Najava i analiza: Premijer liga, 14. kolo: Arsenal brani tron protiv ”Šumara”, Siti na teškom ispitu u Lesteru

premijer liga

”Tobdžije” su ostale bez pobede na gostovanju u Sautemptonu pa im je aktuelni šampion Mančester Siti prišao na dva boda. Smena bi mogla da se dogodi već nakon ovog kola, ali bi Arsenal morao da ne pobedi Notingem Forest, a da Siti slavi na King Paueru u Lesteru. Sa pažnjom se očekuje i gostovanje Čelsija u Brajtonu, gde će Grem Poter voditi ”Plavce” protiv tima na čijoj je klupi započeo sezonu. Kvote iz najave su podložne promenama.

Lester – Mančester Siti – x2,0-3 @ 1.92 u Meridianbet

Lester igra mnogo bolje nego na početku sezone, ali verovatno gore od one serije neuspeha i ne može. Uprava je imala sluha i ostavila Brendona Rodžersa na klupi i to im se sada vraća dobrim rezultatima. U prethodna tri kola ”Lisice” su uzele sedam bodova i nisu više u zoni ispadanja. Još je interesantnije da na ta tri meča nisu primili nijedan gol. U prethodnom kolu su samleli Vulverhempton na strani sa 4:0. Siti se polako oporavlja od prvog poraza u sezoni doživljenog na Enfildu. U prošlom kolu su, ponovo zahvaljujući Halandu, pobedili Brajton, ali su u Dortmundu u Ligi šampiona odigrali bez golova. To je bio drugi uzastopni meč u ovom takmičenju koji su završili rezultatom 0:0, posle onog na Parkenu u Kopenhagenu. Možda su ovi rezultati pokazatelj neke male krize u redovima šampiona. Logično je da se ona desi u jednom trenutku, ali je najbitnije da ne traje dugo. Da li je ovo tačno saznačemo posle meča na King Paueru. Lester bi bio zadovoljan bodom i neije nemoguće da ga osvoji. Naš predlog je dupla šansa na goste uz nešto manji broj golova. Za x2,0-3 kvota je 1.92 u kladionici Meridianbet.

Bornmut – Totenhem – 2,2+ @ 2.15 u MaxBet

Kakav rolerkoster emocija su doživeli navijači Totenhema u meču Lige šampiona protiv Sportinga ove sedmice. Hari kejn je postigao gol za 2:1 u sudijskoj nadoknadi, on je u prvom momentu priznat, ali je VAR ustanovio da se golgeter ”Pevaca” ipak nalazio u minimalnom ofsajdu, što je bilo teško ustanoviti golim okom. Antonio Konte je doživeo nervni slom, zaradio i crveni karton, ali je rezultat ostao 1:1. Sada Totenhem ne bi smeo da izgubi u Marseju na Velodromu, jer bi u tom slučaju najverovatnije ostao bez osmine finala. Nisu dobri rezultati ”Pevaca” ni u šampionatu, vezali su po prvi put dva poraza, prvo u Mančesteru od Junajteda, a onda i na svom Vajt Hart Lejnu protiv odličnog Njukasla. U Bornmutu moraju da slave, mada su ”Trešnjice” igrale kao preporođene pod vođstvom Gerija O'Nila. Ipak, Bornmut je vezao dva poraza bez postigutog gola, a smeši mu se i treći. Naš predlog je dvojka uz dva gola gostiju, a za tip 2,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

Brentford – Vulverhempton – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

Ne piše se dobro Vulvsima ove sezone. Povrede su ih osakatile na početku sezone, zbog toga su angažovali Sašu Kalajdžića, ali se i austrijski reprezentativac povredio na svom prvom meču u novom klubu. Očigledno da je sve krenulo nizbrdo. Ceh je platio trener Bruno Laž, drugi Portigalac na klupi posle Nuna Espirita Santa, koga je zamenio Stiv Dejvis. Na njemu je da se nekako sporazume sa portugalskom kolonijom u ovom klubu, pošto su u prethodnih par sezona u Vulverhempton uglavnom stizali fudbaleri iz ove zemlje. U prošlom kolu Vulvsi su doživeli debakl na svom Molinjuu protiv Lestera i to je peti poraz u poslednjih šest kola. ”Vukovi” su na dnu tabele sa 9 bodova, koliko imaju i Lids i Notingem Forest. Gostovanje u Londonu na Komjunitiju dolazi u lođem momentu po ”Vukove”, domaćin je bez pobede u prethodna dva kola,a nije postigao ni gol. Protiv Čelsija su igrali 0:0, a izgubili su na gostovanju u birmengimu sa ubedljivih 4:0. Brentford je favorit i očekujemo njegov trijumf. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.25.

Brajton – Čelsi – 2 @ 2.40 u CircusBet

Od kada je Grem Poter otišao sa Ameksa Brajton ne zna za pobedu. Sada će iskusi i omiljeni trener ponovo biti na ovom stadionu ali će predvoditi tim Čelsija. Sigurno mu neće biti lako kada krene ka gostujućoj klupi ali život profesionalnog trenera je takav. ”Galebovi” su u krizi, pre svega rezultat i bez pobede su još od trijumfa nad Lesterom, kada je Poter vodio ovaj Brajton. Ipak, i dalje se drže u gornjoj polovini tabele, a to je za tim sa juga najbitnije. Čelsi je u naletu, Poter je zategao odbranu, pre svega, a na gol je vratio Kepu Arizabalagu. Nisu imali sreće u meču sa Mančester junajtedom, bez pobede su ostali u poslednjim sekundama kada je Kepu savladao Kazemiro. Bio je to prvi pogodak koji je ovaj golman primio posle punih devet sati na golu. U Salcburgu je Čelsi pobedio sa 2:1 i obezbedio plasman u osminu finala najjačeg evropskog takmičenja. Za Arsenalom zaostaju sedam bodova i ne smeju više da prosipaju poene. Očekujemo da pobede u Brajtonu a za dvojku je kvota 2.40 u kladionici CircusBet.

Kristal Palas – Sautempton – 0-2 @ 1.81 u Mozzartbet

Znaci napretka primećuju se kod Sautemptona koji je već tri uzastopna kola bez poraza. Zanimljivo je da su pobedili na strani u tom periodu, Bormut sa 1:0, dok su na svom Sent Merisu remizirali sa Vest Hemom i Arsenalom. Taj nerešen ishod sa ”Tobdžijama” može se računati i kao pobeda, s obzirom na to kako je Arsenal igrao od starta sezone. Ponovo je Ralf Hazenhitl siguran na klupi i to unoci i dozu stabilnosti u ekipu pred odlazak na Selhurst park i duel sa Kristal Palasom. Tim Patrika Vijere je poražen u prethodnom kolu dosta ubedljivo od Evertona, ali je zato pre toga imao sedam bodova iz tri kola. Oba tim su u donjem delu tabele, Sautempton ima bod manje od Palasa, a ishod je potpuno otvoren. Zato i nećemo predložiti pobednika već odigrati na golove kojih ne bi trebalo da bude mnogo. Prošle sezone je bilo iznenađujućih 2:2 na ovom mestu u njihovom međusobnom okršaju, nerešeno je i sada moguće, ali uz 0-2 gola. Za ovaj tip koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.81.

Njukasl – Aston Vila – 1 @ 1.84 u CircusBet

Odličan je Njukasl ove sezone. I dalje imaju samo jedan poraz, ali su sada počeli mnogo češće da pobeđuju i popeli su se već na 4. mesto. U pravu su bili oni koji sutrvdili da timu nisu potrebna samo skupa pojačanja, već da je mnogo važnije da imaju dobrog trenera, a Edi Hau to svakako jeste. Kad već govorimo o trenerima Aston Vila je novi klub koji je ostao bez svog. Porazi u nizu koštali su posla Stivena Džerarda i legendarni fudbaler Liverpula rastao se sa timom iz Birmingema. Na utakmici protiv Brentforda klub je vodio Aron Danks i to tako da je Vila već posle 14 minuta vodila sa 3:0, da bi na kraju slavila sa 4:0 i stigla do svoje treće ovosezonske pobede. Kako je Danks krenuo neće biti iznenađenje ako ostane na klupi, pogotovo ako se Vila vrati neporažena sa severa zemlje posle meča sa Njukaslom. Neće im biti lako na Sent Džejms parku, ”Svrake” su u sjajnoj formi i očekujemo da posle četiri pobede u poslednjih pet kola upišu još jednu. Pre sedam dana su pobedili Totenhem na Vajt Hart Lejnu i sa nova tri boda ozbiljni će konkurisati barem za plasman u Ligu šampiona na kraju. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.84.

Fulam – Everton – 3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Fulam ponovo igra kao na početku sezone i vezao je dve pobede na kojima je postizao po tri gola. Savladani su Aston Vila na Krejven Kotidžu, te Lids na Eland Roudu i ”Kolibari” su već na odličnom 7. mestu. Priliku za popravljanje plasmana imaće u duelu sa Evertonom. ”Karamele” su ubedljivo pobedile Palas, polako se penju ka gornjem delu tabele, a mnogi tvrde da je to posledica povratka Kalverta-Luina u tim. Sigurno je da sada Frenk Lampard ima više mogućnosti u napadu, ali Everton i dalje ima prosek datih golova manje od jednog po meču. Mogao bi ovaj duel da promeni mnogo toga, Fulam igra veoma otvoreno, na gol više, ali i mora tako kada mu je odbrana mnogo slabiji do tima. Mitrović u poslednje vreme pogađa više sa bele tačke nego iz igre, ali je važno da ih postiže u kontinuitetu mada je imao ponovo problema sa povredom i u Lidsu. Odigrajte na dosta golova ukupno, a naš predlog je 3+ sa koeficijentom koji iznosi 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Liverpul – Lids – 1/1,2+ @ 1.96 u Meridianbet

Poraz u Notingemu stvarno je bio šok za sve kojima je crvena boja Liverula u srcu. Ne samo da povratnik u elitu nije bio u nekoj formi i neije pobedio od drugog kola, već je Liverpul dva kola pre toga slavio protiv Mančester Sitija i Vest hema, a deklasirao je i Rendžers u Ligi šampiona. Ustvari te igre u LIgi šampiona mnogo su bolje nego u Premijer ligi. U sredu su pobedili sa 3:0 u Amsterdamu i obezbedili osminu finala, a za prvo mesto u grupi igraće protiv Napolija u utorak. Mnogo je važnije da pobede Lids na svom Enfildu u prvenstvenom okršaju, a to ne bi smelo da bude preterano zahtevan zadatak s obzirom u kakvoj je formi tim iz Jorkšira. Lids je prošle sezone u finišu smenio Marsela Bijelsu kada je opstanak došao u pitanje, pa se mnogo sada čude kako je Džesi Marš još uvek na klupi nakon serije od osam utakmica bez pobede i samo 9 bodova iz 11 utakmica. U prošlom kolu Lids je poražen na svom terenu od Fulama, a to su bili bodovi na koje su ozbiljno računali. Na Enfildu ih čeka nemoguća misija i sumnjamo da se mogu vratiti neporaženi. Naš predlog je prelaz 1/1 sa bar dva gola domaćina, a za 1/1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.96.

Arsenal – Notingem forest – 1/1,2+ @ 1.75 u MaxBet

Nije remi sa Sautemptonom tragičan, ali je Arsenal ostao bez dva velika boda, a kada vam je za petama Mančester Siti, svaki kiks može biti koban. Artetin tim je vodio na jugu Engleske ali nije uspeo da sačuva prednost stečenu golom Granita Džake. Posle te utakmice ”Tobdžije” su otišle u Ajndhoven na gostovanje PSV-u i doživele drugi poraz u sezoni. ”Filipsovci” su slavili sa 2:0, ali treba reći da je Arteta izveo jedan kombinovan sastav s obzirom da je Arsenal već ranije obezbedio plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Na kraju krajeva to takmičenje im je važno samo kao mogućnost obezbeđivanja Lige šampiona za narednu sezonu, a kako igraju u Premijer ligi to bi lako mogli da ostvare na taj način. Forest je učinio uslugu timovima iz vrha, pobedio je Liverpul i sada ima mnogo manji pritisak pred odlazak na Emirejts. Jednostavno ”Šumari” nemaju šta da izgube na ovom meču i sve osim nekog ubedljivog poraza bilo bi podnošljivo. Neće se, naravno predati, ali očekujemo relativno laku pobedu Arsenala. Predlog je prelaz 1/1,2+ sa koeficijentom koji iznosi 1.75 u kladionici MaxBet.

Mančester junajted – Vest Hem – 0-2 @ 2.03 u CircusBet

Spasio je Junajted bod na Stamford Bridžu u poslednjim sekundama prvim golom Kazemira u dresu ”Crvenih đavola”. Nakon toga su bez problema slavili i protiv Šerifa u Ligi Evrope, a ako žele da ostanu u konkurenciji za visok plasman u nacionalnom šampionatu moraće da pobede i Vest hem. ”Čekićari” su takođe imali evropske obaveze, oni su u Ligi konferencija pobedili Silkeborg minimalnim rezultatom, a samo nekoliko dana ranije bili su bolji od Bornmuta na svom stadionu. Na ta dva meča nisu primili gol, a punih deset utakmica na nekom meču nisu primili dva pogotka. To se dogodilo baš protiv Silkeborga u Danskoj, mada su tada slavili sa 3:2. Na Old Trafordu Vest Hem je prošle sezone dva puta gostovao. U EFL kupu je pobedio minimalnim rezultatom, ali je na isti način poražen u prvenstvu proletos. Ne očekujemo da ovo bude meč sa mnogo pogodaka, teško će Junajted probiti bedem tima Dejvida Mojesa i najsigurnije je odigrati na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.