Tip dana: Verona – Đenova: Domaćin još uvek može da se uključi u borbu za Evropu, Đenovljanima gori pod nogama!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali pretposlednji duel 31. kola italijanske Serije A u kom će Verona na svom terenu ugostiti Đenovu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Verona: Još jedna sjajna sezona za Veronu!

Polako ali sigurno Verona počinje da spada u red stabilnih prvoligaških ekipa, s ozbirom da ćemo tim iz grada ljubavi po svemu sudeći i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Međutim, treba istaći da izabranici Igora Tudora koji radi sjajan posao na klupi ovog tima još uvek nisu rekli ni poslednje zbogom kada je u pitanju borba za plasman na poziciju koja vodi u neko od evropskih takmičenja, ali deluje ipak da šestoplasirani Lacio ima ogromnih deset bodova prednosti u ovom trenutku, iako rimska ekipa ima i meč više u odnosu na Veronu.
Na poslednjih pet susreta izabranici Igora Tudora su ostvarili jedan trijum, čak tri remija i jedan poraz, a u prošlom kolu je tim iz grada ljubavi remizirao na gostovanju kod Empolija u Toskani kada je bilo 1:1.
Domaćin je sredinom prvog poluvremena došao do zasluženog vođstva pošto je Empoliju i pripao prvi deo igre, a u nastavku susreta su fudbaleri Verone zaigrali dosta bolje. Međutim, sredinom drugog poluvremena Simeone je promašio penal, da bi samo sedam minuta kasnije Kanselijeri doneo zasluženo izjednačenje gostima, što se kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom ovog duela.
Inače, Verona i Đenova su u prvom delu sezone odigrali jedan fantastičan meč koji nam je doneo čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je četa Igora Tudora odigrala petnaest mečeva na svom terenu i ostvarila osam trijumfa, dva remija i pet poraza.
Dosta problema hrvatski stručnjak ima sa izborom tima za ovaj meč sa Đenovom, pošto neće moći da računa na čak sedmoricu fudbalera, mada se mora priznati da je Verona retko kada i bila kompletna u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, što ovom timu nije smetalo da igra sjajno većim delom sezone.

Đenova: Mogu li “grifoni” do opstanka?

Dosta puta smo ponovili da su fudbaleri Đenove najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, mada se mora priznati da popularni “Grifoni” pružaju dosta bolje partije u poslednje vreme.
Utisak je da je to za to najzaslužniji Aleksander Blesin koji je na klupi ovog tima nasledio legendarnog Ševčenka koji se blago rečeno nije snašao na Apeninima, pošto na deset mečeva na kojima je sedeo na klupi Đenove nije ostvario niti jedan trijumf.
U prošlom kolu su “Grifoni” posle baš dosta vremena ostvarili jedan trijumf u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala s obzirom da su u slavili na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe Torina, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Zanimljivo je da su pre toga izabranici Aleksandra Blesina vezali čak sedam remija, pa dolazimo do zaključka da je Đenova poslednji poraz doživela još sredinom januara od Fiorentine.
U ovom trenutku Đenovljani zauzimaju osamnaestu poziciju na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Kaljari koji se nalazi na prvoj bezbednoj poziciji na tabeli koja na kraju šampionata donosi opstanak u ligi, a svakako da je dobra stvar to što je tim sa Sardinije u ovom kolu doživeo katastrofalan poraz na gostovanju kod Udinezea kada je bilo 5:1, pa bi “Grifoni” eventualnim trijumfom na ovom nimalo lakom gostovanju kod Verone posle baš dosta vremena došli do pozicije koja garantuje opstanak u društvu najboljih.
Što se tiče partija na strani do sada su izabranici Aleksandra Blesina odigrali petnaest mečeva na strani i ostvarili samo jedan trijumf, uz čak osam remija ali i šest poraza.
Poslednji, ali i jedini trijumf na strani ove sezone Đenovljani su ostvarili još početkom septembra i to upravo protiv Kaljarija koji bi mogao da im bude i direktan konkurent u borbi za opstanak, a taj duel na Sardiniji je završen rezultatom 2:3.

Naš predlog

Verona se nalazi u mirnoj zoni, dok gosti prosto moraju da idu na trijumf na ovom duelu, ukoliko žele da i naredne sezone igraju u društvu najboljih.
Hrabro vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.83.
Poznato je da nam mečevi Verone uglavnom donose veliki broj golova, a na sve to i domaćin mora da napadne, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.93.
Za kraj, Đenovljani bi možda mogli da dođu i do sva tri boda na ovom izuzetno teškom gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa čistom dvojkom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 4.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.