Tiket dana tenis (nedelja, 29.05.2022)

Na Rolan Garosu se danas igraju mečevi osmine finala u gornjoj polovini žreba, na teren će Đoković, Nadal, Alkaraz, Zverev… Uzbuđenje je zagarantovano. Kvote i granice mogu doživeti minimalne promene.

Novak Đoković – Dijego Švarcman – 1,G+ (granica 31,5) @ 2.15 u MaxBet

Najbolji teniser sveta želi odbranu titule na Rolan Garosu i izjednačenje po broju osvojenih grend slemova sa Rafaelom Nadalom. Ukoliko ”Bik sa Majorke” i Novak Đoković pređu današnje prepreke, gledaćemo ih u međusobnom duelu u četvrtfinalu, a to priželjkuju svi istinski ljubitelji ovog sporta. Do osmine finala Novak je eliminisao Nišioku, Molčana i Bedenea, i to bez izgubljenog seta. Iako nisu igrači iz samog vrha, sva trojica važe za specijaliste za šljaku, pa Đoković može biti sasvim zadovoljan trenutnom formom. Sada mu, bez sumnje, predstoji najteži posao. S druge strane mreže biće omaleni Argentinac Dijego Švarcman, čovek koga svako želi da izbegne na najsporijoj podlozi. Iako još nije napunio 30 godina, čini nam se da je ”Gaučos” prošao svoj zenit karijere, ali i dalje ume da pobede one najbolje tenisere na Turu, posebno na šljaci. Mučio se u prva dva kola, Rus Kuznjecov mu je uzeo set, Španac Munar čak dva, ali je zato počistio jednog Grigora Dimitrova u trećem kolu. Nije Švarcman ove sezone bio uspešan na šljaci kao prethodnih, na mastersu u Monte Karlu ušao je u četvrtfinale, a u Barseloni, na turniru iz Serije 500, u polufinale. Premalo je to da se održi u Top 10. U dosadašnjih šest međusobnih duela Švarcman nikad nije pobedio Novaka, ali je znao da mu zapreti, posebno na Rolan Garosu 2017. kada mu je uzeo dva seta. Očekujemo dug duel, pobedu Đokovića, a granica za ukupan broj gemova je na 31,5. Za više od tog broja kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Aleksandar Zverev -Bernabe Zapata-Miraljes – G+ (granica 30,5) @ 1.90 u MaxBet

Po imenu rivala Nemac je najbolje prošao od svih favorita u osmini finala. Međutim, Španac je sve samo ne naivan rival na šljaci. Ipak, sve će zavisiti od Zvereva. Ako bude igrao kao što zna, Zapata-Miraljes će se danas oprostiti od Pariza, ako bude grešio, možda Španac produži boravak u ”gradu svetlosti”. U prva tri kola Zapata-Miraljes je pobedio trojicu Amerikanaca, što je povoljan žreb znajući da teniseri iz SAD ne ”ljube” previše šljaku. Moa je pobedio u tri, Frica u četiri, a Iznera u pet sezova. Radi se o upornom teniseru koji sigurno neće olakšati posao Zverevu. Nemac je bio na korak od eliminicaije u drugom kolu, spašavao je meč loptu u duelu sa Argentincom Baesom, dok je u prvom protiv Ofnerom i trećem protiv Nakašime, pobedio u tri seta. Zapata-MIraljes je morao da prođe tri kola kvalifikacija i sigurno je već umoran. Uteha je da ga očekuje snatan skok na ATP listi, s obzirom da je u Pariz stigao kao131. na svetu. Očekujemo da Španac bude žilav rival i da ovaj meč traje više od 30,5 gemova, koliko je granica u kladionici MaxBet, a koeficijent za G+ iznosi 1.90.

Karen Hačanov – Karlos Alkaraz – S4 @ 3.65 u MaxBet

Mladi Španac ispunjava ono to se od njega očekuje i stigao je do najboljih 16 na Rolan Garosu. Posle osvajanja Madrida, kada je u samo tri dana pobedio Nadala, Đokovića i Zvereva, smatrano je da je Alkaraz najveći favorit na Rolan Garosu, ali nakon Novakovog izdanja u Rimu, koji je Alkaraz propustio, kao i igre Nadala u prva tri kola u Parizu, nismo ubeđeni da je to tako. Bio je Alkaraz na ivici da ispadne već u drugom kolu. Rival mu je bio iskusni sunarodnik Alberto Ramos-Vinjolas, i Alkaraz je spasio meč loptu u četvrtom setu, dok je u petom nadoknadio 0:3 na početku. To je pokazalo da je ranjiv, pogotovo u duelima sa iskusnim i strpljivim igračima, ali je njegov sadašnji protivnik sve, samo ne to. Hačanov može da pobedi svakog kada je raspoložen, ali isto tako može da istakne belu zastavu već nakon nekoliko gemova ako mu ne ide. Pošto je ovo grend slem, a Rus voli da igra velike mečeve, smatramo da se neće predavati, ma kako krenulo. U prva tri kola bio je bolji od Borgesa, Delijena i Norija, uvek u četiri seta. Posebno je bio dobar u duelu sa Britancem Kameronom Norijem u trećem kolu. Osim problema sa Ramosom-Vinjolasom, Alkaraz je ostalu dvojicu rivala rutinirao, u prvom kolu Londera, a u trećem odličnog Kordu. Španac je favorit, ali nam se čini da bi Hačanov mogao do seta. Naš predlog je igra tačan broj setova 4, a za nju se u kladionici MaxBet dobija kvota 3.65.

Ukupna kvota na tiketu za Rolan Garos za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 14.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.