Tip dana: Vels – Ukrajina: “Zmajevi” na udaru ukrajinske protivvazdušne, ko će u Katar?

U nedelju je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a sigurno je da će centralni meč biti duel između Velsa i Ukrajine koji će nam dati odgovor na pitanje koja od ove dve selekcije će krajem godine igrati na Svetskom prvenstvu.
Početak duela je zakazan za 18 časova.

Vels: Mogu li “Zmajevi” na krilima Bejla do plasmana na Mundijal?

Iza Velšana su jedne zaista sjajne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je ova selekcija na kraju zauzela drugo mesto na tabeli iza Belgije, a uz bod viška u odnosu na Češku koja je briljirala na prošlom Evropskom prvenstvu i mimo svih očekivanja došla do plasmana u četvrtfinale.
U ključnom meču Garet Bejl i drugari su na svom terenu remizirali protiv Belgije, a taj duel je završen rezultatom 1:1 što je popularnim “Zmajevima” i donelo plasman u baraž.
Tu ih je sačekala nimalo naivna selekcija Austrije, i na prvi pogled je delovalo da je to jedan poprilično izjednačen meč.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije Velšani su odigrali svo najbolji meč u poslednjih nekoliko godina i savladali Austriju dosta lakše nego što to rezultat pokazuje (2:1).
Najzaslužniji za pobedu Ostrvljana bio je Geret Bejl, koji je ekplodirao u dresu reprezentacije. Prvo je u 25. minutu postigao fantastičan gol iz slobodnjaka, pogodivši rašlje gola koji čuva Lindner. Krilo Real Madrida je duplirao prednost u 51. minutu, posle centaršuta Dejvisa. Sjajno je reagovao i sa leve strane iskosa pogodio drugi ugao.
Do kraja meča Austrija je uspela samo da smanji nakon autogola Bena Dejvisa, ali to je sve što smo videli od njih.
Inače, nedavno su “Zmajevi” startovali i u Ligi nacija, ali su nažalost u prvom kolu prve divizije poraženi na gostovanju kod Poljske.
Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, pošto su Velšani preko Vilijamsa u 52. minutu došli do vođstva, da bi domaćin preokrenu golovima Kaminskog u 72. minutu i Sviderskog u 85.
Što se izostanaka za ovaj ključni duel za odlazak na Mundijal tiče, selektor Velsa neće moći da računa jedino na defanzivca Bendžamina Kabanga, ali je veliko pitanje sve i da je zdrav da li bi ovaj fudbaler bio u startnoj postavi.

Ukrajina: Plasman na Mundijal bi makar malo zalečio rane ukrajinskom narodu!

Ako smo za selekciju Velsa rekli da je ta reprezentacija pružala dosta dobre partije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, onda to sigurno treba reći i za Ukrajinu.
Izabranici Oleksandra Petrakova su kvalifikacije završili na drugom mestu u grupi iza neprikosnovene Francuske, uz samo bod viška u odnosu na trećeplasiranu Finsku.
Ono što je veoma interesantno je da je upravo Finska uoči poslednjeg kola imala apsolutno sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u doigravanje, ali je ipak pred ovom skandinavskom selekcijom bio gotovo pa nemoguć zadatak, pošto su za odlazak u baraž morali da slave na domaćem terenu protiv Francuske, što se naravno i nije desilo, pošto su “trikolori” taj duel rešili u svoju korist (0:2).
Podatak koji svakako treba napomenuti je da fudbaleri Ukrajine u kvalifikacijama nisu doživeli niti jedan poraz, pošto su na osam odigranih susreta ostvarili dva trijumfa, uz čak šest remija.
Nisu se Ukrajinci nimalo obrukali ni u dvomeču sa aktuelnim svetskim prvacima Francuzima, pošto su ove dve selekcije oba puta podelile bodove, a oba puta je rezultat bio 1:1.
Te sjajne partije izabranika selektora Petrakova su ovoj selekciji donele polufinale baraža, gde je Ukrajina bez većih problema u gostima savladala Škotsku sa 1:3, pa je do Svetsko prvenstva u Kataru ostao još samo jedan stepenik.
Ukrajina je odigrala odličan meč u Škotskoj i lako pobedila domaću selekciju. Jarmolenko je doneo prednost u 33. minutu meča, a Jaremčuk je povisio u 49.
Ipak domaća selekcija se nije predavala, a “Hempden park” je proključao u 79. minutu, kada je Mekgregor doneo nadu Škotskoj, ali je konačan rezultat postavio Dovbik u petom minutu sudijske nadoknade i doneo svojoj zemlji plasman u finale baraža.
Pre tog duela sa Škotima, Ukrajinci su odigrali nekoliko prijateljskih mečeva i to protiv Borusije iz Menhengladbaha, Empolija i Rijeke, a treba naglasiti da je četa Oleksandra Petrakova savladala Menhengladbah i Empoli, dok je sa Rijekom bilo 1:1.

Naš predlog

Pre svega, ne treba ovde očekivati previše golova pošto je ulog zaista ogroman, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Poznato je koliko dobro Garet Bejl igra za Vels, međutim, neosporno je da će Ukrajinci imati ogroman motiv na ovom susretu, pogotovu zbog svega onog što se u ovoj zemlji događalo u prethodnih nekoliko meseci. Ipak, kako se ovaj meč igra u Kardifu gde Vels zaista retko gubi savetujemo vam da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.43.

Za kraj, vrlo je moguće da će o putniku u Katar odlučiti produžeci, a možda čak i penali, pa vam hrabro preporučujemo da ovde odigrate X koji Meridianbet plaća sa kvotom 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.