Najava i analiza: Bundesliga, 11. kolo: Šampion u Sinshajmu sa Hofenhajmom, lider na gostovanju kod ”fenjerdžije”

I dalje trljamo oči kada pogledamo tabelu Bundeslige. Posle skoro trećine prvenstva lider je Union Berlin, tim koji tek treću sezonu nastupa u eliti. Za petama im je desetostruki uzastopni prvak minhenski Bajern, a blizu su i Frajburg, Hofenhajm i Ajntraht. Pred nama je 11. kolo, derbi je u malenom Sinshajmu gde Hof dočekuje Bajern, ali će uzbudljivo biti i na ostalih osam mečeva. Predložene kvote bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Majnc – Keln – GG @ 1.68 u MaxBet

Majnc je u prošlom kolu pobedio na gostovanju u Bremenu i prekinuo niz od četiri utakmice u Bundesligi bez trijumfa. Između dva kola slavili su i u drugom kolu DFB kupa na gostovanju kod regionalnog ligaša Libeka, lako sa 3:0. Interesantan je podatak da Majnc još nije slavio na svom terenu. Odigrali su pet utakmica na ”Meva areni”, a upisali su tri remija i dva poraza. Na strani su slavili čak četiri puta, što znači da su četiri puta više bodova osvojili kada gostuju. Keln je. čini nam se, prebrodio malu krizu u kojoj su dva puta izgubili od Partizana u Ligi konferencija i u Menhengladbahu od Borusije. U prošlom kolu pobedili su Augzburg nakon preokreta i vratili se u gornji deo tabele. U četvrtak ih čeka gostovanje u Češkoj protiv tima Slovacko, gde ih samo pobeda ostavlja u pokušaju da prezime u Evropi. Prošle sezone bilo je 1:1 u Majncu, a kada se igra u Kelnu onda su golovi mnogo brojniji. Sada je naš predlog igra gol-gol, a za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.68.

Augzburg – Lajpcig – 2 @ 1.62 u Mozzartbet

”Bikovi” su u dobroj formi, potvrdili su to i u kup utakmici protiv Hamburgera u sredu kada su na svom terenu slavili sa 4:0 i nastavljaju dalje u takmičenju u kome brane trofej osvojen prošle sezone, inače svoj prvi od osnivanja. Zaostatak koji su napravili u prvim kolima novog prvenstva polako smanjuju ali su i dalje nisko na tabeli, tek na 10 mestu pred ovo kolo. Ipak, vodeći Union nema neku ogromnu prednost, ona je 8 bodova, a više zabrinjavaju četiri boda viška koja ima Bajern. Od dolaska trenera Marka Rozea Lajpcig je izgubio samo u Menhengladbahu, a sada iza sebe ima pet pobeda i remi, računajući sva takmičenja. U Augzburgu su favoriti, domaći tim je imao težak meč protiv Bajerna u DFB kupu, prvi je poveo, ali je na kraju poražen sa 5:2. ni su pre mesec dana pobedili Bajern na svom terenu u Bundesligi ali nisu uspeli taj podvig da ponove i sada im je ostalo samo prvenstvo. U nju su trenutno na 12. mestu, imaju 13 bodova, a bolje igraju na strani, dok su kao domaćini pobedili samo Bajern. Očekujemo da Lajpcig odnese sva tri boda, za dvojku je kvota 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Leverkuzen – Volfsburg – GG3+ @ 1.93 u Meridianbet

Malo toga je uspeo da promeni nabolje kod ”Farmaceuta” trener Ćabi Alonso. Jeste na njegovom debiju Leverkuzen ubedljivo slavio protiv Šalkea, ali nakon toga usledili su porazi od Porta na domaćem terenu u Ligi šampiona i od Ajntrahta u Frankfurtu u Bundesligi. Na ta dva meča mreža im se tresla osam puta, a dali su samo jedan gol. Deset kola je prošlo a Leverkuzen je u oni ispadanja, na 16. mestu. Ni u Ligi šampiona im ne ide dobro, a iz domaćeg kupa su ispali još letos u prvom kolu. Ne znamo šta se događa sa ovim timom, ali je veliki rizik igrati na Bajer i pored njihovog nesumnjivog kvaliteta. Sada na Baj arenu dolazi Volfsburg, tim koji je bez poraza tri kola, a u Kupu je eliminisao Braunšvajg pre par dana. Ni u gradu automobila ne mogu biti zadovoljni svojim plasmanom, Niko Kovač trpi velike kritike zbog samo dve pobede u prvih 10 kola i tek 13. pozicije. Oba tima igraće na pobedu, a naš prelog je igra gol-gol uz bar tri pogotka ukupno. Za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.93.

Dortmund – Štutgart – 1,2+ @ 1.80 u MaxBet

Nadali su se ”Milioneri” da mogu slaviti na gostovanju kod lidera Uniona u Berlinu i tako se priključiti ekipama u vrhu tabele. To se nije dogodilo, izgubili su dosta lako, a Berlinci su sve rešili u prvih 45 minuta. Posle tog poraza sledilo je gostovanje u Hanoveru u DFB kupu i rutiski trijumf Borusije. To što su tek osmi na tabeli, sa sedam bodova manje od Uniona nikog ne može da raduje u Dortmundu. Izgubili su previše bodova od starta sezone i nisu iskoristili nešto neubedljiviji start Bajerna, koji i pored toga što ne blista ima tri boda više na kontu od njih. Već tri kola Borusija nema pobedu u prvenstvu, poraz u Kelnu, remi sa Bajernom i poraz u Berlinu, razlog su slabog plasmana. Protiv Štutgarta izbora nemaju, ponovo se, doduše u pola glasa, kritikuje trener Edin Terzić kao nedovoljno iskusan za vođenje ovako velikog kluba. ”Švabe” su prvu pobedu ostvarile tek u prethodnom kolu na svom terenu protiv Bohuma i po prvi put napustili zonu ispadanja. Lako mogu da se vrate u nju ukoliko izgube u Dortmundu, a ohrabrenje pred meč može biti ubedljiv trijumf u kupu nad Arminijom od 6:0. No, drugoligap iz Bilefelda je na dnu Cvajte, dok je Dortmund nešto sasvim drugo. Uz pobedu domaćih dodajemo i dva gola na Dortmund, a za kombinaciju 1,2+ u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 1.80.

Frajburg – Verder – 1 @ 1.93 u CircusBet

Frajburg se i dalje odlično drži i trenutno je na trećem mestu i pored ubedljivog poraza u Minhenu u prošlom kolu. Niko nije ni očekivao da pobede Bajern na Alijanc areni, ali se svakako verovalo u ozbiljni otpor, koga nije bilo. Ništa zato, Frajburg ima samo bod manje od aktuelnog šampiona, a pet od vodećeg Uniona. Posle poraza u Minhenu igrali su u DFB kupu protiv Sent Paulija na svom terenu i jedva prošli dalje. Da li je to početak neke krize u ovom timu videćemo u duelu sa Verderom. Povratnik u elitu bio je odličan u prvim kolima, ali je podbacio u dve prethodne utakmice. Prvo su na svom Vezeru izgubili od Majnca u Bundesligi, da bi u sredu ispali iz DFB kupa u Paderbornu. Frajburg je izgubio na svom terenu samo od Dortmunda još u drugom kolu, pa verujemo da će slaviti protiv ”zelenih” iz Bremena i ostati u samo vrhu tabele. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.93.

Hofenhajm – Bajern – 2,3+ @ 1.84 u Meridianbet

U dve prethodne sezone Bajern nije uspeo da slavi u Sinshajmu. Prvo su izgubili a onda remizirali sa odličnim Hofenhajmom. Pošto je ovo susret drugoplasiranog tima sa četvrtoplasiranim, ovo je derbi kola, a bio bi i da timovi nisu tako visoko na tabeli. Hof je pobedom u Gelzenkirhenu u prošlom kolu prekinuo niz od tri utakmice bez trijumfa, a između dva kola slavio je i u DFB kupu protiv istog tima, samo na svom terenu i još ubedljivije. Na dve utakmice dali su Šalkeu 8, a primili samo jedan gol. Protiv Bajerna će biti neuporedivo teže, a domaće brine i činjenica da nisu slavili na dva prethodna meča na svom terenu u Bundesligi. Bavarci se vraćaju u punu formu, deklasirali su Frajburg u prošlom kolu, a nakon toga se osvetili Augzburgu za poraz u Bundesligi, tako što su ga izbacili iz Kupa. Na dve poslednje utakmice Bajern je davao po pet golova, što mora da utera strah u kosti svakom budućem rivalu. Favoriti su Bavarci i u Sinshajmu, a uz dvojku ubeđeni smo i u tri gola ukupno na meču. Za 2,3+ kvota je 1.84 u kladionici Meridianbet.

Menhengladbah – Ajntraht – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Menhengladbah igra neverovatno promenjivo ove sezone. Taman odigraju jednu odličnu utakmicu, pa odmah zatim dožive debakl. Verder ih je dobio 5:1, ali su odmah zatim pobedili Keln sa 5:2, psoel 2:2 u Volfsburgu prošle sedmice, u utorak su ispali iz DFB kupa od drugoligaša Darmštata. na tabeli su na 6. mestu, imaju mali zaostatak za drugoplasiranim Bajernom, ali Union je sakupio sedam bodova više. Na Borusija park dolazi Ajntraht koji je dosta sličan njima, imali su nekoliko kikseva ali i nekoliko sjajnih izdanja poput onog iz prošlog kola u kome su sa 5:1 pobedili Leverkuzen. Ekipu iz Frankfurta već kroz par dana očekuje presudan meč u Ligi šampiona u nastojanju da opstanu u Evropi i za prolećni deo. U Frankfurt dolazi Olimpik iz Marseja, a Ajntraht je već slavio na Velodromu u prvom delu takmičenja. Možda će taj meč, koji gosti imaju pred sobom, uticati i na ovaj, pošto bi Oliver Glasner mogao nekog od fudbalera da ostavi van tima. ”Orlovi” su prošli u treće kolo kupa, nisu imali težak zadatak na gostovanju kod Kikersa u Štutgartu i slavili su sa 2:0. Uvek je mnogo golova kad ove dve ekipe igraju u Menhengladbahu, pa je i sada naš predlog na veći broj pogodaka. Za GG3+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Bohum – Union Berlin – 0-2 @ 1.76 u CircusBet

Znate već za savet iskusnih kladilaca da se dueli prvog i poslednjeg na tabeli obavezno izbegnu. Sada je pred nama baš takav okršaj, Bohum koji je ”fenjeraš” dočekuje neočekivanog lidera Union Berlin. Gosti igraju fantastičnu deznu, na deset utakmica uzeli su već 23 boda u Bundesligi, u Ligi Evrope blizu su evropskog proleća, dok su pobedom nad Hajdenhajmom u sredu uspeli da se plasiraju i u tree kolo DFB kupa. Guraju dobro na sva tri fronta, ali je veliko pitanje do kada, pošto ovaj tim nema tako širok roster za igranje dobrih utakmica u kontinuitetu u terminu nedelja-četvrtak. U prvenstvu imaju samo jedan poraz, u Frankfurtu od Ajntrahta, dok je njihov rival Bohum upisao samo jedan trijumf, baš protiv pomenutog Ajntrahta. Bohum je ubedljivo poslednji, ima samo četiri boda iz deset utakmica, a u prošlom kolu su izgubili derbi začeja u Štutgartu, meč koji je vredeo šest, a ne tri boda. Pokušaće Bohum, koji je slavio u Elverzbergu u DFB kupu, da iznenadi lidera, pogotovo jer Union u četvrtak igra važan meč u Ligi Evrope protiv Rojal Union u Briselu. Sve je moguće u ovom meču, a naš predlog je igra na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.76.

Herta – Šalke – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Derbi začelja igra se na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Herta dočekuje Šalke, a oba tima u velikom su riziku od selidbe u Cvajtu. U slučaju poraza od Herte ovaj duel mogao bi da bude poslednji za trenera Šalkea FRanka Kramera, pošto su ”kraljevsko-plavi” na pretposlednjem mestu na tabeli, a ispali su i iz DFB kupa. Za samo sedam dana dva puta su poraženi od Hefenhajma, prvo u Gelzenkirhenu u Bundesligi sa 3:0, a onda i u Sinshajmu u Kupu sa 5:1. To je bio peti uzastopni poraz ove ekipe, a četvrti u prvenstvu. Šalke ima samo jednu pobedu i navijači strahuju od ekspresnog povratak u Cvajtu. Nije ni Herta blistala, ali izgleda mnogo bolje nego na početku sezone. Imali su niz od pet utakmica bez poraza koji su prekinuli u prethodnom kolu u Lajpcigu gde su poraženi sa 3:2. Domaćin je favorit i očekujemo da upiše trijumf. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.