Tiket dana (četvrtak, 05.05.2022)

tiket dana

Posle večerašnjih revanš utakmica saznaćemo parove finala u Ligi Evrope i Ligi konferencija. Tu je još nekoliko zaostalih mečeva širom planete. Kvote koje su predložene bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Rendžers – RB Lajpcig – 2,2+ @ 2.65 u MaxBet

”Bikovi” su doneli gol prednosti na Ajbroks zahvaljujući fanstastičnom voleju Anhelinja. Mogao je Lajpcig da ima i bar još jedan gol prednosti, ali je Nkunku prošmašio prazan gol kod rezultata 0:0. Mora se priznati i da je Rendžers dobro izgledao, ne onako kao što je to bilo u Dortmundu, ali ni onako kao u Beogradu kada je bio na konopcima veći deo meča. Sam plasman u polufinale veliki je uspeh škotskog velikana koji se tek vraća na veliku scenu. Prošlogodišnja titula, prva posle decenije problema i izbacimavanja u amaterski rang bila je dobar nagoveštaj, ali je pehar već sada na putu ka Seltik parku, pošto je u nedelju, u još jednom Old Frimu, bilo nerešeno, pa su ”Kelti” sačuvali solidnu prednost pred kraj šampionata. Lajpcig je igrao u ponedeljak protiv Borusije u Menhengladbahu i izgubio sa 3:1. Iskoristio je trener Tedesko taj meč da odmori većinu prvotimaca želeći da oni budu spremni za revanš na Ajbroksu koji može ”Bikovima” doneti prvo finale u Evropi od osnivanja. Igrali su jedno polufinale u Ligi šampiona pre dve godine, ali je tada PSŽ bio previsoka prepreka. Da li je ovo sezona kada je Lajpcig uzeti svoj prvi trofej videćemo, a imaju šansu na dva fronta. Pored Lige Evrope tu je i DFB kup, u kome će u finalu igrati protiv Frajburga i biće veliki favoriti. Liga Evrope je važna i zbog direktnog plasmana u Ligu šampiona za narednu sezonu, s obzirom da su poraom u Menhengladbahu ugrozili četvrto mesto u Bundesligi. Đobani van Bromhorst zna da ne sme grlom u jagode i da bi Lajpcig mogao skupo da kazni njihovu ofanzivu podstaknutu hukom sa tribina. Ipak, Lajpcig je bolji tim i po nama lakše će pobediti nego na svom terenu. Uz dvojku dodajemo i dva gola na goste. Za 2,2+ u kladionici MaxBet kvota je 2.65.

Salernitana – Venecija – GG3+ @ 2.35 u MaxBet

Ova utakmica trebalo je da se odigra još u okviru 20. kola početkom januara, ali je tada odložena zbog velikog broja zaraženih fudbalera u ekipi Salernitane. Oba tima trenutno se nalaze u zoni ispadanja, ali će eventualni pobednik doći u dobru situaciju da izbori spas. Po svemu, posebno po trenutnoj formi, te šanse su na strani domaćeg tima. Salernitana igra kao preporođena i od otpisanog tima stigli su na domak bega iz crvene zone. Da bi se to i ostvarilo potrebno je da pobede Veneciju i preskočiće Kaljari, prvi tim iznad crte. Do kraja se igraju još tri kola i eto šanse da se uhvati spas u poslednji čas. Ekipa iz Salerna je u prethodna četiri kola uzela deset bodova, a tri puta je gostovala. Pobedili su u Sampdoriju u Đenovi, u Udinama i uzeli bod u Bergamu, dok su na svom terenu slavili protiv Fiorentine. Venecija je vezala devet neuspeha, mada je u nedelju silno namučila Juventus. I pored ovakvog užasnog niza rezultata oni imaju šansi da opstanu u Seriji A, pogotovo ako slave u Salernu. Tada bi se izjednačili sa Đenovom, a bili samo na bod od svog sadašnjeg rivala. Naravno, morali bi u preostalim kolima, a protivnici su Bolanja i Kaljari u Veneciji i Roma na Olimpiku. Što se tiče Salernitane oni će posle Venecije igrati sa Kaljarijem i Udinezeom na svom stadionu, a jedino gostovanje im je u Empoliju, skoro idealan put. Ova dva tima su zajedno ušla u Seriju A prošletos, ali sumnjamo da će oba ostati u eliti i za narednu sezonu. Mnogo toga zavisi od ovog meča, a remi ne odgovara ni jednima ni drugima. Prethodna tri međusobna okršaja dobila je Salernitana sa 2:1, pa je i sada naš predlog igra gol-gol uz bar tri pogotka. Za GG3+ u kladionici MaxBet kvota je 2.35.

Odenze – Sonderjisk – T12+ @ 1.75 u MaxBet

Ova dva tima igraju revanš polufinala danskog kupa. Što se prvenstva tiča nalaze se u donjoj polovini, tkz plej-autu, a Sonderjisk ima minimalne izglede da opstane u eliti. Ovaj tim je na psolednjem mestu, od prvog tima iznad crte, a to je Orhus, imaju osam bodova manje, a do kraja lige ostalo je još četiri kola. Matematički su u igri, ali realno, teško je očekivati povoljan ishod. Odenze je bez briga, opstanak nije ugrožen, pa im ostaje da preko kupa obezbede izlazak na evropsku scenu. To će i uraditi ako uđu u fnale, a sva je prilika da hoće. U prvom meču pre sedam dana Odenze je slavio u gostima sa 2:1, pa očekujemo da isto urade i na svom terenu. Ovo je četvrti ovosezonski duel ove dve ekipe, prvi je dobio Odenze sa 2:1, onda je dva puta bilo 2:2, a u prvom meču polufinala kupa opet 2:1 za Odenze. Na sve četiri utakmice Odenze je davao po dva gola Sonderjisku, pa će i sada. Za T12+ u kladionici MaxBet kvota je 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 10.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.