Derbi dana: Braga – Crvena Zvezda: Zvezdin trenutak istine, Braga nije bauk!

U četvrtak nas očekuju odlučujući mečevi u Ligi Evrope i Ligu Konferencije, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brage i Crvene Zvezde, koji će nam dati odgovor koji od ova dva tima će do plasmana u nokaut fazu, a nije isključeno da se tamo nađu i jedna i druga ekipa.
Početak susreta je zakazan za 21 čas.

Braga: Prvom favoritu u grupi visi plasman u nokaut fazu!

Braga igra sjajno u poslednje vreme, i nekako je utisak da je ova ekipa u pravo vreme ušla u formu, uoči odlučujućih borbi za plasman u nokaut fazu Liga Evrope.
Trenutno se portugalska ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasiranu Crvenu Zveudu, koja im i gostuje u poslednjem kolu.
Do sada je tim sa “Kamenoloma” odigrao pet mečeva u drugom po kvaitetu evropskom klupskom takmičenju i ostvario tri trijumfa i dva poraza.
Na svom terenu su izabranici Karlosa Karvaljala odigrali dva meča i ostvarili oba trijumfa, i to prvo protiv Mitjilanda kada je bilo 3:1, a onda i protiv Ludogoreca u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 4:2, što nam jasno govori da portugalski tim igra sjajno na svom terenu, o čemu najbolje svedoči i sedam postignutih golova na dva odigrana meča.
Inače, Braga je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu na tabeli, gde im je realno i mesto iza Sportinga, Benfike i Porta, što im je donelo plasman u Ligu Evrope.
Ono po čemu će svi navijači Brage sasvim sigurno pamtiti prošlu sezonu je osvajanje portugalskog Kupa i to nakon trijumfa nad favorizovanom Benfikom koja je ponovo imala katastrofalnu sezonu koju je završila bez osvojenog trofeja. Bio je to tek peti trofej u istoriji za Bragu, koja je pre toga dva puta trijumfovala u portugalskom Kupu, a isto toliko puta i u Liga Kupu.
U ovom trenutku se tim sa “Kamenoloma” po starom dobrom običaju nalazi na četvrtom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema slavila na svom terenu protiv petoplasiranog Estorila, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Golove za domaći tim je postigao Rikardo Orta koji je možda i najbolji fudbaler ove ekipe, a pored ta dva pogotka svakako treba dodati i da je ovaj fudbaler sredinom prvog poluvremena promašio penal.
Time je četvrtoplasirana ekipa na tabeli nastavila sa sjajnim partijama na domaćem terenu, pošto je do sada Braga odigrala sedam mečeva kao domaćin i ostvarila četiri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz.
Inače, Karlos Karvaljal posle duže vremena može da računa na gotovo sve fudbalere, obzirom da su Tormena, Al Musrati i Galeno počeli sa treninzima pre nekoliko dana.

Crvena Zvezda: Crveno-beli su zaslužili da idu dalje!

Crveno-beli ponovo imaju zapaženu ulogu u Ligi Evrope i na pravom su putu da drugu godinu zaredom dođu do plasmana u nokaut fazu, što bi svakako bio veliki uspeh, obzirom da konkurencija u grupi nije bila nimalo naivna.
U ovom trenutku se izabranici Dejana Stankovića nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Bragu kod koje između ostalog i gostuju u poslednjem kolu grupne faze, a za plasman u narednu fazu im je dovoljan i bod sa “Kamenoloma”.
U prošlom kolu su crveno-beli na svom terenu uz dosta muke savladali Ludogorec nakon sjajnog gola Mirka Ivanića i tako ponovo došli do prvog mesta na tabeli.
Do sada je tim sa stadiona “Rajko Mitić” doživeo samo jedan u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, i to od Mitjilanda na svom terenu, ali je zaista veliko pitanje kako bi se završio taj duel na najvećem srspskom stadionu da Miloš Degenek u ranoj fazi meča nije dobio crveni karton.
Na gostovanjima aktuelni šampion Srbije igra dosta dobro ove sezone, pošto je na dva odigrana susreta četa Dejana Stankovića ostvarila jedan trijumf na gostovanju kod Ludogoreca, i remi kod Mitjilanda, kada je bilo 1:1.
Što se tiče LingLong Superlige, u ovom trenutku se Crvena Zvezda nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Partizan, a u prošlom kolu je Zvezda bez većih problema slavila na nimalo naivnom gostovanju kod Napretka, kada je bilo 0:2, a golove na tom meču su postigli Rodić i Katai.
Dejan Stanković za ovo ključno gostovanje neće moći da računa na Seku Sanoga što će svakako biti ogroman hendikep za crveno-bele, dok je u poslednjem trenutku otpao i Filipo Falko.
Inače, sigurno je da se svi navijači Crvene Zvezde vrlo rado sećaju duela sa Bragom iz septembra 2005. u prvom kolu tadašnjeg Kupa UEFA.
Posle beogradskih 0:0, Zvezda je u Bragi povela ranim golom Milana Purovića, a na kraju je bilo 1:1, što je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu takmičenja, uz podatak da je igrač tog susreta bio Vladimir Stojković koji je nekoliko godina posle toga potpisao za Partizan.
Zbog svega toga sigurno je da najtrofejniji srpski klub u veoma lepom raspoloženju putuje na “Kamenolom” gde juri istorijski plasman u osminu finala Liga Evrope.

Naš predlog

Na popularnom “Kamenolomu” će se odlučivati o plasmanu u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a poznato je koliko dobro Braga igra na svom terenu.
Ipak, ako smo u prethodnih nekoliko godina nešto uvideli, je da Zvezdu nikako ne treba otpisivati na evropskim gostovanjima, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.81.
Iako je ovo meč od ogromne važnosti i za jednu i za drugu ekipu, mišljenja smo da golova neće manjkati, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+, koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.