Tiket dana (četvrtak, 09.06.2022)

Tiket dana

Završeno je drugo kolo Lige nacija, a do kraja ovog ciklusa ostala su još dva. I večeras će biti nekoliko zanimljivih okršaja. Predložene kvote mogu biti promenjene.

Portugalija – Češka – 1,2+ @ 1.77 u Meridianbet

Posle dva odigrana kola u ovoj grupi Portugalija i Češka su u vođstvu sa po četiri boda. Obe selekcije su pobedile Švajcarsku i remizirale sa Španijom. Ipak, Portugalija je u boljoj poziciji jer je sa ”Furijom” igrala nerešeno u gostima, dok su ”Knedličke” remizirale sa Špancima na svom terenu. Pored toga švajcarci su ubedljivo poraženi u Lisabonu, dok su u Češkoj izgubili sa 2:1. Možda su se ovakvi rezultati Portugalaca očekivali, ali su Česi još jednom pokazali da dobre igre sa EURA nisu bile slučajne. Tek sad ostaje žal među Česima zbog propuštene prilike da zaigraju na Mundijalu u Kataru. Oni su izborili plasman u baraž, ali su već u polufinalu ispali od Švedske. U baraž za Svetsko prvenstvo morali su i Portugalci, tamo ih je poslao Aleksandar Mitrović onim istorijskim golom u poslednjem minutu, a tamo su imali i dosta sreće. Posle eliminacije Turaka, i finalni meč igrali su kao domaćini, i umesto protiv evropskih prvaka Italijana, sačekala ih je Severna Makedonija, koja je načinila senzaciju na Apeninima. Po svemu, Portugalija je favorit, a pošto su napadači bili raspucani protiv ”Sajdžija”, verujemo da će biti i protiv Čeha. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota je 1.77 u kladionici Meridianbet.

Švedska – Srbija – GG @ 1.92 u Meridianbet

Možda su Šveđani najprijatnije iznenađenje na startu Lige nacija, barem u diviziji B. Dva puta su ”tri krune” gostovali, u Sloveniji i Norveškoj, i oba puta su se vratili sa celim plenom. U ”Stožicama” je trijumf možda bio očekivan, ali je pobeda u skandinavskom okršaju veoma vredna. Izgleda da su Šveđani najozbiljnije shvatili ovo takmičenje i da preko njega žele da zaleče rane iz baraža za Mundijal. Podsetimo, oni su ušli u finale doigravanja pobedom nad Češkom, ali nisu uspeli da savladaju Poljsku u gostima i san o odlasku u Katar bio je raspršen. Srbija dolazi u Stokholm sa tri boda iz dva meča u Beogradu. Norvežani su pobedili golom Erlinga Halnada, a strelci ”Orlova” su promašili nekoliko prilika. Proradili su u duelu sa Slovenijom i bivše zemljake ispratili su sa četiri lopte u mreži. Za Srbiju je ovaj duel presudan ako želi na prvo mesto i prelazak u A diviziju, pošto bi drugi poraz u tri kola znatno umanjio, da ne kažem ugasio, šanse. Do kraja ovog ciklusa Srbija još gostuje u Sloveniji, dok Švedska dočekuje Norvešku i ako ispkoristi domaći teren u preostala dva meča, jednom nogom bi već bili na tronu grupe i za kraj takmičenje. Punih deset godina nisu se sastajale ove dve selekcije, a tada je Švedska slavila 2:1 u prijateljskom odmeravanju snaga. Biće zanimljiv i okršaj na tribinama, uzimajući u obzir to da u ovoj skandinavskoj zemlji ima mnogo Srba. Naš predlog za ovaj meč je GG, a kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.92.

Severna Makedonija – Gruzija – GG @ 2.13 u Meridianbet

Fantastičnim trijumfom u Razgradu protiv Bugarske Gruzijci su pokazali da prethodni dobri rezultati nisu bili slučajni. Verovatno Bugarima još nije jasno šta ih je snašlo, pošto su pet puta vadili loptu iz svoje mreže, pred svojim navijačima. Pre toga su igrali sa Severnom Makedonijom, selekcijom koja u ovom trenutku ima znatno veći rejting, ali su ostali neporaženi i čak su iamli dosuđen penal u poslednjem minutu, koji je poništen posle gledanja VAR-a. Međutim, Bugarska odavno ne predstavlja fudbalsku silu, pa pobede nad njima i nisu neki reper. I Makedonci i Gruzijci su pobedili Gibraltar, a sva je prilika da će dueli ove dve reprezentacije odlučiti pobednika grupe. U poslednje vreme su se Gruzija i Makedonija često sastajale, u 2020. godini čak tri puta, a posle dva remija u grupi, Makedonci su dobili onaj najvažniji meč u Tbilisiju koji ih je odveo na EURO, po prvi put u istoriji. Sigurno je da Gruzija želi osvetu za taj bolan poraz, pošto bi i njih tadašnji trijumf odveo na njihovo prvo veliko takmičenje. Da su ozbiljna reprezentacija pokazali su nizom od sedam utakmica bez poraza, sa šest pobeda i jednim remijem. Između ostali pobedili su jednu Švedsku, ali i Bosnu i Hercegovinu. U Skoplju možemo očekivati dobar meč i bar po gol na obe strane. Za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.13.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 7.24.

2 Comments

  1. Baš ste face, brišete komentar u kojem sam vas samo opozorio na grešku koju ste počinili u analizi utakmice Švedska – Srbija (dve pobede Švedske u prva dva susreta, kako po bogu, izgubili su kod kuče od Norveške 2:1). Očito ni najmanja kritika nije poželjna!!!! Ajde sam obrišite i ovaj komentar!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.