Najava i analiza: Premijer liga, 5. kolo: Liverpul ”dugom devetkom” preti Njukaslu, Junajted planira da ostavi Lester na dnu

premijer liga

Pred nama je peto kolo engleske Premijer lige, prvo iz kategorije vanrednih. Takmičenje će se odigravati po ubrzanom ritmu, a sve zbog prekida šampionata zbog održavanja Mundijala u Kataru. Derbi ovog kola trebalo bi da bude sudar Liverpula i Njukasla, dok lider na tabeli, jedini tim sa maksimalnim učinkom, Arsenal, dočekuje Aston Vilu. Posle dve pobede Mančester junajted gostuje u Lestru, kod tima koji je na začelju tabele. Predložene kvote biće su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Kristal Palas – Brentford – GG @ 1.85 u MaxBet

Samo 45 minuta fantastične igre na Etihadu nije bilo dovoljno da Palas osvoji makar bod protiv šampiona. Posle prvog poluvremena bilo je 2:0 za ”Orlove”, ali u nastavku je igrala samo jedna ekipa, Siti je dao četiri gola, a od toga tri puta je mrežu Palasa tresao Erling Haland. Prošle sezone Palas je slavio na Etihadu, pa su mnogi pomslili da bi to moglo da se ponovi, ali ništa od toga. Brentford je osvojio samo bod na svom terenu protiv Evertona, što je njihov peti u četiri odigrana kola. Ovo je mali londonski derbi, a šanse za trujumf su podjednake. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG u kladionici Maxbet iznosi 1.85.

Fulam – Brajton – GG @ 1.81 u Meridianbet

Malo je jedan Aleksandar Mitrović za ekipu Fulama. Srpski centarfor nastavlja da rešeta, na Emirejtsu je postigao svoj četvrti gol u sezoni i doneo vođstvo protiv Arsenala, ali to nije bilo dovoljno da ”Kolibari” napuste severni London neporaženi. Može se reći da se i taj poraz uklapa u panove, ali pod uslovom da se pobedi Brajton na Krejven Kotidžu. To je lakše isplanirati nego učiniti, s obzirom da ”Galebovi” igraju sjajno na početku sezone i na deobi su drugog mesta sa Sitijem i Liverpulom, dve prvoplasirane ekipe iz prošle sezone. Brajton je minimalnim rezultatom slavio protiv Lidsa u subotu, a već imaju dve pobede na strani. Ostvarili su ih protiv Mančester junajteda i Vest hema, ekipa koje su, realno, bolje od Fulama, pa treba izbeći konačan ishod u ovom meču i odigrati na golove. Očekujemo bar po jedan na obe strane. Za igru gol-gol u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.81.

Sautempton – Čelsi – 2 @ 1.65 u Mozzartbet

Svašta se izdešavalo Čelsiju od početka ove sezone. Sve je dobilo dodatno ubrzanje posle onog spektakularnog remija sa Totenhemom, posle koga su izgubili u Lidsu sa 3:0, a onda pobedili Lester na svom terenu u subotu, i pored činjenice da su veći deo meča igrali sa igračem manje. Utakmicu je rešio Rahim Sterling sa dva gola, i to su mu bili prvi pogoci u novom dresu od dolaska iz Mančester Sitija. Sautempton je u subotu dočekao Mančester junajted i to nakon prvog trijumfa u sezoni nad Lesterom u gostima. Ipak, nisu uspeli da izvuku makar bod, jedan gol bio je dovoljan Junajtedu da odnese sva tri na Old Traford. Čelsi je proletos slavio sa 6:0 na Sent Merisu protiv Sautemptona, a i sada stiže kao favorit. Očekujemo dvojku, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.65.

Lids – Everton – 0-2 @ 1.96 u CircusBet

Jorkširci su doživeli prvi poraz u sezoni u Brajtonu, ali to ne kvari opšti utisak o učinku Lidsa na početku prvenstva. Možda su mogli da ostanu neporaženi i u najpoznatijem engleskom letovalištu, jedini gol primili su tridesetak minuta pre kraja, a dželat je bio Paskal Gros, čovek koji je srušio i Junajted na Old Trafordu. Brzo će se zaboraviti taj poraz u Brajtonu u slučaju pobede nad Evertonom. ”Karamele” se trude da izađu iz krize, čini nam se da im to ide postepeno pošto još nemaju pobedu, ali su posle dva poraza vezali dva remija. U subotu su uzeli bod na Komjunitiju protiv Brentforda, što je svakako uspeh, ali ovako, sa porazima i remijima, teško da će pobeći iz opasne zone. Lids je u boljoj formi, ali nismo siguri u trijumf domaćina, pa predlažemo golove. Njih bi moglo da bude relativno malo, recimo 0-2, a kvota za ovaj tip u CircusBet kladionici iznosi 1.96.

Arsenal – Aston Vila – 3+ @ 1.78 u MaxBet

Sve je idealno za Arsenal na početku prvenstva, četiri utakmice i isto toliko pobeda i liderska pozicija posle ko zna koliko vremena. Međutim, duel sa Fulamom pokazao je da ovo još uvek nije šampionski tim. Malo je nedostajalo da ”Kolibari” ostanu neporaženi, a čak su prvi i stigli do prednosti u drugom poluvremenu. Pogocima Odegarda i Gabrijela bodovi su ostali na Emirejtsu, ali su ostale i brige Arteti šta kada stignu mečevi sa najjačim ekipama. Aston Vila ne spada u te, ali svakako da nije bezopasan rival. Start sezone nije bio po planu, tim Stivena Džerarda ima jednu pobedu i tri poraza, a posle dva gostujuća neuspeha u nedelju je stigao i prvi na Vila parku. Bodove iz Birmingema odneo je Vest Hem i to zahvaljujući samo jednom golu. Sumnjiv nam je meč, pa i pored činjenice da je Arsenal apsolutni favorit, odigraćemo golove, za koje mislimo da će ih biti bar tri. Za 3+ kvota je 1.78 u kladionici MaxBet.

Bornmut – Vulverhempton – 0-2 @ 1.81 u Mozzartbet

Dugo će ”Trešnjice” pamtiti subotu 27. avgust popodne. Igrali su na čuvenom Enfildu i primili devet golova, čime su izjednačili negativni rekord Premijer lige. Pokazalo se da elitni rang nije isto što i Čempionšip, a Skotu Parkeru ostaje da pokuša da oporavi tim posle tri uzastopna , ubedljiva poraza. Pred ”duge devetke” u Liverpulu Bornmut je poražen i od Sitija i Arsenala, a na te dve utakmice primio je ukupno sedam golova. Računajući i horor sa Enfilda, na tri meča imaju gol razliku 0:16! Ipak, poraz je poraz, i onaj od 1:0 i onaj od 9:0, ne dobijate za njega ništa. ”Vukovi” to najbolje znaju, oni često pobeđuju minimalnim rezultatom, a još češće gube. Ove sezone, za sada, samo jednom, protiv Totenhema, a prvu pobedu od 1:0 ispustili su u nedelju protiv Njukasla u poslednjim minutima meča. Obe ekipe igraće na rezultat, biće tvrd meča, a golova malo. Za 0-2 koeficijent je 1.81 u kladionici Mozzartbet.

Mančester Siti – Notingem Forest – 1/1,3+ @ 1.60 u Meridianbet

Verujemo da bi ”Šumari” u sredu uveče radije bili na bilo kojem drugom mestu umesto na Etihadu u Mančesteru. Neće im biti lako protiv ”Građana” koji su u subotu za samo 45 minuta stigli i prestigli vođstvo Palasa od 2:0 i na kraju slavili sa 4:2. Seriju je započeo Bernardo Silva, a onda je Erling Haland potvrdio da je njegova kupovima potez veka. Tri gola je dao mladi Norvežanin u kraktom vremenskom intervalu i već stigao do šest pogodaka iz četiri meča u Premijer ligi. Kakav je to samo golgeter! Forest se trudi da bude u sigurnoj zoni i tako ne uđe u traumatičan finiš sezone. Za sada su sasvim solidni, imaju četiri boda, a do njih su stigli sa samo dva postignuta gola. Da bi ostali neporaženi na Etihadu trebaće im više od dva data gola, a oni nisu kadri za tako nešto. Naš predlog je kombinacija prelaza 1/1 i barem tri gola ukupno. Za 1/1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.60.

Vest Hem – Totenhem – x @ 3.75 u CircusBet

Ovo je jedan od derbija kola, još jedna utakmica u kojoj se sastaju dve londonske ekipe, jedna sa severa, a druga sa istoka ovog velikog grada. Čuveni Apton park, dom fudbaler Vest Hema više ne postoji, pa su ”Čekićari” sada domaćini na Olimpijskom stadionu. Tu će ugostiti i Totenhem, ekipu koja je mnogo bolje startovala od njih ove sezone. ”Čekićari” su prvi prvenstveni trijumf ostvarili u Birmingemu u nedelju, a navijače je razgalio Fornals petanestak minuta pre kraja. To je sigurno injekcija samopouzdanja za tim koji s+je sa velikim ambicijama ušao u ovo prvenstvo, ali u prva tri kola nije osvojio ni jedan bod, a čak nije dao ni gol. Tako je Fornalsov pogodak prvi u Premijer ligi u ovom prvesntvu, posle skoro 350 minuta igre. Totenhem je osvojio sva tri boda u Notingemu, a oba puta je strelac bio Hari Kejn. Tako je ovaj napadač stigao do brojke od 187 golova u najjačem rangu i preuzeo treće mesto na večnoj listi. Biće ovo teđak meč za oba tima, a remi je nekako najrealniji. Za x se u kaldionici CircusBet dobija kvota 3.75.

Liverpul – Njukasl – 1,0-4 @ 1.80 u Meridianbet

Teško je ostati ravnodušan na Liverpulovo izdanje protiv Bornmuta u subotu. Gosti mogu da budu zadovoljni sa ”samo” devet lopti u mreži, jer da je Mo Salah imao svoj dan, kao što nije, sigurno bi rezultat bio dvocifren i Liverpul bi postao apsolutni rekorder po visini pobede u Premijer ligi, ovako rekord dele sa Mančester junajtedom i Lesterom. Moralo je da krene i tim Jirgena Klopa koji je u prva tri kola bio bez pobede, sa samo dva osvojena boda. Ovim trijumfom su pokazali da ne osustaju od titule, mada će morati da vežu mnogo pobeda i čekaju na kikseve najvećih rivala Sitija i Arsenala. Njukasl je trebalo da se ove sezone uključi u trku za najviši plasman, barem po najavama ko bi mogao da ponese dres ”Svraka”. To se nije obistinilo u prelaznom roku, ali Edi Hau i dalje radi odličan posao. U nedelju su izborili bod u Vulverhemtonu u poslednjim minutima, i sada ih imaju šest. Njukasl je bez poraza u prva četiri kola, ali sa samo jednom pobedom. Očekujemo pobedu Liverpula, ali ne i ponovo goleadu. Naš predlog je 1,0-4, a za ovaj tip koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.80.

Lester – Mančester junajted – 3+ @ 1.63 u MaxBet

Pogled na tabeli sigurno ne prija navijačima Lestera, kluba koji je pre tačno deset godina postao šampion Premijer lige i tako napravio jedno od najvećih fudbalskih čuda u istoriji ove igre. Sada ”Lisice” imaju samo bod iz četiri meča i to onaj iz prvog kola protiv Brentforda kada su ispustili dva gola prednosti na svom King Paueru. U subotu su uspeli da izgube od Čelsija na Stamford Bridžu i pored činjenice da su imali brojčanu nadmoć. Drma se stolica Brendonu Rodžersu i meč sa Junajtedom je jako bitan za njega. S drug strane Erik Ten Hag pokalo hvata konce na Old Trafordu i Junajted je vezao dve pobede. Prvo su slavili protiv Liverpula, uz odličnu igru, a onda doneli sva tri boda iz Sautemptona i pored ne baš blistavog izdanja. Najvažnije je da se pobeđuje, a videćemo da li je ovo poslednji meč u kome će Kristijano Ronaldo obući crveni dres. Oba tima igraće na pobedu pa pokušajte s golovima. Za 3+ koeficijent iznosi 1.63 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.