Najava i analiza: Premijer liga, 13. kolo: Derbi na Stamford Bridžu, lider uplovljava u luku u Sautemptonu, šampion protiv Brajtona

premijer liga

Po ubrzanom ritmu nastavlja se engleska Premijer liga. između dva vikenda igrano je vanredno kolo, a već ovog nas očekuje redovno 13. Najzanimljivije biće u Londonu gde Čelsi dočekuje sve bolji Mančester junajted, ali i Totenhem igra sa Njukaslom. Arsenal se održava na vrhu odličnim igrama i pobedama, a u ovom kolu putuje na krajnji jug Ostrva i sastaje se sa Sautemptonom. Siti ne bi trebalo da ima problema sa Brajtonom koji je u maloj krizi. Predložene kvote i granice bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Notingem forest – Liverpul – 2/2,2+ @ 1.82 u CircusBet

”Šumari” su čvrstom odbranom uspeli da odole u Brajtonu i osvoje bod igrajući 0:0 sa ”Galebovima”. Ipak, mala je vajda od samo jednog boda, pogotovo pred teške okršaje koji ih očekuju. Notingem je na poslednjem mestu na tabeli, ima samo 6 bodova, a bez pobede je od drugog kola kada su slavili protiv Vest hema, što im je i jedina pobeda u eliti u koju su se vratili nakon 23 godine. Liverpul je dva puta uzastopno slavio minimalcem, prvo protiv Mančester Sitija a onda i Vest Hema u vanrednom kolu. Ne funkcioniše sve najbolje u Klopovom timu u svakom meču, jesu dva puta bili veoma efikasni, 9 golova protiv Bornmuta i 7 u meču sa Randžersom, ali uglavnom se muče da pobede. Žota je povređen, pa će Salah, Firmino i David Nunjez, koji je rešio meč sa ”Čekićarima” morati da nadoknade njegov učinak. Očekujemo pobedu gostiju, a naš predlog je prelaz 2/2 uz bar dva gola gostiju. Za 2/2,2+ kvota je 1.82 u kladionici CircusBet.

Everton – Kristal Palas – 0-2 @ 1.65 u MaxBet

”Karamele” su bile u dobroj seriji rezultata, ali su u prethodnih deset dana doživeli tri poraza. Prvo su poraženi od Junajteda na svom Gudisonu, a onda su izgubili na dva gotovanja u samo četiri dana, prvo od Totenhema, a onda i Njukasla. Značajno su pokvarili plasman, sada se nalaze tek na 15. mestu, a efikasnost je i dalje najveći problem tima koji predvodi Fank Lampard. Na dve prethodne utakmice nisu dali gol, što može biti probelm i pred dolazak Palasa koji ima čvrstu odbranu, ali i igra sasvim dobro u poslednje vreme. Ekipa Patrika Vijere je osvojila sedam bodova u tri prethodna kola i na tabeli se pomerila do 11. mesta. U vanrednom kolu ”Orlovi” su slavili protiv Vulvsa na svom Selhurst parku i to nakon preokreta sa 2:1. Prošlog proleća na ovom stadionu Everton je pobedio Palas sa 3:2, a sad ni slučajno ne može biti toliko golova. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom koji iznosi 1.65 u kladionici MaxBet.

Mančester Siti – Brajton – 1,3+ @ 1.63 u Meridianbet

Od odlaska Grejema Potera Brajton nije pobedio. Imali su dobrih izdanja, poput onog na Enfildu, ali su sa De Zerbijem uspeli da osvoje samo dva boda u četiri kola. U vanrednom kolu nisu uspeli da pobede ni Notingem na svom Ameksu, imali su bezbroj prilika, ali lopta nije htela u mrežu ”Šumara”. Na Etihad su im šanse male, Siti je preskočio vanredno kolo u kome je trebalo da igra sa liderom Arsenalom, a sve zbog zaostalog meča ”Tobdžija” u Ligi Evrope. Verujemo da su se oporavili posle poraza od Liverpula i da Gvardiola planira početak nove serije pobeda. Naš predlog je pobeda domaćina uz bar tri gola na meču. Brajton ume da odigra dobro u odbrani, ali će teško izaći na kraj sa Halandom, De Brujneom i ostalima. Za kombinaciju 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.63.

Čelsi – Mančester junajted – 0-2 @ 2.01 u Mozzartbet

Apsolutni derbi kola igra se na Stamford Bridžu gde odlični Čelsi, od doalska Potera, dočekuje sve bolji Mančester junajted. ”Plavci” su bez poraza na prethodnih pet utakmica u prvenstvu, imaju tri pobede i dva remija, ali bez primljenog gola na poslednjih pet utakmica, računajući i Ligu šampiona. Odbrana je zategnuta, to nije čudo kada je u pitanju bivši trener Brajtona, a i napada je od dolaska Obamejanga ubojitiji. Međutim, u vanrednom kolu nisu uspeli da daju gol Brentfordu na Komjunitiju u malom gradskom derbiju, pa nisu iskoristili šansu da se dodatno primaknu Arsenalu i Sitiju koji nisu igrali u vanrednom kolu. Junajted je pobedio Totenhem u derbiju, ali je trijumf ostao u senci problma sa Kristijanom Ronaldom. Portugalac je napustio klupu pre kraja meča, pa je suspendovan na neodređeno vreme i nije u konkurenciji za utakmicu sa Čelsije. Erik ten Hag je vezao pet utakmica bez poraza od one katastrofe protiv Sitija, računajući i Ligu Evrope, a na poslednja tri meča mreža im se nije tresla. Oba tima imaju odličnu defanzivu ove sezone, pa ne očekujemo goleadu u ovom duelu. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.01.

Aston Vila – Brentford – 0-2 @ 1.92 u CircusBet

Četiri kola bez pobede i poraz od Fulama u vanrednom kolu, presudili su Stivenu Džerardu. Odmah po završetku meča protiv Fulama iz kluba iz Birmingema saopšteno je da je bivši as Liverpula smenjen, i da će se ime novog trenera zanti u narednim danima. Nije Vila igrala toliko loše u tom periodu bez pobede. Tri puta su gostovali u ta četiri meča, dva puta su ostali neporaženi, kod Lidsa i Foresta, ali su porazi od Čelsija u Birmingemu i ovaj od Fulama u Londonu, presudili perspektivnom stručnjaku. Sada na Vila park dolazi Brentford, ekipa koja je odolela Čelsiju u vanrednom kolu, što im je drugi meč bez primljenog gola uzastopno s obzirom da su pet dana ranije pobedili Brajton sa 2:0. ”Pčelice” su posle 11 odigranih utakmica sakupili 14 bodova i nalaze se na 10. mestu. Ovo je njihova druga sezona u eliti, a za takve timove ona je obično najkritičnija. Vila ima mnogo kadrvskih problema, ali mora da se izdigne iznad njih i pobedi Brentford. Da li će uslediti pozitivni šok posle smene trenera videćemo, ali je najrealnije igrati na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.92.

Lids – Fulam – GG @ 1.65 u MaxBet

Već sedam uzastopnih kola Jorkširci ne znaju za pobedu, a vezali su tri uzastopna poraza. Pravo je čudo da još nisu u zoni ispadanja, iako imaju i meč manje od rivala iz donjeg dela tabele. Samo 9 bodova osvojio je Lids do sada, u vanrednom kolu su poraženi u Lesteru, a prošle sedmice i od Arsenala na svom Eland Roudu. Najveći problem je efikasnost, pa su na poslednja četiri meča uspeli da daju samo jedan gol. Džesi Marš ne uspeva da nađe recept za taj problem, pa ni Patrik Bamford nije ono što je bio pre mnogih povreda koje je imao. Jedini efikasan je Rodrigo sa 4 gola, dok se čeka na maldg Sinistersu, letošnju akviziciju iz Fejnorda. Fulam je bio odličan protiv Aston Vile, slavio je iznenađujuće lako sa 3:0, a Mitrović se opet upisao sa bele tačke i nastavio poteru za Erlingom Halandom. ”Kolibari ” su na solidnom 9. mestu i dosta rasterećeni putuju u Jorkišir. Naš predlog za ovaj meč je igra gol-gol, kada su se sastali poslednji put u Premijer ligi, pre dve godine, palo je sedam golova na Eland Roudu. Za GG kvota je 1.65 u kladionici MaxBet.

Sautempton – Arsenal – 2 @ 1.59 u CircusBet

”Tobdžije” više nisu iznenađenje već ozbiljan kandidat, verovatno i jedini rival Sitiju, za osvajanje titule. Artetin tim je i dalje na prvom mestu, ali nije u vanrednom kolu igrao protiv aktuelnog šampiona zbog zaostale utakmice Lige Evrope protiv PSV-a. U tom meču su obezbedili proleće u ovom takmičenju, ali je njima Premijer liga u glavnom fokusu. U prvih 10 utakmica zabeležili su 9 pobeda i jedan poraz, onaj od Junajteda u Mančesteru. Igraju veoma sigurno, ne pobeđuju sa velikom razlikom, ali vredno skupljaju bodove. Tako je bilo i na prethodnom meču, na gostovanju u Lidsu gde su slavili golom Sake. Na isti način slavili su u dve utakmice Lige Evrope, pa sada iza sebe imaju tri ”minimalca”. Sautempton je, takođe minimalcem, pobedio u Bornmutu u sredu i tako prekinuo niz od pet utakmica bez trijumfa. U prethodnoj sedmici pokazali su znake napretka i osvojili četiri boda iz dva meča. Protiv Arsenala su im šanse male i očekujemo još jednu pobedu londonskog tima i lidera na tabeli. Za dvojku je kvota 1.59 u kladionici CircusBet.

Vulverhempton – Lester – x @ 3.35 u Mozzartbet

Mnogo kadrovskih problema imaju ove dve ekipe od starta sezone. Stvari se polako popravljaju za Lester, u sredu su došli do druge pobede u sezoni ali još nisu napustili zonu ispadanja. Lids je pobeđen sa 2:0, što je drugi meč na kome nisu primili gol. Sada idu u Vulverhempton na noge timu koji je u slobodnom padu. ”Vukovi” su pobedili jednom u prethodnih pet kola, a izgubili čak četiri puta. I oni su stigli u ”crveno”, nalaze se na 18. mestu sa samo bodom više od Lestera. Bruno Laž ne može da računa na teže povređene Himeneza i Kalajdžića, a pod znakom pitanja su Neto i Nuri. Nije ni Lester kompletan, Rodžersu nedostaju Pereira i Ndidi, a neće igrati ni suspendovani Medison, ali su tu Vardi, Barns, Tilemans i Daka. U takvoj konstelaciji snaga nekako je remi najrealniji. Za x se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 3.35.

Totenhem – Njukasl – 0-2 @ 1.95 u Meridianbet

Razočarali su ”Peevci” u trenutku kada je trebalo najviše da pokažu. Poraz na Old Trafordu je bolan iz više razloga. Prvi je to što su propustili veliku priliku da preteknu Siti na tabeli, a Arsenalu priđu na samo bod, pošto ove dve ekipe nisu odigrale međusobni susret. Sada su i dalje treći, ali sa utakmicom više od vodećeg dvojca. S druge strane vanredno kolo po dobrom će pamtiti u Njukalsu, ”Svrake” su minimalnim rezultatom pobedile Everton i stigle do šestog mesta na tabeli. Pritom je četa Edija Haua jedini tim, uz vodeći dvojac, sa samo jednim porazom u sezoni. Podsećamo da su taj jedini neuspeh doživeli na Enfildu i to duuboko u sudijskoj nadoknadi. Tim sa severa je kvalitetan, odlično je vođen od jednog sjajnog trenera i Totenhemu i Antoniju Konteu neće biti lako da ih savladaju. Možda je domaćin blagi favorit, ali je nama sigurnije igrati na mali broj golova. Za 0-2 gola u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.95.

Vest Hem – Bornmut – 1 @ 1.58 u MaxBet

Ništa ne ide po planu za Vest Hem u ovom prvenstvu. Od starta su zaostali na tabeli, i nikako da se pridruže timovima iz gornjeg dela tabele. Trenutno su tek 13. na tabeli, u dva prethodna kola, koja su odigrali na strani, osvojili su samo bod. Posle remija u Sautemptonu, poraženi su minimalnim rezultatom na Enfildu od Liverpula. Odlično su ”Čekićari” igrali protiv ”Redsa”, ali nikako nisu uspevali da gurnu loptu preko gol linije, mada su imali sjajne prilike. Dejvid Mojes mora da veruje u bolje dane, Vest Hem je odličan tim i treba im samo par vezanih pobeda da bi krenuli ka vrhu. Sada im u goste dolazi Bornmut, tim koji se preporodio pod V.D. trenerom Gerijem O'Nilom. Imali su niz od šest uzastopnih utakmica bez poraza, da bi tu seriju prekinuli kada se to najmanje očekivalo, u duelu sa Sautemptonom na svom terenu u vanrednom kolu. Sve bi bilo lakše pred odlazak u prestonicu i duel sa Vest Hemom da su slavili protiv ”Svetaca”, ali nisu i sada treba negde nadoknaditi te bodove. Teško će se to dogoditi u prestonici, pa predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu Vest Hema u kladionici MaxBet dobija se kvota 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.