Tiket dana (četvrtak, 02.06.2022)

Tiket dana

Danas su u centru pažnje utakmice prvog kola novog ciklusa Lige nacija. Biće tu zanimljivih okršaja, a takmičenje se odvija po ubrzanom ritmu zbog predstojećeg Mundijala i nedostatka termina. Kvote mogu biti promenjene.

Španija – Portugalija – 1 @ 2.30 u Mozzartbet

Odmah na startu takmičenja u grupi A veliki derbi između dve selekcije sa Iberijskog poluostrva. Španija u Sevilji, na stadionu ”Benito Viljamarin”, na kome igraju fudbaleri Betisa, dočekuje Portugaliju. Za razliku od ”Furije”, Portugalci su plasman na Mundijal morali da obezbede u doigravanju preko Turske i Severne Makedonije, a sve zbog onog gola Aleksandra Mitrovića u poslednjem kolu kvalifikacija u grupi. Španija je bila najbolja u svojoj grupi, u konkurenciji Švedske i Grčke i mirno je mogla da počne da se priprema za Katar. Odigrali su Španci dve prijateljske utakmice u terminu baraža, pobedili su kao domaćini Albaniju i Island. Prethodni duel između dve reprezentacije koje su veliki rivali odigrao se prošlog juna, radilo se o prijateljskom meču koji je završen bez golova, kao i onaj pre njega. Ta dva smo brzo zaboravili, a još pamtimo onaj sa Mundijala u Rusiji koji je završen rezultatom 3:3. Smatramo da su Španci blagi favoriti i da bi mogli da slave u ovom meču. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.30.

Slovenija – Švedska – 1x,0-2 @ 2.15 u Mozzartbet

Obe selekcije kreću sa renoviranjem nacionalnog tima nakon neuspelog pokuašaja da odu na Svetsko prvenstvo u Kataru. Slovenci su imali male šanse pored Hrvata, a nisu uspeli da budu ni drugi jer su Rusi zauzeli tu poziciju, a oni su podelili treće mesto sa Slovačkom. Švedska je bila iz Španije u svojoj kvalifikacionoj grupi, igrala je u baražu i stala na poslednjoj prepreci. Prvo su u polufinalu bili uspešniji od Češke posle produžetaka, ali su lako položili oružje protiv Poljske u gostima i gledaće Mundijal na televizorima. Sada im predstoji Liga nacija, u ovoj grupi B divizije su još Srbija i Norveška, pa se može reći da je ovo jedna veoma izjednečena grupa iz koje je samo Srbija izborila plasman na Svetsko prvenstvo. Prilika je ovo da se i jedni i drugi dokopaju plasmana na EURO, pogotovo to važi za Sloveniju koka dugo čeka neko učešće na velikom takmičenju. Verujemo da bi Slovenija mogla da ostane neporažena u ovom meču, pa predlažemo duplu šansu na domaćina uz mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Severna Irska – Grčka – 1x,0-2 @ 1.85 u Mozzartbet

Neće u Kataru biti ni Grka, a ni Severnih Iraca. Već dugo ove selekcije ne uspevaju da se nađu na najvećoj svetskoj smotri fudbala, pa im ostaje daponekad igraju na Evropskom prvenstvu, koje su Grci, uzgred budi rečeno, već osvajali. Novi ciklus Lige nacija započinju u C diviziji, u konkurenciji Kipra i tkz Kosova. Jasno je da su ove dve reprezentacije favoriti da osvoje prvo mesto i tako dobiju priliku da odu na EURO. Dosta toga može da zavisi i od ovog meča, mada je u pitanju tek prvo kolo. Prethoni dueli između ova dva tima dogodili su se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a oba meča u grupi dobila je Severna Irska. Tada su Irci briljirali, osvojili prvo mesto u grupi i debitovali u Francuskoj, kada su Evropski šampionati u pitanju. Zanimljivo je da je Grčka tada bila poslednja, iza čak i takvih reprezentacija kakve su Farska Ostrva, Finska i Mađarska. Kada igraju na svom terenu Severni Irci su za nijansu jači, pa ne očekujemo da izgube na stratu Lige nacija. Uz 1x dodajemo i mali broj golova, što se podrazumeva kada igraju ove dve selekcije. Za kombinaciju 1x,0-2 u kladionici Mozzartbet dobija se kvota 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 9.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.