Derbi dana: Crvena zvezda – Monako: Kneževa večera na “Rajku”, kome će presesti?

U četvrtak nas očekuje pregršt veoma interesantnih susreta pošto počinje grupna faza Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Crvena zvezda ugostiti Monako.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Crvena zvezda: Pad forme nakon eliminacije od Makabija!

Ni treći put zaredom fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a deluje da je srpski šampion ovog leta bio nikad bliži.
Pre svega, tokom leta je u klub stiglo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Bukarija i Kangvu, čime je ekipa značajno ubrzana.
U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Zvezda je ugostila Pjunik i već u prvom susretu rešila pitanje pobednika tog dvomeča pošto je na svom stadionu najtrofejniji srpski klub slavio rezultatom 5:0, uz čak tri gola Bukarija.
U revanšu je bilo 0:2 za crveno-bele koji su sebi na taj način zakazali dvomeč sa izraelskim Makabijem u kom su objektivno bili favoriti.
Prvi duel u Haifi je završen pobedom domaćina od 3:2, dok je u revanšu bilo nerešeno (2:2), iako je naš predstavnik u jednom trenutku imao i dva gola prednosti, ali sve je krenulo nizbrdo u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Borjan prvo odbranio penal, ali je onda reprezentativac Kanade uspeo da primi i gol sa više od trideset metara, čime se izraelski predstavnik u potpunosti vratio u život.
U poslednjim trenucima susreta kada je već sve ličilo na to da idemo u produžetke, Milan Pavkov je zatresao sopstvenu mrežu i to u svom poslednjem meču za Crvenu Zvezdu, i na taj način srpskog šampiona ostavio bez tračka nade da mogu do grupne faze Lige šampiona.
Nakon toga je ovaj fudbaler kao što smo već napomenuli i otišao iz Zvezde, a ta sudbina je mimo svih očekivanja zadesila i Dejana Stankovića koji je podneo neopozivu ostavku.
Krajem prelaznog roka aktuelni šampion Srbije je angažovao bivšeg napadača Nanta Kulibalija, koji sa Aleksandrom Pešićem koji je takođe stigao ovog leta, predstavlja jedina dva klasična napadača u timu.
Što se tiče trenutne situacije u srpskom šampionatu, u ovom trenutku se izabranici Miloša Milojevića nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Novi Pazar, a u prošlom kolu je Zvezda samo remizirala na svom terenu protiv TSC-a, kada je bilo 1:1.
Nerešen ishod je bio i u “večitom derbiju”, pošto su Partizan i Crvena zvezda u “Humskoj” odigrali jedan ne preterano uzbudljiv susret koji je završen rezultatom 1:1, uz fantastičan gol Bukarija.
Ne treba ni pominjati koliko je srpski šampionat ove sezone važan, pošto tim koji dođe do naslova prvaka ima zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.
Što se tiče ovog susreta sa Monakom, Miloš Milojević može da računa na sve fudbalere osim Mirka Ivanića koji je i dalje rovit, međutim, nije isključeno da se jedan od najboljih fudbalera petostrukog uzastopnog šampiona Srbije ipak nađe u konkurenciji za ovaj duel.

Monako: “Kneževi” ponovo ostali bez Lige šampiona!

Zanimljivo je, ali kada sagledamo sve činjenice utisak je da fudbaleri Monaka nije bilo suđeno da ove sezone igraju u Ligi šampiona.
Deluje neverovatno, ali popularni “Kneževi” su prošle sezone bez direktnog plasmana u Ligu šampiona ostali u poslednjim sekundama poslednjeg kola Lige 1, pošto su primili gol na gostovanju kod Lansa u petom minutu sudijske nadoknade, i tako dozvolili sebi da ih pretekne Marsej koji je u poslednjem kolu na svom terenu demolirao Strazbur sa 4:0.
Nažalost, ekipa iz kneževine nije imala sreće ni na žrebu, pošto je za rivala dobila PSV, koji je fenomenalno započeo ovu sezonu što je rezultiralo time da su izabranici trenera Filipa Klemana morali da se zadovolje sa drugim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem – Ligom Evrope.
Prvi duel između ova dva tima koji je odigran na stadionu “Luj II” je završen rezultatom 1:1, dok su u revanšu Filipsovci prošli dalje nakon produžetaka, iako je Monako vodio sve do 89. minuta kada je Gutijerez poravnao rezultat na 2:2.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj nekadašnjeg finaliste Lige šampiona biti plasman u kvalifikacije za elitno takmičenje, ali će to biti izuzetno težak zadatak pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi tek na desetom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
U prošlom kolu su “Kneževi” odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Nice i slavili na Azurnoj obali rezultatom 0:1, a jedini strelac tog gola bio je Embolo, koji bi vrlo lako susret sa Crvenom zvezdom mogao da počne sa klupe.
Ipak, pre tog trijumfa na gostovanju kod Nice, Monako je odigrao jedan katastrofalan susret na svom stadionu i doživeo poraz od Troe, a taj duel je završen rezultatom 2:4.
Nekadašnji šampion Francuske se nije ove sezone proslavio na domaćem terenu, pošto je tim sa stadiona “Luj II” na tri odigrana susreta na svom terenu doživeo dva teška poraza uz jedan remi.
Ipak, kada su u pitanju partije na strani, Monako je do sada odigrao tri meča na strani u ovogodišnjem izdanju Lige 1 i ovaj tim je ostavio sjajan utisak zaista, pošto je ostvario dva trijumfa uz jedan remi i to na najtežem gostovanju u ligi kod PSŽ-a, kada je bilo 1:1.
Što se izostanaka tiče Filip Kleman za ovaj duel neće moći da računa na Boadua i Volanda, ali je pre svega veliko pitanje da li će trener Monaka na ovaj duel izaći sa najjačim mogućim sastavom ili će malo kombinovati pošto “Kneževe” već za vikend očekuje veoma težak meč na svom terenu protiv Liona.

Naš predlog

Po poslednjim informacijama, deluje da će Monako doći u nešto izmenjenom sastavu na najveći srpski stadion, čime automatski skaču šanse Zvezdi da ostvari dobar rezultat na ovom susretu.
I bez toga, treba konstatovati da crveno-beli igraju dosta dobro na domaćem stadionu u evropskim takmičenjima, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.


Šampion Srbije retko kada na postigne gol na svom stadionu, bez obzira na ime protivnika, dok smo bili svedoci toga da izabranici Miloša Milojevića imaju dosta problema da odbrane svoj gol i protiv daleko slabijih ekipa od Monaka, pa je idealno da pokušate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.63.

Za kraj, mišljenja smo da će crveno-beli poneseni sjajnom atmosferom sa tribina najvećeg srpskog stadiona uspeti prvi da postignu gol na ovom susretu protiv Monaka, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.