Tip dana: Srbija – Norveška: “Vikinzi” su našoj selekciji ostali u najlepšem sećanju!

Od četvrtka su na programu mečevi novog izdanja Lige nacija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Srbija ugostiti Norvešku.
Duel između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: “Orlovi” započinju pripreme za Mundijal!

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina kada je u pitanju srpski nacionalni tim, utisak je da se zapravo dosta stvari promenilo od kako je na klupu ovog tima seo legendarni Dragan Stojković Piksi.
Pre svega, treba istaći da su “Orlovi” izborili plasman na Mundijal, i to pošto su u direktnom duelu u poslednjem kolu kvalifikacija slavili na gostovanju kod Portugala, a taj meč je završen rezultatom 1:2, i sve to nakon gola Aleksandra Mitrovića u finišu susreta.
Krenimo redom. Sve je krenulo od onog meča na stadionu “Rajko Mitić” gde je Srbija u prvom kolu dočekala nimalo naivnu Irsku i uz dosta muke, a možda i pomalo sreće, slavila sa 3:2, iako je gostujuća selekcija prva došla do vođstva na tom susretu.
Nakon toga su Kristijano Ronaldo i drugari gostovali na najvećem srpskom stadionu, a taj meč nam je doneo dva razlilčita poluvremena. Portugalci su dominirali u prvom i imali prednost od dva gola, međutim “Orlovi” su nakon sjajne partije u drugom poluvremenu uspeli da isčupaju bod, uz podatak da je Portugalcima poništen čist gol u poslednjim trenucima susreta.
Usledile su veoma važne pobede nad Azerbejdžanom i Luksemburgom, što je samo dodatno podiglo samopouzdanje čete Dragana Stojkovića Piksija.
Nakon ta dva izuzetno bitna trijumfa je usledilo gostovanje kod Irske gde su “Orlovi” postigli gol na vreme, kontrolisali meč, ali i propustili ogroman broj stopostotnih šansi za postizanje pogotka, što je reprezentacija koja važi za jednu od najboljih domaćih ekipa u Evropi umela da kazni i u finišu susreta da izjednači, a ne treba zaboraviti da je Irska mogla i do trijumfa, ali se u poslednjim trenucima susreta istakao Predrag Rajković.
Kao što smo već napomenuli, u ključnom meču su Srbi odigrali hrabar meč protiv Portugala, i ako su Kristijano Ronaldo i drugari u ranoj fazi susreta došli do vođstva, “Orlovi” su pokazali karakter i sa dva gola trasirali sebi put na Mundijal.
Što se tiče Lige nacija, reprezentacija Srbije je u grupi sa Švedskom, Slovenijom, ali i Norveškom koja im u četvrtak gostuje na stadionu “Rajko Mitić”, a svakako da je cilj prvo mesto na tabeli koje donosi plasman u prvu diviziju.

Norveška: “Vikinzi” ponovo bez plasmana na Svetsko prvenstvo!

Neće Norveška po dobrom upamtiti Srbiju. Sigurno se svi sećate onog polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, kada su Norvežani bili smatrani za favorite, pre svega zbog činjenice da je taj duel odigran u Oslu, ruku na srce, bez prisustva navijača zbog poznate situacije sa koronavirusom.
U prvom poluvremenu je trajalo ispitivanje snaga, a nakon toga je Srbija odigrala verovatno i najbolje drugo poluvreme u poslednjih nekoliko godina.
Zanimljivo je da je tadašnji selektor “Orlova” Ljubiša Tumbaković tek u 80. minutu susreta ubacio Sergej Milinković-Savića, koji je za samo dva minuta uspeo da dovede srpski nacionalni tim u vođstvu, međutim, na dva minuta pre isteka regularnog toka, popularni “Vikinzi” su poravnali rezultat.
U produžecima su “Orlovi” takođe dominirali, a ponovo je strelac bio Milinković-Savić nakon jedne zaista fenomenalne akcije. Do kraja nije bilo promene rezultata, što znači da su Norvežani eliminisani iz baraža, dok je Srbija kasnije u velikom finalu na domaćem terenu poražena od Škotske, i to nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će ove godine biti odigrano u Kataru, nažalost Norvežani su ponovo ostali bez plasmana na najveću smotru fudbala, iako su “Vikinzi” u jednom trenutku praktično sve držali u svojim rukama.
Na kraju su Haland i drugari zauzeli treće mesto u grupi uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
Deluje da je ključan meč bio sa Letonijom na domaćem terenu na kom Norveška selekcija nije uspela da slavi pošto je na kraju bilo 0:0. U poslednjem susretu ove kvalifkacione grupe Norvežani su očekivano poraženi kod Holanđana sa 2:0, a sve to je iskoristila Turska i uspela da dođe do baraža, gde je ovaj tim eliminisan od Portugala koji je kasnije nakon trijumfa na domaćem terenu protiv Severne Makedonije dođao do plasmana na Mundijal.
Ne treba zaboraviti ni da su “Vikinzi” u martu odigrali dva prijateljska susreta u kojima je ova selekcija baš dominirala, pošto je prvo savladana nimalo naivna selekcija Slovačke sa 2:0, da bi nakon toga usledila prva kanonada Norvežana, koji su na svom terenu savladali Jermeniju sa više nego ubedljivih 9:0.

Naš predlog

Iako je ovo prvi meč selekcije Srbije posle baš dosta vremena, smatramo da će “Orlovi” slaviti na najvećem sprskom stadionu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.17.

Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Dragana Stojkovića Piksija u svakom meču u kvalifikacijama za odlazak na Mundijal primili makar po jedan gol, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Za kraj, generalno, utisak je da će nam ovaj susret na stadionu “Rajko Mitić” doneti dosta golova pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio fenomenalan koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.