Tiket dana (ponedeljak, 13.06.2022)

Tiket dana

Još samo dva dana imaćemo na repertoaru utakmice LIge nacija, a onda se moramo posvetiti šmpionatima zemalja sa severa Evrope i onim iz Južne Amerike. Srećom, nova sezona će brže početi nego ijedna do sada. Predložene kvote mogu biti promenjene.

Francuska – Hrvatska – 1x,2-3 @ 2.30 u MaxBet

U novoj reprizi finala prethodnog Svetskog prvenstva sastaju se Francuska i Hrvatska, ovog puna u Parizu. Od tog meča u Rusiji kada su ”Trikolori” po drugi put postali šampioni sveta prošle su četiri godine, a ovo je već četvrti međusobni okršaj posle njega. Pre dve godine, takođe u Ligi nacija, Francuska je dobila oba duela protiv Hrvatske, dok su pre sedam dana ”Kockasti” uspeli da osvoje bod na splitskom Poljudu. I tada su Francuzi bili bliži trijumfu, ali je domaćin uspeo da izjednači sa bele tačke u finišu. Ako postoji neka reprezentacija koja je zadužila Hrvatsku, to je Francuska. Još 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj ”Petlići” su sprečili Hrvate da prvi put uđu u finale, a u Rusiji da se popnu na krov Evrope. U prva tri kola u ovoj grupi najviše bodova je osvojila Danska, ”Vikinzi” imaju 6, Austrija i Hrvatska su sakupile po 4, dok je svetski prvak na dnu sa samo dva boda. Sve je još uvek moguće, mada su ostale samo dve utakmice po timu, ali ko ne dobije ovaj duel ostaje bez šansi da bude prvi. Francuska mora da razmišlja i o izbegavanju poslednjeg mesta koje vodi u B diviziju, ali ni Hrvatska nije potpuno sigurna. Naš predlog je dupla šansa na domaćina, a golova bi moglo biti umereno 2-3. Za kombinaciju 1x,2-3 kvota je 2.30 u kladionici MaxBet.

Island – Izrael – x2,2+ @ 1.93 u MaxBet

U ovoj grupi B divizije nalaze se samo tri selekcije s obzirom da je Rusija izbačena pred početak Lige nacija. Izbacivanje ”Zbornaja komande” otvorilo je veliku šansu za jednu od ove tri reprezentacije da se domognu A divizije, a čini nam se da su one po kvalitetu dosta ujednačene. Posle odigrana tri kola, sve selekcije su po dva puta bile na terenu, Izrael ima četiri boda, Island je sakupio dva, a Albanija samo jedan. Izraelci su prvi zahvaljujući trijumfu u Albaniji pre par dana, do koga su stigli nakon preokreta. Island je uzeo bod u prvoj utakmici grupe, kada su gostovali u Tel Avivu, a još jedan poen osvojili su u meču sa Albanijom u Rejkjaviku. U slučaju da pobede Izraelce na svom terenu izbili bi u prvi plan kada je osvajanje prvog mesta u pitanju, dok bi Izrael trijumfom već obezbedio pobedu u grupi, pošto ih niko više ne bi mogao da stigne u anstavku Lige nacija. Verujemo da gosti imaju veliki motiv na severu kontinenta, verovatno su i za nijansu kvalitetniji od svog domaćina kod koga se odvija smena generacija i očekujemo da ostanu neporaženi u Rejkjaviku. Uz duplu šansu na goste dodajemo i najmanje dva gola na utakmici, a kvota za kombinaciju x2,2+ u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Azerbejdžan – Belorusija – 1x,0-2 @ 1.85 u MaxBet

Ove dve selekcije nalaze se na dnu grupe 3, u C diviziji Lige nacija. Ovaj meč mogao bi da bude presudan ko ostaje u ovoj Ligi, a ko ispada u najslabiju diviziju. Azerbejdžan je u prva tri kola uspeo da osvoji samo jedan bod i ppred meč sa Belorusima je pred zidom, mora da pobedi da bi ostao u igri, dok bi ga poraz, najverovatnije, poslao u društvo najslabijih evropskih reprezenitacija. Oni su poraženi u Kazahstanu i na svom terenu u Bakuu od Slovačke, dok su u prvom okršaju sa Belorusijom igrali bez golova. Najveći problem ove selekcije je neefikasnost, oni su još bez postignutog gola, a računajući i dve prijateljske utakmice odigrane u martu, nisu dali gol na poslednjih pet mečeva, dakle više od 450 minuta. Nisu ni Belorusi nešto preterano raspoloženi kada je davanje golova u pitanju, oni su prvi pogodak u ovom ciklusu dali tek u prethodnom meču, u remiju 1:1 sa Kazahstanom koji su igrali u Novom Sadu kao domaćini. Na startu su izgubili od Slovaka, pa remizirali sa Azerbejdžanom, a sve tri utakmice igrali su kao domaćini, mada na neutralnom terenu. Sada im predstoje tri gostovanja i dosta težak zadatak da izbegnu poslednju poziciju. Ovde može biti svega, samo ne mnogo golova, uz mali broj pogodaka smatramo da domaćin neće izgubiti. Za 1x,0-2 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 8.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.