Tiket dana (četvrtak, 11.08.2022)

Tiket dana

Veliki broj utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu konferencija očekuje nas danas. Pošto su u pitanju revanš mečevi, treba biti oprezan. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Slovan – Olimpijakos – 2 @ 2.10 u MaxBet

Sigurno je da je rezultat prve utakmice na Karaiskakiju u Pireju srušio gomilu tiketa. Olimpijakos nije uspeo da pobedi Slovan na svom terenu i u Bratislavu ne nosi prednost. Gol koji su Slovaci dali u Atini ne znači mnogo jer im je neophodan trijumf da bi prošli u završnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Oba tima su prvaci svojih zemalja, startovali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali nisu bili uspešni. Slovan je prošao prvo kolo protiv Dinama iz Batumija, ali je onda poklekao protiv šampiona Mađarske Ferencvaroša. Treba reći da je u oba ta dvomeča Slovan bio bolji na strani nego na svom terenu, što i nije dobra vest pred revanš sa Pirejcima. Olimpijakos je preskočio prvo kolo, a u drugom je odigrao dobro u Haifi u prvom meču i kući doneo 1:1. Ispostavio se da to nije dovoljno, naprotiv, Izraelci su slavili u Atini sa 4:0 i prouzrokovali smenu trenera Pedra Martinsa. Portugalca je zamenio Španac, nekadašnji golman Karlos Korbelan, od koga se zahteva plasman u Ligu šampiona, sve ostalo bila bi katastrofa za Pirejce. Očekujemo da Grci potvrde kvalitet u Bratislavi, mada njihov šampionat još nije počeo, a Slovaci su odigrali četiri kola. Naš predlog je dvojka sa kvotom 2.10 u kladionici MaxBet.

Panatinaikos – Slavija Prag – x2,2+ @ 2.05 u MaxBet

Drugi grčki velikan je u još težoj situaciji. ”Zeleni” se takmiče u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali je sva prilika da će ih okončati već na prvoj prepreci. Nisu imali ni mnogo sreće sa žrebom, dobili su prašku Slaviju, ekipu koja igra odlično u Evropi prethodnih sezona, a posle nekoliko titula prošle sezone su ostali bez pehara u Češkoj. Njima je plasman u Ligu konferencija samo uteha, ali moraju da nastave kontinuitet igranja u grupnoj fazi nekog od kupova i tako još više poboljšaju svoj koeficijent. Boljeg iz ovog dvomeča u plej-ofu čekaće, skoro sigurno, poljski Rakov, vicešampion ove zemlje. U prvom meču u Pragu Slavija je pobedila sa 2:0, iako je dobar deo meča igrala sa igračem manje. Panatinaikos mora da napadne, dva gola nije mala razlika, ali to otvara mogućnost za kontranapade gostiju, a oni su tada naopasniji. Naš predlog je dupla šansa na goste, čiji je kvalitet veći, ali očekujemo i bar dva gola ukupno, možda i više. Za x2,2+ kvota je 2.05 u kladionci MaxBet.

Leh – Vikingur – 1/1,2+ @ 2.10 u MaxBet

Za šampiona Poljske voda je stigla do grla. Već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispali su od azerbejdžanskog Karabaga, i to izgubivši u Bakuu sa 5:1. Naredni rival bio im je Dinamo iz Batumija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Tu su bili uspešni zahvaljujući domaćem terenu, na kom su pobedili sa 5:0, dok je u Gruziji bilo 1:1. Protiv Islanđana su bili apsolutni favoriti po obavljenom žrebu, ali prvi meč nije to potvrdio. Vikingur je slavio sa 1:0 i sasvim zasluženo ima pravo na nadu i pred revanš. Tim iz Rejkavika je ispao od Malmea u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda su bili bolji od velškog TNS-a u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija. Leh je očajno startovao i u domaćem prvenstvu i posle tri kola ima samo jedan bod, uz izgubljen Super kup od Rakova. Navijači tima iz Poznanja su već primetno nervozni, i ako ne obezbede bar Ligu konferencija, sigurno će uslediti tektonski potresi. Poljska liga je i dalje jača od islandske, mada Ostrvljani krupnim koracima grabe napred. Leh mor ada napadne od starta, treba mu dva gola razlike, pa je naš predlog prelaz 1/1,2+ sa koeficijentom 2.10 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 9.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.