Poeni igrača: Evrobasket (petak, 02.09.2022)

Evrobasket je počeo sjajnim utakmicama između Slovenije i Litvanije, Turske i Crne Gore, te Nemačke i Francuske. Verujemo da nas i u prvom kolu ostale dve grupe čekaju odlični mečevi, a za danas smo pripremili predlog sa učinkom košarkaša.

Janis Adetokumbo – poeni + (granica 29,5) @ 1.90 u MaxBet

Trojica braće Adetokumbo su uzdanica selektora Grčke Dimitrisa Itudisa. Kostas i Tanasis su odlični košarkaši, ali nikad neće uspeti da zasene pravu zvezdu Janisa. Košarkaš Milvokija je dve godine uzastopno bio MVP NBA lige, kasnije je taj primat preuzeo Nikola Jokić, ali krilo Baksa ima i šampionski prstn, koji još uvek nedostaje srpskom centru. Nedavno su odmerili snage u kvalifikacionom meču za naredni Mundobasket u beogradskoj Areni, a slavio je Jokić sa Srbijom, i pored toga što je Janis bio efikasniji i ubacio čak 42 poena. U prvom kolu Grčka igra protiv Hrvatske, to je derbi kola u Milanu, a ne verujemo da neko može zadržati Janisa. Predlog je više od 29,5 poena, kolika je granica. Za (+) poene kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Bojan Bogdanović – poeni + (granica 16,5) @ 1.90 u MaxBet

Teško će Hrvati uspeti da pariraju pod košem Grcima koji imaju Papajanisa, Agravanisa i trojicu Adetokumpa, posebno skočnog Kostasa. Imaju i ”kockasti” NBA centra, tu je Ivica Zubac iz Klipersa, ali su Matković i Prkačin još uvek ”zeleni”. Šansa za hrvatsku reprezentaciju mogu biti trojke, a tu su najveće uzdanice Bojan Bogdanović iz Jute, ali i Mario Hezona, novi košarkaš Real Madrida. Reprezentacija koju predvodi Damir Mulaomerović ima odličan roster, ali Hrvatima uvek nešto nedostaje. Nisu izborili plasman u drugi krug kvalifikacija za Mundobasket i moraće kasnije da igraju u pretkvalifikacijama. Na Evrobasketu bi trebalo da prođu grupu, ali se nikad ne zna, mogu i do medalje, ali i ranog ispadanja. Očekujemo puno pokušaja za tri poena i (+) kođeve za Bojana Bogdanovića. Granica je na 16,5 koševa, a koeficijent za više u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Jan Veseli – poeni + (granica 13,5) @ 1.90 u MaxBet

Bivši košarkaš Partizana nije vipe u cvetu mladosti, ali je i dalje predvodnik češke selekcije. Košarka je ovoj zemlji donela mnogo radosti u prethodnim godinama, mada su daleko o pobedničkog postolja. Igrali su Olimpijskim igrama, na kojima nije bilo Srbije, Litvanije i mnogih drugih košarkaških zemalja. Očekuje se da prođu grupu, pogotovo jer su domaćini u duelima sa Poljskom, Holandijom, Srbijom, Izraelom i Finskom. Mnogo toga zavisiće od prvog duela sa Poljacima, od kojih su sigurno jači. Teško će neko od Poljaka uspeti da sačuva Veselog, koji je ovog leta iz Fenerbahčea prešao u Barselonu. Mladi Balcerovski može mu parirati visinom, ali ne i kvalitetom. Sleketor Češke Ronen Ginzburg poveo je čak petoricu centara, ali verujemo da će Veseli imati najveću minutažu i preskočiti granicu od 13,5 poena u meču sa Poljskom na premijeri. Za (+) poene na Jana Veselog kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Ognjen Jaramaz – poeni + (granica 7,5) @ 1.80 u MaxBet

Srbija je veliki favorit u ovoj grupi i trebalo bi da osvoji prvo mesto, što nužno ne znači i lakšeg protivnika u nokaut fazi. Zato će prva faza biti iskorišćena za uigravanje i mali odmor za one sa najvećom minutažom u prethodna dva meča u kvalifikacijama za Mundobasket protiv Grčke i Turske. Vasa Micić se povredio protiv Grka, ali je morao na parket u Istanbulu pošto Srbija, osim Jaramaza, nema drugog klasičnog plejmejkera. Verujemo da će Svetislav Pešić malo poštedeti MVP-a Evrolige u duelu sa Holanđanima i više minuta pokloniti Ognjenu Jaramazu. Bek Bajerna je bio junak trijumfa nad Grčkom, ali je bio nešto slabiji u meču sa Turskom. Svakako može preko 7,5 poena u meču sa Holandijom, bez obzira koliko bude igrao. Za + poene Ognjena Jarama u kladionici MaxBet kvota je 1.80.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 12.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.