Tiket dana tenis (petak, 02.09.2022)

Stigli smo do trećeg kola na poslednjem grend slemu u sezoni koji se igra u Njujorku. Iznenađenja je bilo, ali ih tek očekujemo. Kvote i granice mogu biti izmenjene.

Danijel Galan Riveros – Alehandro Davidović Fokina – G+ (granica 38,5) @ 1.90 u MaxBet

Ako ništa drugo ovo je okršaj dvojice tenisera sa najdužim imenom. Šalu na stranu, Kolumbijac je napravio najveću senzaciju u prva dva kola u muškom delu žreba, pošto je već na stratu eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa. Ima je teškog rivala i u drugom kolu, Tompsona je dobio u pet setova i veliko je pitanje u kakvom je stanju njegovo telo. Njegov rival je bio kraće na terenu i to isključivo zbog lakše pobede u prvom kolu protiv Japanca Nišioke u tri seta. I Davidovič-Fokina je u drugom kolu morao da igra pet setova protiv Martona Fučovića, a čak je gubio sa 2:1 u setovima, da bi odlučujući set dobio u taj brejku. Šta dug očekivati nego još jedan maraton u duelu ove dvojice tenisera, pa je naš predlog više gemova od ponuđene granice. Ona je na 38,5 gemova, a za (+) kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Pablo Karenjo Busta – Aleksa De Minor – 1 @ 1.80 u MaxBet

Možda je ovo i derbi ove runde u gornjoj polovini žreba. Španac je napokon stigao do jedne velike titule, pre dvadesetak dana trijumfovao je na Mastersu u Montrealu i osvojio 1000 poena. Imao je dobre nastpe i na grend slemovima, posebno u Melburnu, a sada je jedan od favorita iz senke. Sećamo se i US opena pre dve godine kada je ni kriv ni dužan otišao u završnicu posle diskvalifikacije Novaka Đokovića. U prve dve runde Karenjo-Busta je izbacio Dominika Tima i Aleksandra Bublika, obojicu posle četiri seta. Omaleni Australijanac je vrlo nezgodan teniser, posebno na betonu. De Minor je lako izašao na kraj sa Filipom Krajinovićem u prvom kolu, da bi u drugom imao nešto više muke sa Kristijanom Garinom, koji mu je oduzeo jedan set. Ova dvojica se dugo niu sastajala, a nikad nisu igrali jedan protiv drugog na betonu. Čini nam se da je Karenjo- Busta nešto bliži trijumfu, pa predlažemo jedinicu. U kladionici MaxBet koeficijent za pobedu Španca iznosi 1.80.

Tomi Pol – Kasper Rud – 1 @ 2.40 u MaxBet

Još jedan vro zanimljiv meč. Domaći teniser Tomi Pol igrao je odlično u prethodnom periodu, ostavrio nekoliko velikih pobeda, pa bi mogao da bude prijatno iznenađenje i u ”Velikoj jabuci”. U prva dva kola imao je dva preteška meča, oba je dobio u pet setove, protiv Zapate-Miraljasa i Sebastijana KOrde. Koliko je to povoljno uticalo na samopouzdanje, toliko je moglo da napravi problem na fizičkom planu. Srećom, na grend slemovima je uvek dan pauze između mečeva i imao je priliku da se oporavi. Njegov rival, Danac Kasper Rud, u Njujork je stigao kao 7. teniser sveta, a to je uspeo zato što više ne igra dobro samo na šljaci, već je sve bolji i na betonu. Potvrdio je to i ovde, Kajla Edmunda je dobio u tri, a Holanđanina Van Rijthovena u četiri seta. Protiv Pola Kasper Rud je igrao u Melburnu prošle godine i dobio taj duel na betonu, ali Amerikanac je od tada znatno unapredio igru. Tomi Pol je u Montrealnu pobedio Čilića i Alkaraza, pa verujemo da ima igru za trijumf nad Rudom. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.40.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 8.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.