Tip dana: PSŽ – Monako: Može li iko da stane na put prebogatim Parižanima?

U nedelju nas očekuje nekoliko fenomenalnih mečeva a utisak je da se najzanimljiviji igra na “Parku Prinčeva” gde će fudbaleri PSŽ-a ugostiti Monako.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

PSŽ: Parižani fokusirani na Ligu šampiona, ali blistaju u Ligi 1!

U Francuskoj ništa novo. Fudbaleri PSŽ su bez većih problema došli do nove titule šampiona Francuske, na kraju su popularni Sveci imali čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, i upravo ove dve ekipe će biti predstavnici Francuske u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, s obzirom da je Monako ponovo eliminisan u kvalifikacijama, koji će između ostalog večeras i gostovati timu iz prestonice.
Nije bilo ovog leta dosta promena u igračkom kadru, ali je došlo do smene na trenerskoj poziciji, pošto je novi trener PSŽ-a postao Kristof Galtje, što je bez ikakve sumnje bilo veliko iznenađenje za sve poznavaoce francuskog fudbala, međutim, ne treba trošiti reči o trenerskim kvalitetima čoveka koji je Lil doveo do titule šampiona Francuske u sezoni 2020/21.
U klub su na njegov izričit zahtev stigli Vitinja i Renato Sančez, a igrački kadar je rasterećen odlascima Vajnalduma i Dagbe.
Kako sada stvari stoje svi navijači Parižana imaju pregršt razloga za zadovoljstvo s obzirom da se njihova omiljena ekipa nakon tri odigrana kola nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Lans, koji ruku na srce ima i meč viška.
Na tri odigrana susreta izabranici Kristofa Galtjea su ostvarili isto toliko trijumfa, a ono što najbolje pokazuje koliko zapravo dobro PSŽ igra na startu ovogodišnjeg izdanja Lige 1 je podatak da je ovaj tim na tri dosadašnja meča postigao čak sedamnaest golova, što nam daje jedan neverovatan prosek od skoro šest pogodaka po susretu.
U prošlom kolu su Lionel Mesi i drugari demolirali Lil na gostovanju, a iako je to bio duel dva poslednja osvajača titule šampiona, ekipa sa “Parka Prinčeva” je slavila sa 1:7.
Pre toga je trenutno drugoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Klermona sa 0:5, dok je nimalo naivna ekipa Monpeljea savladana sa 5:2.
Za kraj, treba napomenuti podatak da je poslednji susret između PSŽ i Monaka odigran u Kneževini pre nešto više od pet meseci, a na njemu su slavili fudbaleri Monaka i to sa vrlo ubedljivih 3:0, pa je sigurno da će aktuelni šampion Francuske učiniti sve da im se dobrano revanšira na ovom susretu.

Monako: Kneževi imaju dosta problema u poslednje vreme!

Iako je većim delom šampionata tim iz Kneževine igraju dosta dobar fudbal, nažalost na kraju ova ekipa nije uspela da dođe do direktnog plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako je to u jednom trenutku bilo skoro pa izvesno.
Naime, fudbaleri Monaka su prošle sezone bez direktnog plasmana u Ligu šampiona ostali u poslednjim sekundama poslednjeg kola Lige 1, pošto su primili gol na gostovanju kod Lansa u petom minutu sudijske nadoknade, i tako dozvolili sebi da ih pretekne Marsej koji je u poslednjem kolu na svom terenu demolirao Strazbur sa 4:0.
Ono što se timu iz Kneževine dešava drugi put uzastopno je eliminacija u kvalifikacijama, pošto su izabranici Filipa Klemona bili lošiji u dvomeču sa PSV-om.
Prvi duel između ova dva tima koji je odigran na stadionu “Luj II” je završen rezultatom 1:1, dok su u revanšu Filipsovci prošli dalje nakon produžetaka, iako je Monako u revanšu vodio sve do 89. minuta kada je Gutijerez poravnao rezultat na 2:2.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige 1, naravno da će ponovo primarni cilj Kneževa biti plasman na mesto koje donosi igranje u Ligi šampiona, međutim, to će biti pakleno težak zadatak pošto se nakon tri odigrana susreta Monako nalazi na dvanaestom mestu na tabeli.
Do sada su izabranici trenera Klemona odigrali tri meča u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili po jedan trijumf, poraz i remi.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli doživeo težak poraz na svom terenu od starog dužnika Lansa, a taj meč na stadionu “Luj II” je završen rezultatom 1:4.
Jedini trijumf je Monako do sada ostvario u prvom kolu na nimalo prijatnom gostovanju kod Strazbura kada je bilo 1:2, dok je između tog i meča prošlog kola ovaj tim remizirao na svom terenu protiv Rena kada je bilo 1:1.
Za kraj, francuski predstavnik je u petak dobio grupu za Ligu Evrope, i ona nije nimalo naivna pošto se pored njih tu još nalaze i Crvena Zvezda, Trabzon i Ferencvaroš.

Naš predlog

Pamtimo svi poslednji međusobni duel između ova dva tima kada je Monako na svom terenu demolirao prebogate Parižane, ali mišljenja smo da to ovog puta ipak neće biti slučaj pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.59.

Iako je tim sa “Parka Prinčeva” apsolutni favorit, očekuje se da Monako postigne makar jedan gol i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.62.

Za kraj, ovaj susret bi mogao da nam donese baš dosta golova, a smatramo da će ih u prvom poluvremenu biti makar dva, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom I2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.