Najava i analiza: Serija A, 12. kolo: Napolitanci kolo vode, prvi pratioc Milan, Inter i Juve se polako ali sigurno bude!

Od danas su na programu mečevi dvanaestog kola italijanske Serije A, koje nam ovog puta ne donosi neki veći derbi, ali daleko od toga da će biti nezanimljivo.
Što se tiče tabele, u ovom trenutku se Napoli nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Milan.
Lacio se trenutno nalazi na trećem mestu, dok je Atalanta četvrta uz isti broj bodova kao i Rimljani. Na pozicijama koje na kraju šampionata donose plasman u evropska takmičenja se trenutno nalaze Roma, Udineze i Inter, dok je Juventus tek na osmom mestu na tabeli, ali je evidentno da “Stara dama” u poslednje vreme pruža dosta bolje partije nego na startu sezone, makar u Seriji A.
Kada je u pitanju borba za opstanak, u ovom trenutku su najugroženije ekipe Kremonezea, Verone i Sampdorije, koja je tek u prošlom kolu došla do prvog trijumfa u sezoni.
Podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta.

Napoli – Sasuolo – 4+ @ 2.11 u Meridianbet

Prvi duel ovog kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Sasuolo.
Malo ko se nadao da će Napolitanci pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a trenutno je situacija takva da se se izabranici Lučana Spaletija nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Napoli.
U međuvremenu je italijanski klub slavio i u petom kolu Lige šampiona, pa Napolitanci i dalje imaju maksimalan učinak u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
U goste im dolazi Sasuolo koji igra sjajno ove sezone ako uzmemo u obzir bez koga je sve ova ekipa ostala u letnjem prelaznom roku. Trenutno se klub iz Ređo Emilije nalazi na devetom mestu na tabeli a u prošlom kolu je na domaćem terenu savladana Verona rezultatom 2:1.
Naravno, domaćin je veliki favorit na ovom duelu, a pored toga sva je prilika da nas očekuje puno golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.11.

Leće – Juventus – 2 @ 1.93 u CircusBet

Nema nikakve sumnje da će Leće imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, a trenutno se ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u ligi.
U prošlom kolu je klub sa stadiona “Via Del Mare” poražen na gostovanju kod Bolonje, a taj duel je završen pobedom domaćeg tima od 2:0, što je bio već peti poraz za Leće u ovogodišnjem izdanju Serije A.
U goste im nakon novog teškog poraza u Ligi šampiona dolazi Juventus, koji je sredino nedelje poražen na gostovanju kod Benfike, rezultatom 4:3, a utisak je da je tim iz Lisabona slavio dosta lakše nego što to rezultat pokazuje.
U Seriji A stvari polako ali sigurno idu na bolje, pa je tako ovaj tim u prošlom kolu na svom terenu demolirao Empoli, kada je bilo 4:0.
Vrlo lako se može desiti da Dušan Vlahović i drugari po prvi put u sezoni zabeleže treći uzastopni trijumf, zbog čega vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet odredila koeficijent 1.93.

Inter – Sampdorija – GG @ 2.05 u Maxbet

Poslednji meč subotnjeg programa se igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Salernitanu.
Inter u veoma lepom raspoloženju ulazi u ovaj meč pošto je tim iz Milana obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona i to nakon trijumfa na domaćem terenu protiv Plzena, kada je bilo 4:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da su se Neroazuri dosta popravili i u Seriji A, gde je milanski gigant u prošlom kolu nakon gola u poslednjim sekundama susreta došao do veoma važne pobede na gostovanju kod Fiorentine.
Utisak je da je sa druge strane Dejan Stanković uspeo da preporodi Sampdoriju, koja je pod njegovom dirigentskom palicom u prošlom kolu uspela da dođe do prvog trijumfa u sezoni i to na gostovanju kod Kremonezea, kada je bilo 0:1.
Utisak je da Đenovljani nemaju šta da izgube na gostovanju kod Intera, pa se vrlo lako može desiti da ovde i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila odličnu kvotu 2.05.

Empoli – Atalanta – 3+ @ 1.75 u Meridianbet

Prvi meč nedeljnog programa se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Atalantu. Domaćin ovog susreta se trenutno nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
I pored toga što je Empoli vezao nekoliko sjajnih sezona u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, ne treba pominjati da će primarni cilj ovog tima i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih.
Nažalost, u prošlom kolu je tim iz Toskane doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Juventusa a taj meč je završen rezultatom 4:0.
U goste im dolazi Atalanta, koja je u prošlom kolu pomalo i neočekivano izgubila na svom terenu od Lacija, pogotovu što su Rimljani na tom susretu nastupali bez Imobilea.
Trenutno se tim iz Bergama nalazi na četvrtom mestu na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na petoplasiranu Romu, a ne treba ni pominjati da će upravo to četvrto mesto i biti primarni cilj “Boginje”.
Treba ovde očekivati dosta golova, a kladionica Meridianbet igru 3+ ceni sa koeficijentom 1.75.

Kremoneze – Udineze – 2 @ 1.92 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje utisak je da je Kremoneze najozbiljniji kandidat da se na kraju sezone preseli u Seriju B, iz koje je između ostalog i došao ove godine.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, a u prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na domaćem terenu od Sampdorije, pošto je taj duel završen rezultatom 0:1.
U goste im dolazi Udineze koji bez ikakve sumnje slovi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, pošto se popularne “zebre” iz Udina mimo svih očekivanja nalaze na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je tim iz Udina nažalost poražen na svom terenu od Torina, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Što se ovog susreta tiče, smatramo da će Udieneze nastaviti sa sjajnim partijama na strani, pa vam hrabor preporučujemo da probate sa dvojkom koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.92.

Specija – Fiorentina – 1X @ 1.80 u CircusBet

Utisak je da Speciji i ovog puta predstoji velika borba za opstanak, i kako sada stvari stoje da bi ovaj tim opstao u društvu najboljih, pored fenomenalnih partija na domaćem terenu, tim iz Ligurije mora da pobeđuje i na strani.
Naime, na šest odigranih mečeva van svog terena Specija je doživela isto toliko poraza, a poražavajuće zvuči podatak da šesnaestoplasirani tim na tabeli u tom periodu nije postigao niti jedan gol.
U prošlom kolu je ekipa iz Ligurije doživela novi neuspeh na strani kod Salernitane, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Sa druge strane Fiorentina je u prošlom kolu odigrala jedan sjajan meč na svom terenu protiv Intera na kom smo videli čak sedam golova, a na kraju su Neroazuri došli do trijumfa i to nakon gola Mhtarijana u poslednjim trenucima susreta.
Kao što smo već napomenuli, Specija igra fenomenalno na svom terenu gde ne zna za poraz, a mišljenja smo da će to biti slučaj i posle ovog kola zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.80.

Lacio – Salernitana – 3+ @ 1.65 u Meridianbet

Lacio igra sjajno ove sezone, a trenutno se Rimljani nalaze na odličnom trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na vodeći Napoli.
Treba napomenuti da će Lacio do kraja ove godine biti bez Ćira Imobilea koji je doživeo nedavno neugodnu povredu, međutim, njegovo odsustvo se nije previše osetilo u prošlom kolu pošto su Lacijali slavili na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Atalante, kada je bilo 0:2.
U goste klubu iz prestonice dolazi Salernitana koja se trenutno nalazi na jedanaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da će tim iz Salenta dosta lakše nego prošle sezone obezbediti opstanak u društvu najboljih.
Naime, trenutno se izabranici Davidea Nikole nalaze na jedanaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je na domaćem terenu savladana Specija, rezultatom 1:0.
Mišljenja smo da će i bez svog prvog napadača Lacio biti veliki favorit na ovom duelu ali vam ipak pre toga savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Torino – Milan – 2 @ 2.10 u Mozzartbet

Torino je u prošlom kolu odigrao jedan sjajan meč i slavio na gostovanju kod Udinezea, koje inače slovi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A.
Trenutno se Nemanja Radonjić i drugari nalaze na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a na jedanest odigranih susreta popularni “Bikovi” su ostvarili četiri trijumfa, dva remija, uz čak pet poraza.
U goste im ovog puta dolazi aktuelni šampion Milan, koji je sredinom nedelje ostvario jednu veoma važnu pobedu u Ligi šampiona na gostovanju kod Dinamo Zagreba, čime su Rosoneri trasirali sebi put ka plasmanu u osminu finala, ali će im za to u poslednjem kolu biti potrebno da ne izgubi na domaćem terenu protiv Salcburga.
U Seriji A aktuelni šampion Italije pomno prati vodeći Napoli, a trenutno je razlika između ova dva kluba tri boda.
Torino generalno igra na visokom nivou ove sezone, ali smatramo da to neće biti dovoljno za aktuelnog šampiona Italije, pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.10.

Verona – Roma – GG @ 1.85 u Maxbet

Prošle sezone je Verona igrala jedan od najlepših fudbala u Seriji A, a nekako je utisak da je najzaslužniji čovek za to bio Igor Tudor koji je u međuvremenu prešao u Marsej.
Nažalost, na osnovu svega onog što smo do sada videli od Verone, deluje da je ekipa iz grada ljubavi jedan od glavnih kandidata da napusti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala pošto se trenutno Darko Lazović i drugari nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
Sa druge strane, Roma je u četvrtak ostvarila veoma važnu pobedu na gostovanju u okviru petog kola Liga Evrope kod Helsinkija, pa sada “Vučica” drži sve u svojim rukama i za prolazak u nokaut fazu im je potrebna pobeda na “Olimpiku” u poslednjem kolu protiv Ludogoreca, a to zaista ne bi smelo da se dovede u pitanje.
U prošlom kolu Serije A su izabranici Žozea Murinja doživeli poraz na svom terenu od Napolija, a taj duel u prestonici Italije je završen rezultatom 0:1.
Oba tima će dati sve od sebe da ostvare trijumf na ovom duelu, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Maxbet pripremio kvotu 1.85.

Monca – Bolonja – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Poslednji duel dvanaestog kola italijanske Serije A se igra u Monci gde će klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija dočekati Bolonju.
Novajlija u ligi se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli i kada se sve sabere i oduzme deluje da Monca ne bi trebalo da ima previše problema oko opstanka u društvu najboljih.
U prošlom kolu je petnaestoplasirani tim na tabeli glatko poražen na gostovanju kod Milana, a taj duel na stadionu “San Siro” je završen rezultatom 4:1.
U goste Monci ovog puta dolazi Bolonja koja je u prošlom kolu nakon jedne katastrofalne serije rezultata konačno ostvarila jedan trijumf, i to na domaćem terenu kada je bez većih problema savladan Leće, a taj duel na stadionu “Renato Dal’ Ara” je završen rezultatom 2:0.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali smo mišljenja da je nekako najrealnije da probate sa golovima, kojih će po našem mišljenju biti na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.