Tip dana: Atalanta – Đenova: “Grifonima” gori pod nogama, Atalanta se porazom možda i oprašta od plasmana u Ligu šampiona!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Bergamu gde će fudbaleri Atalante dočekati Đenovu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Atalanta: Sjajne partije u Evropi, ali u Seriji A nešto ne štima!

Pre svega, sjajne partije Atalante više ne predstavljaju iznenađenje na Apeninima, pošto je opšte poznato da je tim iz Bergama tri puta zaredom došao do plasmana u Ligu šampiona. Za razliku od prethodna dva puta kada je popularna “Boginja” uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ovog puta se to nažalost nije desilo. Naime, izabranici Đanpjera Gasperinija su u poslednjem kolu grupne faze propustili da treći put zaredom uđu u samo završnicu takmičenja, i to pošto su na svom terenu u direktnom duelu doživeli poraz od Viljarela u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Što se tiče Serije A, Atalanta se baš i nije proslavila u poslednje vreme, što se najbolje videlo u prošlom meču kod Rome, kada je bilo 1:0 nakon čega je “Boginja” pala na šesto mesto na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Lacio, pa deluje da timu iz Bergama ne samo da visi plasman u Ligu šampiona, već i učešće u nekom od evropskih takmičenja.
Na poslednjih pet susreta izabranici Đanpjera Gasperinija su ostvarili samo jedan trijumf i to u poslednjem meču koji su odigrali pred svojim navijačima kada je bilo 4:0 protiv Sampdorije.
Naravno, ne treba zaboraviti da Atalanta odlično gura i u Ligi Evrope, pošto su pre svega u šesnaestini finala eliminisali grčki Olimpijakos, a onda i slavili u prvom meču osmine finala nad Leverkuzenom u Bergamu, u jednom zaista spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u italijanskoj Seriji A, do sada je “Boginja” odigrala trinaest mečeva na svom stadionu i ostvarila četiri trijumfa, isto toliko poraza ali i pet remija.
Đanpjero Gasperini za ovaj susret neće moći da računa na duže odsutne Zapatu i Iličića, dok će duel sa Đenovom zbog crvenog kartona dobijenog u duelu sa Romom propustiti De Ron, i deluje da će to biti veliki hendikep za tim iz Bergama, koji je ruku na srce veliki favorit na ovom duelu sa Đenovom koja se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.
Susret ova dva tima u prvom delu šampionata je mimo svih očekivanja završen bez golova, pa ako se nešto ne dovodi u pitanje na ovom susretu, to su svakako golovi, pogotovu što ni Atalanta nije preterano raspucana u poslednje vreme.

Đenova: Mogu li “Grifoni” do opstanka?

Kao što smo već dosta puta napomenuli, ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će se Bolonja ove sezone boriti za opstanak. Nažalost, ako stvari pogledamo malo šire, nakon svega onog što smo videli od popularnih “Grifona” u dosadašnjem toku italijanske Serije A, apsolutno nikoga ne treba da iznenadi ukoliko klub sa dugom tradicijom i ispadne iz lige. Situacija je trenutno alarmantna s obzirom da se Đenovljani nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na Kaljari, koji se nalazi na prvoj bezbednoj poziciji koja i naredne sezone garantuje nastup u društvu najboljih.
Ruku na srce, treba biti realan pa priznati da “Grifoni” pružaju dosta bolje partije u Seriji A od kako je na klupu ovog tima seo Aleksandar Blesin koji je zamenio Andreja Ševčenka koji se na klupi Đenovljana zadržao samo dva meseca i ono što zaista zvuči poražavajuće je podatak da popularni “Ševa” u tom periodu nije uspeo da ostvari nijednu pobedu.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli propustio veoma lepu priliku da dođe do veoma važnih bodoav, obzirom da su na svom terenu samo remizirali proitv Empolija, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Zanimljivo je da je Đenova na šest poslednjih susreta vezala isto toliko remija a u tom periodu je tim koji sa klupe predvodi Blesin postigao samo dva gola što je zaista poražavajući podatak, pa je jasno da “Grifoni” imaju dosta problema sa reazlizacijom, zbog čega se sasvim sigurno i nalaze ovako nisko na tabeli.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima do sada je Đenova odigrala četrnaest mečeva na strani i ostvarila samo jedan trijumf uz šest remija i sedam poraza.
Da stvari budu još gore to je i jedini trijumf “Grifona” u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A kojima se kako stvari sada stoje ne piše dobro.
U prvom delu šampionata Atalanta i Đenova su odigrale meč bez golova, a gotovo smo sigurni da nas na ovom duelu očekuje prava goleada.

Naš predlog

Atalanta želi da upiše trijumf kako bi se makar malo približila Juventusu koji je sinoć slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Sampdorije, dok će Đenova pokušati da izbegne poraz, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Sigurica su golovi, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.74. Čak smo mišljenja da će nam duel u Bergamu doneti i više od tri gola, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.85.
Za kraj, smatramo da je kombinacija 1X&3+ idealna kada je u pitanju ovaj duel između Atalante i Đenove, a tu igru kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.