Tip dana: Malme – Helsinborg: Može li “fenjeraš” do iznenađenja u Malmeu?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Malmea i Helsinborga.
Meč između ova dva tima je na programu u 19 časova.

Malme: Loš početak sezone, ali stvari idu na bolje!

Malme je prošle sezone u velikoj drami došao do titule šampiona Švedske, i to pošto je na kraju ova ekipa imala isti broj bodova kao i drugoplasirani AIK, ali je prošlosezonski učesnik Lige šampiona imao bolju gol razliku što je bilo dovoljno za novu titulu šampiona Švedske.
Ipak, kada je ovo prvenstvo u pitanju mora se priznati da smo daleko više očekivali od izabranika trenera Milojevića, pošto se aktuelni šampion trenutno nalazi tek na petom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Heken, koji se mimo svih očekivanja u ovom trenutku nalazi na prvoj pooziiji na tabeli.
Ipak, ne treba zaboraviti da je Malme nedavno došao do trofeja u švedskom Kupu i to nakon trijumfa nad nimalo naivnom ekipom Hamarbija koja u ovom trenutku zauzima četvrto mesto na tabeli.
Pobednik finalnog duela je odlučen tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nakon regularnog dela bilo je nerešeno 0:0.
Ekipi Malmea je ovo bio 15. trofej Kupa Švedske. Onu su ubedljivo najuspešniji klub, na drugom mestu su AIK i Geteborg sa po osam pehara.
Ujedno, ovo je i najveći uspeh u trenerskoj karijeri 39-godišnjeg Miloša Milojevića, koji je u januaru na klupi Malmea nasledio nekadašnjeg danskog asa Jona Dala Tomasona.
Za kraj, u poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala, Malme je slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Degerforsa, a taj meč je završen rezultatom 0:2.

Helsinborg: Najozbiljniji kandidat za selidbu u niži rang!

I fudbaleri Helsinborga su poput Malmea pružali poprilično dobre partije prošle sezone što je ovom timu između ostalog i donelo plasman u najkvalitetniji rang švedskog fudbala.
Naime, na kraju regularnog dela šampionata ova simpatična ekipa je završila na trećem mestu na tabeli što znači i baraž meč za opstanak sa trećeplasiranim timom iz prve lige, a to je prošle sezone bio Halmštad.
Srećniji u tom baražu je bio Helsinborg koji je nakon poraza u prvom meču protiv izuzetno neugodnog rivala (0:1), Helsinborg je odigrao jedan fenomenalan meč u revašnu i to na strani i slavio sa 1:3, što je bilo dovoljno za plasman u najkvalitetniji rang švedskog fudbala.
Međutim, ako se malo osvrnemo na ovu sezonu sva je prlika da bi ovu ekipu vrlo moguće sledeće sezone ponovo mogli da gledamo u drugom po kvalitetu rangu švedskog fudbala.
Naime, Helsinborg se trenutno nažalst nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, što je za čak šest poena manje od tima koji se trenutno nalazi u bezbednoj zoni.
Na poslednih pet mečeva u prvenstvu, “fenjeraš” je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi, a u prošlom kolu je povratnik u “Alsvenskan” poražen na svom terenu protiv AIK-a iz Stokholma, kada je bilo 1:2.
Za kraj, kada su u pitanju partije na strani, do sada je Helsinborg odigrao pet mečeva na strani i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je poslednjeplasirana ekipa na tabeli doživela čak četiri poraza uz samo jedan remi.

Naš predlog

Deluje da će domaćin od prvog minuta krenuti silovito ka golu “fenjeraša” zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazoma 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.76.

Međusobni mečevi između ova dva tima nam skoro uvek donose baš dosta golova, pa deluje da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.68.

Za one najhrabrije, savetujemo i igru 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.