Tip dana: Korintijans – Boka Juniors: Dva velikana jure plasman u četvrtfinale Kopa Libertadores!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, a pored nekoliko ne preterano aktraktivnih mečeva, ovaj dan nam donosi i početak eliminacione faze u Kopa Libertadores.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Korintijansa i Boke Juniors, koji je zakazan za 02:30h.

Korintijans: Sjajne partije ove sezone!

Korintijans je uz dosta muke stigao do plasmana u nokaut fazu Kopa Libertadores, i to pošto je ova ekipa na kraju završila na drugom mestu u grupi uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Boku Juniors, ali i samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Deportivo Kali, koji u poslednjem kolu nije iskoristio to što je “Timao” odigrao samo 1:1 protiv Olvejs Redija.
Zanimljivo je da će brazilski predstavnik u osmini finala voljom žreba upravo ugostiti Boku Juniors, koja bez ikakve sumnje slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje titule.
U grupnoj fazi najkvalitetnijeg južno-američkog fudbalskog klupskog takmičenja, “Timao” je ostvario dva trijumfa, čak tri remija i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja od bolivijskog Olvejs Redija, pa dolazimo do zaključka da je Korintijans u međusobnim susretima sa autsajderom ove grupe osvojio samo jedan bod, što dalje govori da svi navijači ovog tima mogu da budu čak i prezadovljni što je njihova omiljena ekipa uspela da dođe do plasmana u narednu fazu.
Što se tiče brazilske Serije A, mora se priznati da je popularni “Timao” najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga brazilskog fudbala, s obzirom da se ova ekipa trenutno nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras.
U prošlom kolu je Korintijans nažalost samo remizirao na svom terenu protiv Santosa, a taj meč je završen bez golova.
Na pet poslednjih susretea “Timao” je ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, a kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je nekadašnji šampion Brazila odigrao sedam susreta i ostvario četiri trijumfa i tri remija.

Boka Juniors: Može li Boka konačno do trofeja u ovom takmičenju?

Poznato je da su fudbaleri Boke Juniors nedavno potpuno zasluženo došli do trofeja u argentinskom Liga Kupu, i to pošto su u velikom finalu deklasirali ekipu Tigrea, a taj duel je završen sa rezultatom 3:0.
Zbog svega toga je tim sa “Bombonjere” u veoma lepom raspoloženju dočekao takmičenje u najkvalitetnijm rangu argentinskog fudbala, i utisak je da stvari za sada idu onako kako je prvobitno i planirano.
Naime, nakon pet odigranih kola Boka Juniors se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, što je za četiri poena manje u odnosu na vodeći Njuels.
U prošlom kolu su izabranici Sebastijana Batalje mimo svih očekivanja doživeli poraz na svom terenu od Santa Fea a taj meč je završen rezultatom 1:2, i to pošto su gosti do pobedonosnog gola stigli nakon penala u petnaestom minutu sudijske nadoknade, što je izazvalo muk na “Bombonjeri”.
Što se tiče Kopa Libertadores, iako je argentinski predstavnik na kraju završio na prvom mestu na tabeli mora se priznati da je Boka veoma teško došla do plasmana u nokaut fazu, a za to je najviše zaslužan bez ikakve sumnje trijumf u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Deportivo Kalija kada je bilo 1:0, uz podatak da se predstavnik Kolumbije nimalo nije obrukao na tom susretu.
Inače, poslednji trofej u Kopa Libertadoresu Boka Juniors je osvojila još 2007. godine, pa otuda sigurno ne treba da začudi što će i ovog puta primarni cilj ovog argentinskog tima biti trofej u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike.
Za kraj, Boka je na tri poslednja međusobna susreta sa Korintijansom koja su odigrana u Brazilu, doživela dva poraza i jedan remi, i sigurno je da im tradicija ne ide u prilog uoči ovog veoma važnog susrea, mada one između ostalog i postoje zato da bi se rušile.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman pa ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.46.

Iako Korintijans igra sjajno na svom terenu, smatramo da je ipak tim sa “Bombonjere” kvalitetniji u ovom trenutku i da neće doživeti poraz na ovom poprilično vrućem gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet prirpemila kvotu 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.