Tip dana: Juventus – Sasuolo: ”Stara dama” dugo postila, Alegri mora da vrati Skudeto!

Poslednji meč prvog kola Serije A odigraće Juventus i Sasuolo na Alijanc stadionu u Torinu. Dve poslednje sezone Skudeto je boravio u Milanu, prvo kod Intera, a onda i njegovog gradskog rivala. Juventus je i dalje apsolutni rekorder po broju naslova, ali sada ih nema više nego dva milanska kluba zajedno. ”Stara dana” je na 36 titula, a Inter i Milan su sakupili po 19. Meč sa timom iz Ređo Emilije igra se u ponedeljak u 20.45.

Juventus: Kostić stigao, on i Di Marija ”hraniće” Vlahovića centaršutevima

Velike promene dogodile su se u Juventusu tokom leta, i to u oba pravca. Dve sušne sezone, bez titule i evropskog uspeha, uslovile su dolazak većeg broja fudbalera, ali su mnogi dobili i ispisnicu u šake. Veliko je pitanje da li je Juve, u ovom trenutku, jači ili slabiji, ali smo sigurni da će Masimilijano Alegri tokom sezone napraviti veoma snažan tim. Nije ”Stara dama” imala ni sreće, samo što je stigao, povredio se povratnik Pol Pogba.

Juventus je prošao baš loše na američkoj turneji. Izgubili su od Reala sa 2:0, a od drugog madridskog tima, ekipe Atletika, čak 4:0 na generalnoj probi pred novu sezonu. Protiv Bare su remizirali 2:2, a jedinosu pobedili meksičku Gvadalaharu. Takvi rezultati sigurno ne unose spokoj među navijače, ali pripremne utakmice, kao što im i ime govori, služe za pripremu. Već prvi rival, opasni Sasuolo, pokazaće gde je Juventus u ovom trenutku.

Prošlu sezonu ”Stara dama” je okončala na četvrtom mestu. Time je ispunjen jedan cilj, onaj osnovni, plasman u Ligu šampiona. Na početku sezone delovalo je da će Juventus ostati bez elitnog takmičenja, bili su bliže sredini tabele nego vrhu, ali su onda serijom pobeda došli u situaciju da se bore i za Skudeto. Nadu je definitivno ugasio onaj kontroverzni poraz od Intera u Torinu. Na kraju sezone gledali su u leđa milanskim rivalima i Napoliju, a to nije pogled koji prija tifozima torinskom tima i rekoredera po broju Skudeta.

Pre nego što su počela da pristižu pojačanja iz Juventusa su otišli Dibala, De Liht, Morata, Kjelini, Pelegrini, Remzi, a na vratima su i Rugani i Rabio. To je solidan broj fudbalera koji su imali značajnu ulogu u timu u prethodnoj i prethodnim sezonama. Zamene su morale da se dovede, i da budu odmah upotrebljive, pošto Juve nema mogućnost da čeka na trofeje i polako gradi tim. Prvi je stigao povratnik iz Mančester junajteda Pol Pogba, od koga se mnogo očekivalo, ali se Francuz odmah povredio i njegov povratak u tim će se duže čekati. Iz Pari Sen Žermena je došao Anhel Di Marija, Argentinac nije u cvetu mladosti, ali je itekako upotrebljiv, posebno u igri čiji stil neguje Alegri. Pomalo iznenađujuće, iz gradskog rivala Torina doveden je odlični brazilski štoper Žerson Bremer. Retko ”Bikovi” prodaju fudbalere Juventusu, ali su 50 miliona bili primamljiva cifra. Na kraju, završila se i saga oko Filipa Kostića. Srpski reprezentativac je sleteo u Torino, predstavljen je već na konferenciji i uskoro će zauzeti svoje mesto pored leve aut linije i ”gađati” teledirigovanim loptama reprezentativnog druga Dušana Vlahovića. Ajntraht nije uzeo koliko je planirao novca, ali biće tu i raznih bonusa, zavisno od Kostićevog i Juventusovog učinka.

Masimilijano Alegri ima dosta kadrovskih problema pred premijeru. Pobga i, ranije povređeni, Kijeza, još dugo neće na teren. Njima su se pridružili Rabio, Ken i golman Šćešni, a najverovatnije ni Kostić neće odmah debitovati, mada je on u takmičarskoj formi, pošto je već igrao za Ajntraht u Bundesligi.

Sasuolo: Neroverdi opet prete velikanima

Od kada su ušao u Seriju A Sasuolo je postao konstanta italijanskog fudbala. Tim iz Ređo Emilije nikad nije imao problema oko obezbeđivanja statusa prvoligaša, a imali su i evropske izlete. Prošlu sezonu započeli su odlično, bili u samom vrhu tabele, nekoliko puta i noćili na vrhu, ali su vremenom klizili ka sredini da bi prvenstvo završili na 11. mestu. Nije ni to loše, ali nije ni preterano dobro.

Ovogodišnje ambicije jesu veće, ali je pitanje da li Sasuolo ima potreban kvalitet za tako nešto, uzmiajući u obzir prodaje najboljih fudbalera, a prelazno rok još nije završen, pa je moguće da još neko napusti Ređo Emiliju. Najbolji posao napravili su prodajom Đanluke Skamake, svog najboljeg strelca, u Premijer ligu. Kupio ga je Vest Hem za 42 miliona evra, ukupno sa bonusima, čime je Sasuolo nadmašio transfer Manuela Lokatelija, koji je prošlog leta otišao u Juventus za nešto manje novca. Moralo se raditi i na pojačanjima, a najveće je stiglo par dana pred start prvenstva, iz Intera je, prvo na pozajmicu, doveden Andrea Pinamonti, za koga će naredne godine Sasuolo morati da plati 20 miliona evra, što ovog momka čini najskupljim pojačanjem tima iz Ređo Emilije ikada. Možda će njegov dolazak usloviti još jedan odlazak iz Sasuola, pošto se Napoli veoma zainteresovao za Đakoma Raspadorija, ali je Sasuolo u situaciji da može malo i da zateže, nadajući se izdašnijoj ponudi tima sa juga Italije od ponuđenih tridesetak miliona. Recimo još da je posle četiri godine Sasuolo napustio i srpski internacionalac Filip Đuričić, koji će od ove sezone ponovo nositi dres Sampdorije.

Prošle jeseni Sasuolo je slavio u Torinu protiv Juventusa sa 2:1. Tada je pobedonosni gol postigao Maksi Lopez duboko u sudijskoj nadoknadi, a prethodno je Fratezi doveo Neroverde u vođstvo, da bi u finiši poravnao Mojze Ken. Bila je to tek druga pobeda Sasuola nad ”Starom damom” u istoriji, a prva una strani. Juventus se ravanširao trijumfom u Ređo Emiliji proletos, opet je bilo 2:1, ali je torinski tim dobio i Kup utakmicu na svom terenu, u okviru četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja, i ponovo je bilo 2:1.

Sasuolo će posle gostovanja Juventusu imati dve, na papiru, nešto lakše utakmice, igraće sa Lećeom i Specijom, da bi u četvrtom kolu, koje će biti prvo u vanrednom terminu, u Ređo Emiliji dočekati aktuelnog šampiona, ekipu Milana.

Naš predlog:

Rekli smo već da su se ove dve ekipe u prethodnoj sezoni sastale tri puta, dve utakmice u Seriji A dobijali su gosti, dok je u četvrtfinalu Kupa Italije Juve slavio na svom Alijancu. Sva tri meča završena su rezultatom 2:1, a i na osam međusobnih duela ranije palo je barem tri gola.

Zato je naš prvi predlog za ovaj meč igra na golove za koje verujemo da će ih biti barem tri. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.50.

Ako je nekome ovo mala kvota, može probati sa GG3+, a za ovaj tip se u MaxBet-u dobija koeficijent 1.93. Na kraju, dobar predlog mogao bi da bude i kombinacija duple šanse na Juventus uz četiri gola. Za 1x,4+ koeficijent iznosi 2.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.