušao u šampionat, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i izabranici Đanpjera Gasperinija pružaju sve bolje partije u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Naime, trenutno se popularna “Boginja” nalazi na četvrtom mestu na tabeli što je svakako i primarni cilj obzirom da je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, gde Atalanta igra već tri godine zaredom, što je svakako najbolji pokazatelj da ova ekipa polako ali sigurno počinje da spada u sam vrh italijanskog fudbala.
U prošlom kolu Serije A tim iz Bergama je verovatno odigrao i svoj najbolji meč u dosadašnjem toku sezone pošto su na svom terenu demolirali Speciju, a taj duel je završen rezultatom 5:2.
Pre toga je tim koji sa klupe predvodi sjajni trener Gasperini slavio na teškom gostovanju kod Kaljarija kom gori pod nogama, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Poput Juventusa i Atalanta se nije proslavila u prošlom kolu Lige šampiona, pošto su na gostovanju kod Jang Bojsa samo remizirali, jer je taj duel završen rezultatom 3:3, i tako je ova ekipa propustila priliku da se značajno približi plasmanu u nokaut fazu.
Ipak, i pored toga treba istaći da “Boginja” i dalje drži sve u svojim rukama, i ako u poslednjem kolu pred svojim navijačima savlada Viljareal, Atalantu ćemo treći put zaredom gledati u nokaut fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, ekipa iz Bergama je na poslednjem međusobnom susretu u Seriji A protiv Juventusa ostvarila trijumf (1:0), zbog čega sasvim sigurno u lepom raspoloženju dolaze na gostovanje kod nekadašnjeg višegodišnjeg šampiona Serije A.

Naš predlog

Mečevi između ova dva kluba nam po tradiciji donose dosta golova, a očekuje se da ih ovog puta bude na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.
Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se fokusirate i na igru 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Za kraj, mišljenja smo da Atalanta neće doživeti poraz na ovom gostovanju kod “stare dame” i iz tog razloga vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2, za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.