Tip dana: Juventus – Napoli: “Stara dama” ruši desetkovani Napoli!

Poslednji meč 20. kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa ugostiti ekipu Napolija, što će svakako biti i derbi ovog kola.
Meč između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: “Stara dama” se polako ali sigurno budi!

Nije ovo bio početak sezone na kakav su nas poslednjih desetak godina navikli fudbaleri Juventusa, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i tim iz Torina pruža sve bolje partije.
Pre svega, “stara dama” je tokom leta ostala bez Kristijana Ronalda koji je odlučio da karijeru nastavi u Mančester Junajtedu, a gotovo da nije bilo nekog zvučnijeg pojačanja u redove višestrukog šampiona Italije.
Nakon dve godine, na klupu Juventusa se vratio Masimilijano Alegri što je bila veoma lepa vest za sve navijače “stare dame” obzirom da se svi sećaju kako je ovaj tim igrao pod dirigentskom palicom popularnog “Maksa”.
Međutim, start šampionata je doneo dosta problema za Juve, pa se u ovom trenutku popularni “bjankoneri” nalaze na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu.
Kako vreme prolazi, logično je da će upravo ta četvrta pozicija i biti primarni cilj Juventusa pošto je to poslednje mesto koje garantuje plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba istaći da su izabranici Masimilijana Alegrija bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, ispred aktuelnog šampiona Evrope – Čelsija.
U prošlom kolu italijanske Serije A, “stara dama” je odigrala jedan poprilično dobar duel na svom terenu i savladala Kaljari a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Inače, na poslednjih pet susreta izabranici Masimilijana Alegrija su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi, ali i uz samo jedan primljeni gol, pa je sigurno da u lepom raspoloženju dočekuju Napolitance kojima ne cvetaju ruže u poslednje vreme.
Za kraj, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Juventus odigrao devet mečeva na svom stadionu i nije se baš proslavio pošto je u tom periodu ostvario pet trijumfa, jedan remi i čak tri poraza.

Napoli: Ogromni problemi za Napolitance!

Za razliku od Juventusa, fudbaleri Napolija su na jedan sjajan način započeli ovaj šampionat i zaista dugo je ova ekipa bila na čelu tabele, a utisak je da sve nekako krenulo nizbrdo od kako se povredio stub odbrane Kalidu Kulibali, koji godinama unazad važi za jednog od najboljih štopera današnjice.
Od prvog mesta na tabeli i velike prednosti u odnosu na svoje najbliže pratioce, a to su bili Inter i Milan, sada se Napolitanci nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Milan, ali i čak sedam bodova manje u odnosu na prvoplasirani Inter.
U prošlom kolu je četa Lučana Spaletija ponovo neprijatno iznenadila sve svoje navijače pošto su Lorenco Insinje i drugari na svom terenu poraženi od Specije, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Bio je to treći poraz tima sa stadiona “Dijego Armando Maradona” a zanimljivo je da su se sva tri dogodila na upravo ovom stadionu.
Naravno, ne treba zaboraviti da je i Napoli poput Juventusa obezbedio proleće u Evropi, i to pošto je tim iz Napulja u svojoj grupi Liga Evrope osvojio drugo mesto u grupi ispred trećeplasiranog Lestera, ali ipak ova ekipa nije imala nimalo sreće na žrebu pošto je za protivnika u šesnaestini finala dobila Barselonu.
Za razliku od domaćeg terena gde izabranici Lučana Spaletija imaju dosta problema u poslednje vreme, kada su u pitanju gostovanja, do sada je Napoli odigrao devet mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Intera, kada je bilo 3:2.
Poslednji susret između Juventusa i Napolija je odigran sredinom septembra prošle godine, kada je tim iz Napulja na svom terenu odigrao jedan sjajan meč i slavio sa 2:1 posle preokreta.
Ono što će biti veliki hendikep za trećeplasiranu ekipu na tabeli kada je u pitanju ovo gostovanje je neigranje čak devetorice fudbalera, a svakako će Napoli najviše pogoditi izostanci Kulibalija i Osimena koji su sa svojim rereprezentacijama na Aričkom kupu nacija, a pored njih dvojice Lučano Spaleti neće moći da računa ni na Lozana, Ruija, Malkuta, Merea, Petanju, Angise i Ounasa, pa je evidentno da Napolitance očekuje pakleno težak posao na gostovanju kod petoplasirane ekipe na tabeli.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Napoli će na ovom gostovanju nastupiti bez pregršt standardnih fudbalera, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.
Ne treba ovde očekivati previše golova, ali smo mišljenja da će ih biti najmanje dva, a najviše tri, zbog čeg vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 2-3 gola za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.96.
Za kraj, mišljenja smo da će tim iz Torina od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Napolitanaca, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet pripremio fenomenalno kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.