Tiket dana (nedelja, 05.06.2022)

Tiket dana

Malo je vremena za predah evropskim reprezentacijama i u Ligi nacija se uveliko igra već drugo kolo. Ima zanimljivih utakmica i danas, a budite sigurni da će opet biti iznenađenja. Kvote su podložne promenama.

Srbija – Slovenija – 1,2+ @ 1.85 u MaxBet

Selekcija Srbije otvorila je novi ciklus u Ligi nacija porazom od Norveške u Beogradu. Ipak, ne može se reći da su izabranici selektora Dragana Stojkovića razočarali. Svih 90 minuta pritiskali su Skandinavce, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu. S druge strane ”Vikinzi” su iskoristili jedan dobar napad i preko svog najboljeg igrača Erlinga Halanda stigli do tri velika boda. Pored te šanse iz koje su postigli gol, gosti su imali samo još jednu, takođe u prvom poluvremenu, dok su u ostatku susreta bili bezopasni. Ništa zato, takmičenja se nastavlja, vremena za neku podrobniju analizu nema, a na stadion ”Rajko Mitić” već stiže reprezentacija Slovenije. ”Janezi” su takođe počeli porazom od jedne skandinavske selekcije, njih su pobedili Šveđani u Sloveniji sa 2:0. Emil Forsberg i Dejan Kuluševski bili su strelci u ”Stožicama”, pa posle prvog kola dve reprezentacije sa severa kontinenta imaju po tri boda, a nekadašnji ”zemljaci” iz Srbije i Slovenije, nemaju ni bod. Slovenija uopšte nije naivan tim, mada je bez većih uspeha u poslednje vreme. Trenutno se odvija smena generacija, a iskusni selektor Matjaž Kek ima na raspolaganju igrače koji igraju u brojnim evropskim timovima, poput Kurtića, Zajca, Šporara, Stojanovića i drugih. U kvalifikacijama za Mundijal podelili su treće mesto sa SLovačkom, ali nisu ozbiljnije ugrozili Hrvatsku i Rusiju. Zanimljiv je podatak da Srbija, od raspada Jugoslavije, nikad nije pobedila Sloveniju, a bilo je šest međusobnih mečeva. Na pet nije bilo pobednika, dok je jednom, u kvalifikacijama za EURO 2012. godine, slavija Slovenija. Vreme je za prvu pobedu ”Orlova”, a naš predlog je jedinica uz dva gola domaćina. Za tip 1,2+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.85.

Češka – Španija – x2,0-2 @ 2.10 u MaxBet

Svoj debi u A diviziji Lige nacija ”Knedličke” su obeležile pobedom nad jakim Švajcarcima i tako možda pokazali i selektoriu Stojkoviću i ”Orlovima” kako treba sa ”Sajdžijama” u Kataru. Međutim, ova dva takmičenja se ne mogu porediti, pre svega zbog ozbiljnosti svake selekcije, mada nikako ne želimo da potcenimo rezultat Češke. Ova reprezentacija je na novom početku, posle odličnog nastupa na EURU, i neuspeha u baražu za odlazak na Mundijal. Od plasmana na Svetsko prvenstvo odvojila ih je Švedska još u polufinalu, ali ni Skandinavci kasnije nisu uspeli preko Poljske. Španija je igrala derbi prvog kola protiv Portugalije, vodila je od samog početka golom Morate, ali su uporni Portugalci uspeli da izjednače u finišu, pa sada dve sekecije sa Iberijskog poluostvra imaju po jedan bod, Češka tri, dok je Švajcarska bez poena. Ukoliko ”Furija” planira da osvoji prvo mesto u grupi, trebala bi da pobedi u Pragu, mada je tek početak ciklusa. Poslednji duel ove dve selekcije odigrao se na Evropskom prvesntvu u Francuskoj 2016. godine, a tada je slavila Španija minimalnim rezultatom u grupi. Nećemo vas podsećati da ”Knedličke” imaju zanimljiv tim sastavljen od iskusnih internacionalaca i supertalentovanih ”klinaca”, koje prevodi Hložek, ali je gost, po nama, bliži uspehu. Predlog je kombinacija duple šanse uz mali broj golova, a za x2,0-2 u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.10.

Švedska – Norveška – GG @ 1.95 u MaxBet

Dueli komšija sa Skandinavskog polusotrva obično su više od igre i ne dešava se često da se odlučuju za prijateljske mečeve. Zato su poslednji put koplja ukrstili u kvalifikacijama za prethod i EURO, a oba duela završena su bez pobednika. Na Mundijalu neće biti ni jednih ni drugih, pa je Liga nacija, i zbog toga, za njih veoma važna. Potvrdili su to pobedama u prvom kolu, Švedska u Ljubljani, a Norveška u Beogradu, pa će eventualni pobednik iz ovog meča steći lepu prednost pred nastavak takmičenja. Norveška je priliku da napokon ode na neki Mundijal ispustila porazom u Holandiji na kraju kvalifikacija, dok je Švedska zastala na poslednjem stepeniku, u finalu baraža protiv Poljske. Selektor Jane Anderson ima na raspolaganju dobre pojedince i bez Zlatana Ibrahimovića, a selekcija ”Tri krune” već se navikla da igra bez rođenog Bosanca. U Solni će oba tima biti u najjačim sastavima i treba očekivati dobar meč sa dosta golova. Prethodna tri su završena remijem, uz golove, pa i sada predlažemo igru gol-gol. Za GG u u kladionici MaxBet dobijate koeficijent koji iznosi 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 7.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.