Tip dana: Fiorentina – Đenova: “Viola” želi iskupljenje za bruku u Torinu, Ševčenku njegov Milan “uručio” otkaz!

Jedan od poslednjih mečeva 22. kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Artemio Franki” gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Đenovu.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Mogu li “ljubičasti” do plasmana u Ligu Evrope?

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači “ljubičastih” imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju, obzirom da se klub iz Firence trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Lacio, koji ima čak dva meča više, pa bi sa dva eventualna trijumfa Fiorentina došla do mesta koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencija, a utisak je da bi baš ovo takmičenje bilo po meri ovog kluba koji je imao nekoliko sušnih godina.
Pre svega, treba istaći da je za ovako dobre partije Fiorentine možda i najzaslužniji srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je trenutno drugi najbolji strelac najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, pošto je postigao čak šesnaest golova, a dodao je i dve asistencije.
U prošlom kolu su ipak fudbaleri Fiorentine mimo svih očekivanja doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Torina, a taj duel je završen pobedom “bikova” od 4:0, što je najubedljiviji poraz Fiorentine u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Na poslednih pet susreta izabranici Vinćenca Italijana su ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a u tom periodu Fiorentina je postigla deset golova, ali i primila čak devet, što je zaista previše.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je “viola” odigrala devet mečeva na svom terenu i ostvarila šest trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, a zanimljivo je da su na poslednjih pet susreta na “Artemio Frankiju” izabranici Vinćenca Italijana ostvarili čak četiri trijumfa uz remi protiv Sasuola kada je bilo 2:2, što je između ostalog i poslednji meč koji je Fiorentina odigrala na svom terenu.
Što se tiče međusobnih mečeva sa Đenovom, “ljubičasti” na poslednja četiri međusobna susreta ne znaju za poraz, a poslednji duel između ova dva tima je odigran sredinom septembra kada je Fiorentina na gostovanju slavila sa 1:2.

Đenova: Ševčenko je bivši!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da su fudbaleri Đenove najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, u ovom trenutku se popularni “grifoni” trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo dvanaest osvojenih bodova što je zaista previše.
Cenu loših rezultata platio je Andrij Ševčenko koji je smenjen. Ruku na srce, bivšem ukrajinskom fudbaleru ni raspored nije išao na ruku. U Đenovu je stigao 7. novembra u nadi da će pomoći klubu da izbori opstanak, a napušta ga sa pet bodova zaostatka od mesta koje garantuje igranje u Seriji A i naredne sezone.
Debitovao je na Olimpiku protiv Rome 21. novembra, kada je “vučica” slavila sa 2:1. Nažalost, popularni “Ševa” nakon toga nije uspeo da ostvari nijednu pobedu u ligi, a remizirao je sa Atalantom, Sasuolom i Udinezeom.
Jedinu pobedu bivši ukrajinski selektor je ostvario u Kup duelu protiv Salernitane, a da stvari budu još gore po Ševčenka otkaz mu je “uručio” njegov Milan i to nakon poraza u Kupu sredinom nedelje, nakon produžetaka, pošto je taj duel na “San Siru” završen rezultatom 3:1.
Inače, na poslednjih pet susreta “grifoni” ne znaju za trijumf, a u tom periodu je ekipa sa “Marasija” čak tri puta poražena, uz dva remija.
U prošlom kolu je Đenova odigrala jedan poprilično loš meč na svom terenu protiv Specije u kom su gosti iz Ligurije slavili sa 0:1, a domaći tim je na tom duelu propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada su “grifoni” odigrali jedanaest mečeva van svog terena i nisu se proslavili pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf, uz pet remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Utisak je da Fiorentina odavno nije bila veći favorit protiv Đenove, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.44.
Po tradiciji, ova dva tima igraju mečeve na kojima nema baš puno golova, ali su sada stvari potpuno drugačije, obzirom da “viola” igra za gol više, dok su gosti u pravom nokdanu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.
Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel na “Artemio Frankiju” u pitanju ta da će domaćin postići makar dva gola, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.