Tip dana: Švedska – Srbija: “Orlovi” šire krila u Solni!

U četvrtak nas očekuje dosta zanimljivih mečeva u okviru trećeg kola Lige nacija, a za vas smo ovog puta naravno analizirali duel koji će biti odigran u Solni, gde će snage odmeriti Švedska i Srbija.
Susret između ova dva tima je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Švedska: Oslabljeni Šveđani pred teškim zadatkom!

Nakon nekoliko sjajnih nastupa na Mundijalu, Švedska ovog puta nije uspela da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo.
Naime, ova skandinavska selekcija je prvo u polufinalu baraža bila bolja od Češke, pošto je na svom terenu slavila sa 1:0 i to golom u produžecima, međutim, u velikom finalu Šveđani su poraženi na gostovanju kod Poljske, i to dosta lakše nego što je bilo ko očekivao, a taj duel su Robert Levandovski i drugari rešili u svoju korist rezultatom 2:0.
Bilo kako bilo, selekcija Švedske se okrenula novom izdanju Lige nacija, koje je za ovu reprezentaciju krenulo dosta dobro.
Naime, izabranici Jane Andersona su u prvom kolu bez većih problema slavili na gostovanju kod Slovenije, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Šveđani su do vođstva na Stožicama došli pogotkom sa bele tačke. U 39. minutu strelac je bio Emil Forsberg. Bilo je šansi na obe strane, ali Slovenci nisu nikako uspevali da dođu do gola, čime se još jednom potvrdilo da je upravo realizacija najveći problem ove selekcije.
Ipak, do gola su uspeli da dođu gosti i to preko čoveka koji je ovog proleća igrao u sjajnoj formi. Pogađate reč je o Kuluševskom koji je dva minuta pre isteka regularnog toka susreta overiot tri boda njegovoj selekciji.
I kada su svi očekivali da će četvrtfinalista prošlog Svetskog prvenstva nastaviti sa sjajnim partijama u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, usledio je poraz od Norveške na domaćem terenu, pošto je taj meč završen rezultatom 1:2.
Mreže su mirovale sve do dvadesetog minuta kada je Haland pogodio nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca, pošto je pre toga Kraft srušio Torsbija i skrivio najstrožu kaznu. Probali su Šveđani pritiskom na početku drugog poluvremena, imali šanse preko Kuluševskog i Krafta a onda je nemilosrdni Haland kaznio još jednu grešku. Defanzivac domaće selekcije Nilsen je promašio loptu i dopustio Halandu da sam izađe na golmana, što novi fudbaler Mančester Sitija ne propušta.
Do kraja meča su uspeli Šveđani preko Elange da ublaže poraz, ali kako je taj gol postignut u drugom minutu sudijske nadoknade, bilo je prekasno da se uzdrma trijumf Norvežana.
Za kraj, Jane Andersen za ovaj duel sa Srbijom ima dosta kadrovskih problema pošto neće moći da računa na suspendovane Kuluševskog i Krafta, ali i na Isaka i Miloševića koji su povređeni.

Srbija: “Orlovi” briljirali protiv Slovenije, mogu li i protiv Švedske?

Utisak je da su se stvari u srpskom nacionalnom timu i te kako promenile od kako je na klupu ovog tima seo legendarni Dragan Stojković – Piksi.
Ono što je po samom preuzimanju reprezentacije jednog od najboljih fudbalera ikada sa ovih prostora bilo vidljivo je da je atmosfera na poprilično dobrom nivou.
Bilo je uspona i padova, ali ono što se svakako pamti je podatak da je Srbija došla do direktnog plasmana na Svetskog prvenstva, iako je pre početka kvalifikacija malo to očekivao pogotovu što su “Orlovi” bili u istoj grupi sa Portugalom, koji je bio izraziti favorit u ovoj grupi.
Namestilo se tako da su upravo ove dve reprezentacije u poslednjem kolu kvalifikacija u Lisabonu odlučivale o direktnom putniku u Katar.
Izabranicima popularnog Piksija je odgovarala samo pobeda, dok je Kristijanu Ronaldu i drugarima bio dovoljan i bod kako bi se našli direktno na Mundijalu.
U ranoj fazi meča nakon jedne greške Gudelja domaća selekcija je povela, ali je Srbija već u prvom poluvremenu preko Tadića uspela da izjednači.
Sa izuzetno ofanzivnom igrom “Orlovi” su nastavili i u drugom poluvremenu što se našoj selekciji na kraju i isplastilo, a junak meča, ali svakako i celih kvalifikacija bio je Aleksandar Mitrović koji je golom u samom finišu utakmice odveo Srbiju u Katar, što je bio povod za veliko slavlje srpskih fudbalera.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, Srbija nije na najbolji mogući način započela ovo takmičenje pošto su izabranici Dragana Stojkovića poraženi u prvom kolu na svom terenu od Norveške, a taj duel je završen rezultatom 0:1, a jedini strelac bio je naravno Haland.
Ipak, u drugom kolu je srpski nacionalni tim odigrao jedan fenomenalan meč i bez većih problema na stadionu “Rajko Mitić” demolirao Sloveniju sa 4:1.
Aleksandar Mitrović je iskoristio novu priliku da se upiše u listu strelaca, ali su Slovenci u finišu prvog poluvremena došli do izjednačenja, a čini se da je golman Rajković možda mogao i bolje da reaguje u toj situaciji.
Drugo poluvreme je sasvim sigurno najbolje poluvreme Srbije još od onog meča sa Portugalom, pošto su izabranici Dragana Stojkovića “Piksija” u njemu postigli čak tri gola.
Prvo je pogodio Sergej Milinković – Savić, da bi se u finišu susreta u strelce upisali i Luka Jović, ali i Nemanja Radonjić.
Što se tiče izostanaka, selektor “Orlova” za ovo gostovanje nažalost neće moći da računa na Aleksandra Mitrovića koji ima parne žute kartone.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli selekcija Švedske je izuzetno oslabljena za ovaj duel, a mišljenja smo da će to “Piksijeva” četa i te kako znati da iskoristi pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.80.

Poznato je već da od kako je Dragan Stojković seo na klupu “Orlova”, selekcija Srbije prima gol na gotovo svakom meču i sva je prilika da će to slučaj biti i ovog puta, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.

Za kraj, mišljenja smo da će Srbija u Solni postići makar dva gola, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.