Najava i analiza: Serija A, 6. kolo: Može li Atalanta da sačuva prvo mesto i nakon ovog kola?

Od subote su na programu mečevi šestog kola italijanske Serije A, u kom ovog puta neće biti nekog većeg derbija, ali i bez toga nas očekuje baš dosta veoma interesantnih susreta.
Lider na tabeli nakon pet odigranih kola je mimo svih očekivanja Atalanta, koja će ovog puta na svom terenu ugostiti Kremoneze.
Drugoplasirani Napoli ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Specije, dok će trećeplasirani Milan na gostovanje kod Sampdorije koja ima dosta problema ove sezone.
Četvrtoplasirani Udineze će nakon fenomenalne partije u prošlom kolu i trijumfa nad Romom otputovati na teško gostovanje u Ređo Emiliju kod Sasuola, dok će petoplasirana Roma put Toskane, gde ih očekuje duel sa Empolije.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Intera i Torina, kao i Juventusa i Salernitane, dok nas dosta uzbuđenja očekuje i u susretu između Lacija i Verone.

Napoli – Specija – 4+ @ 2.20 u Meridianbet

Premijerni meč ovog kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Speciju.
Domaćin ovaj duel dočekuje u veoma lepom raspoloženju, pošto je ova ekipa u utorak u okviru prvog kola Lige šampiona savladala Liverpul na svom terenu rezultatom 4:1.
Što se tiče Serije A, Napolitanci su u prošlom kolu odigrali sjajan duel na gostovanju kod Lacija, i slavili sa 1:2, pa se trenutno nalaze na drugom mestu a tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeću Atalantu.
U goste im dolazi Specija koja je trenutno pozicionirana na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao sa Bolonjom, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel donese baš dosta golova zbog čega smo se i opredelili za igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.

Inter – Torino – 1-1 @ 2.10 u Mozzartbet

Inter je u prošlom kolu doživeo poraz u gradskom derbiju od Milana, a na sve to su Neroazuri poraženi i u prvom kolu grupne faze Lige šampiona na svom terenu protiv Bajern Minhena, pa je utisak da se Simone Inzagiju ozbiljno drma klupa.
U ovom trenutku se jedan od glavnih favorita za naslov prvaka nalazi tek na osmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Atalantu.
Što se tiče Torina, “Bikovi” generalno igraju dosta dobro ove sezone a to nam najbolje pokazuje tabela pošto se Nemanja Radonjić i drugari trenutno nalaze na sjajnom šestom mestu koje na kraju šampionata donosi izlazak na evropsku scenu.
U prošlom kolu je Torino slavio na svom terenu protiv Lećea, a taj duel je završen rezultatom 1:0, a mišljenja smo da će Inter ovog puta morati da ide na sve ili ništa, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Mozzartbet pripremio sjajnu kvotu 2.10.

Sampdorija – Milan – 2 @ 1.53 u CircusBet

I pored toga što je Sampdorija uspela da odoli na svom terenu nekim izuzetno kvalitetnim ekipama poput Juventusa i Lacija, ukupni utisak je izuzetno loš, pošto su to bila i jedina dva boda koja su Đenovljani osvojili u dosadašnjem toku sezone.
Kod Sampe je vidljivo da je jako loše urađen prelazni rok, i ne treba apsolutno nikoga da iznenadi ukoliko se ovaj tim do poslednjeg kola bori za opstanak.
Fudbaleri Milana u veoma lepom raspoloženju dolaze na ovo gostovanje, pošto su Rosoneri u prošlom kolu slavili nad najljućim rivalom Interom u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:3, međutim, četa Stefana Piolija je u prvom kolu Lige šampiona samo remizirala na gostovanju kod Salcburga, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Bilo kako bilo, svakako da je aktuelni šampion Italije veliki favorit i na ovom duelu protiv Đenovljana, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.53.

Atalanta – Kremoneze – 3+ @ 1.58 u Meridianbet

Malo ko se nadao da će se fudbaleri Atalante nakon pet odigranih kola nalaziti na prvom mestu na tabeli, što je svakako stvar koja može dobrano da obraduje sve navijače Boginje koja je posle nekoliko vezanih učešća u Ligi šampiona ovog puta ostala bez plasmana u evropska takmičenja.
U prošlom kolu je tim iz Bergama slavio na gostovanju kod Monce, a taj meč kod novajlije je završen rezultatom 0:2.
U goste im dolazi Kremoneze koji će bez ikakve sumnje za primarni cilj imati opstanak u društvu najboljih, ali poražavajuće zvuči podatak da je ovaj tim tek u prošlom kolu došao do svojih prvih bodova u sezoni, i to pošto je Kremoneze na svom terenu protiv Sasuola odigrao meč bez golova.
Utisak je zaista da Atalanta ne bi smela da ima previše problema na ovom susretu, a pre jedinice vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.

Bolonja – Fiorentina – GG @ 1.70 u Maxbet

Bolonja ne igra ni blizu onako dobro kao što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih sezona a cenu loših rezultata je nažalost platio Siniša Mihajlović koji je nakon nekoliko veoma uspešnih godina sa ovim timom dobio otkaz.
Trenutno se Bolonja nalazi na šesnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu su Marko Arnautović i drugari remizirali na gostovanju kod Specije, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Fioretine, Viola je sjajno startovala, ali je onda bilo nekoliko poprilično diskutabilnih partija u prvenstvu.
Ipak, u prošlom kolu su Luka Jović i drugari odigrali jedan sjajan meč na svom terenu protiv Fiorentine u kom nije bilo pobednika, a ostaće upamćen podatak da “Stara dama” u drugom poluvremenu nije uputila nijedan šut u okvir gola.
Bolonji su preko potrebni bodovi, a za očekivati je da će i “ljubičasti” imati šta da kažu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.70.

Leće – Monca – X2 @ 1.69 u Mozzartbet

Ovo kolo nam donosi i duel dva tima koja su prošle sezone igrala u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala.
Sigurno je da Leće i Monca za primarni cilj imaju opstanak u društvu najboljih, a deluje da se trenutno bolje snašao domaćin ovog susreta koji se nakon pet odigranih kola nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli sa dva osvojena boda.
Za razliku od Lećea, klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija je tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih timova u Seriji A, a to nam najbolje govori i poslednje mesto na tabeli i to bez osvojenih bodova, pošto je Monca do sada doživela svih pet poraza.
Biće ovo duel starih znanaca, a smatramo da je konačno došlo vreme da Monca nekom otkine bodove, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.69.

Sasuolo – Udineze – 3+ @ 1.66 u Meridianbet

I pored silnih odlazaka, mora se priznati da Sasuolo i na početku ove sezone ostvaruje zapažene rezultate.
Naime, trenutno se ekipa iz Ređo Emilije nalazi na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Kremoneza, pošto je taj meč kod novajlije u Seriji A završen bez golova.
Poznato je da Sasuolo igra sjajno na domaćem terenu, a u ovom kolu mu u goste dolazi najprijatnije iznenađenje šampionata Udineze koje je u prošlom kolu napravilo najbolji rezultat u poslednjih nekoliko godina, pošto je savladana favorizovana Roma i to sa jednim neverovatnim rezultatom (4:0).
Trenutno se popularne Zebre iz Udina nalaze na sjajnom četvrtom mestu koje donosi plasman u Ligu šampiona.
Jako težak meč za prognoziranje, pa je najrealnije da probate sa golovima, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.66.

Lacio – Verona – 1 @ 1.60 u CircusBet

Lacio nikako da veže nekoliko dobrih mečeva, a to smo najbolje videli u prošlom kolu kada je ova ekipa poražena na svom terenu od Napolija, koji ruku na srce igra sjajno ove sezone.
Ipak, Rimljani su na jedan sjajan način započeli takmičenje u Ligi Evrope pošto su na svom terenu deklasirali Fejnord, koji je prošle sezone stigao čak i do finala Lige konferencija.
U goste im dolazi Verona koja još uvek ne može u potpunosti da se oporavi od iznenadnog odlaska Igora Tudora koji se trenutno sa Marsejom nalazi na prvom mestu na tabeli Lige 1, ali je utisak da stvari polako idu na bolje.
To se odlično videlo u prošlom kolu kada je ekipa iz grada ljubavi ostvarila svoj prvi trijumf, pošto je domaćem terenu savladana Sampdorija, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Očekuje se da Lacio opravda ulogu favorita, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom koju CircusBet plaća sa kvotom 1.60.

Juventus – Salernitana – 3+ @ 1.78 u Meridianbet

Juventus je u prošlom kolu pružio jednu izuzetno bledu partiju na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel na stadionu “Artemio Franki” je završen rezultatom 1:1.
Poražavajuće zvuči podatak da “Bjankoneri” nisu šutnuli ka golu protivnika u drugom poluvremenu, dok ni u prvom Dušan Vlahović i drugari nisu imali previše šansi.
Sredinom nedelje je četa Masimilijana Alegrija pružila dobar otpor PSŽ-u na gostovanju u okviru prvog kola Lige šampiona, ali su ipak prebogati Parižani slavili rezultatom 2:1.
Sa druge strane, znamo svi kako se Salernitana prošle sezone spasila ispadanja, pa će tim iz Salenta učiniti sve da ove sezone izbegne bilo kakvu borbu za opstanak.
Trenutno se četa Davidea Nikole nalazi na sjajnom desetom mestu na tabeli i putuje u Torino rasterećeno što će nam doneti pregršt golova na ovom susretu, a mi vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.

Empoli – Roma – 2 @ 1.73 u Maxbet

Poslednji duel šestog kola italijanske Serije A se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Romu.
Trenutno se Empoli koji je prošle sezone bez većih problema obezbedio opstanak u društvu najboljih nalazi na petnaetom mestu na tabeli a ova ekipa je na pet odigranih susreta čak četiri puta remizirala, ali i doživela jedan poraz i to na gostovanju kod Specije u prvom kolu.
Što se tiče Rome, nakon fenomenalnog starta šampionata izabranici Žozea Murinja su u prošlom kolu doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Udinezea, a taj duel je završen pobedom domaćina od 4:0.
Nažalost, Vučica se nije najbolje provela ni na gostovanju u Razgradu kod Ludogoreca, pošto je bugarski predstavnik slavio rezultatom 2:1.
Kada je ovaj susret u pitanju, mišljenja smo da će Roma stabilizovati svoje redove i doći do veoma važne pobede na nimalo prijatnom gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je Maxbet pripremio kvotu 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.