Tiket dana (subota, 18.06.2022)

Tiket dana

Zahvaljujući Skandinavcima i Južnoamerikancima imamo solidan izbor ovog vikenda. Još neko vreme ćemo se snalaziti, a onda sve ispočetka, kreću najjače lige. Predložene kvote su bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

HIFK – VPS – 2 @ 2.26 u Meridianbet

Domaći tim je izuzetno loše počeo sezonu i čvrsto drži ”fenjer” posle devet odigranih kola. HIFK nema trijumf, samo je tri puta ostao neporažen, dok je izgubio šest utakmica. Već sada je jasno da im je borba za opstanak suđena i da uopšte neće biti lako opstati u finskoj eliti. Možda je za njih povoljna okolnost što se prvenstvo igra u dva dela, posle regularna 22 kola sledi Plej-of i Plej-aut, a ekipa iz Helsinkija će sigurno biti deo donje polovine. Ipak, to će biti šansa, da u duelima sa sebi sličnim ekipama, osvoje više bodova i nekako spasu goli život. Pre odlaska na pauzu poraženi su od Honke na svom terenu, ali su pre nekoliko dana slavili u kupu na gostovanju Mariehamnu, što bi mogla da bude najava boljih dana. VPS je u boljoj formi, bar je tako bilo pre prekida prvenstva, a sakupili su 10 bodova iz devet utakmica. Oni se nadaju da mogu među prvih šest timova posle prvog dela, a da bi se to dogodilo moraju da pobeđuju rivale kakav je HIFK. Gosti su kvalitetniji, a nadamo se da će to biti dovoljno za trijumf. Za dvojku se dobija kvota 2.26 u kladionici Meridianbet.

Kristijansund – Bode/Glimt – 2,2+ @ 1.95 u Meridianbet

Aktuelni šampion Norveške podbacio je na startu nove sezone i već ima solidan zaostatak za vodećim timovima. Lilestrem ima čak 11 bodova više, doduše Bode ima jedan zaostali meč, ali je dvocifrena razlika ogromna prednost u ligi kakva je Norveška. Nije u pitanju samo Lilestrem, ispred Bodea su i Molde, Rozenborg i Viking, pa čak i timovi poput Stromsgodseta, Olesunda ili Sarpsborga. Krajnje je vreme da dvostruki uzastopni prvak krene u seriju pobeda ili će krunu predati mnogo pre finiša sezone. Dobra vest je da idu na gostovanje kod Kristijansunda, ekipe koja je ubedljivo na poslednjem mestu i ima samo jedan osvojen bod iz sedam utakmica. Jeste da će Kristijansund imati da odigra neke zaostale mečeve, ali sudeći po njihovim izdanjima ne verujemo da će mnogo od toga profitirati. Jedino su protiv Ham-Kama ostali neporaženi, a sve ostale mečeve su izgubili. Najubedljivi poraz doživeli su od Stromsgodseta na svom terenu, bilo je 0:3. Za Bode/Glimt uskoro kreću evropska iskušanja. Prošle sezone su bili jako uspešni, a videćemo mogu li tako nešto da ponove. Do tada moraju da osvoje što više bodova u domaćem prvenstvu i primaknu se timovima iz vrha tabele. Naš predlog je dvojka uz dva gola gostiju. Za tip 2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.95.

Dinamo Minsk – Slutsk – 1,2+ @ 1.79 u Meridianbet

Najpoznatiji tim Belorusije, bar iz vremena Sovjetskog Saveza, godinama pokušava da stigne do šampionskog naslova, ali mu to ne polazi za riukom. BATE Borisov je uspostavio dominaciju, a kada oni ne bi bili prvaci, učinio je to Dinamo Brest, ili kao prošle sezone, Šahtjor iz Soligorska. Nije loše Dinamo otvorio novu sezonu. Posle 10 utakmica nalaze se na trećem mestu sa dva boda manje od BATE-a i jednim od Energetika, najprijatnijeg iznenađenja. BATE ima i meč manje, pa bi potencijalni zaostatak mogao da se računa i kao četiri boda. Velikan iz Minska je poražen samo jednom, od šampiona Soligorska, dok je protiv BATE-a igrao nerešeno. To nisu veliki kiksevi, ali svakako jesu nerešeni rezultati protiv Belšine i Arsenala. Sada im u goste dolazi Slutsk, tim koji je takođe samo jednom izgubio, ali je na sedmom mestu zbog većeg broja nerešenih igara. Slutsk igra dosta efikasne mečeve, pa su dva prethodna okončali rezultatom 2:2, protiv Dnjepra i Gomela. Domaćin je svakako favorit, a uz jedinicu dodajemo i dva gola Dinama. Za 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.79.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 7.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.