Najava i analiza: Bundesliga, 13. kolo: Nemci dominirali u Evropi, kreću završni obračuni u Bundesligi pred Mundijal

Nemački klubovi imali su izuzetno uspešnu jesen kada su evropski kupovi u pitanju. Četiri od pet timova prošli su u osminu finala Lige šampiona, jedino će se Leverkuzen preseliti u Ligu Evrope. U tom takmičenju će mu društvo praviti Union Berlin i Frajbirg, a jedino je Keln ostao bez evropskog proleća pošto je završio iza Nice i Partizana u Ligi konferencija. Pred nama je 13. kolo, nema nekog velikog derbija, ali će pod posebnom pažnjom biti gostovanje lidera Uniona u Leverkuzenu, kao i gostovanje šampiona Bajerna u prestonici gde ga čeka Herta. Predložene kvote bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Menhengladbah – Štutgart – 1 @ 2.24 u CircusBet

Ništa ne funkcioniše u ekipi iz Menhengladbaha u smiraj jesenjeg dela sezone. ”Ždrepci” imaju tri uzastopna poraza iza sebe, dva u Bundesligi i jedan u DFB kupu i na tabeli su potonuli do 11. mesta. Mora se priznati da nisu imali ni sreće na gostovanju u Berlinu protiv lidera Uniona, kada su posle preokreta ostali praznih šaka, a domaćin je gol za pobedu postigao u poslednjim sekundama sudijske nadoknade. Privremeni trener Vimer se još održava na klupi, sumnjamo da će se tu nešto menjati u preostala tri kola ove jeseni, pogotovo jer sada imaju dve, na prvi pogled, lakše utakmice, posle Štutgarta gostuju u Bohumu. Štutgart nije više u zoni ispadanja, za to su zaslužne dve pobede u prethodna tri kola, ali su ”Švabe” još daleko od sigurne zone. Borusija mora da dobije ovaj meč, Štutgart kjoš nema pobedu na strani i ne verujemo da će je imati ni posle ovog kola. Za jedinicu je kvota 2.24 u kladionici CircusBet.

Augzburg – Ajntraht – GG3+ @ 1.87 u Mozzartbet

Ajntraht je jedan od četiri tima koji će Nemačku predstavljati u Ligi šampiona i na proleće. Tim iz Frankfurta je do plasmana u nokaut fazu stigao zahvaljujući pobedi u Lisabonu nad Sportingom u poslednjem kolu, a mora se priznati da je Oliver Glasner, od kada je na klupi Ajntrahta, upisao neke velike pobede u gostima. Podsetimo se samo prošlogodišnjih u Sevilji, Barseloni i Londonu, ali i ovosezonskih u Marseju i Lisabonu. Ajntraht je na 5. mestu na tabeli, nesrećno je poražen od Dortmunda u prošlom kolu kada je odigrao odličan meč, ali je propustio ogroman broj prilika. Sada gostuju u Augzburgu kod tima koji mnogo bolje igra na strani nego na svom terenu, na kome je osvojiosamo 5 bodova. Ajntraht je već tri puta pobedio u gostima, blizu je i četvrtog trijumfa. Međutim, sigurno je da su gosti umorni od meča u Lisabonu, možda i od slavlja nakon njega, pa je bolje igrati na golove. Biće ih na obe strane i barem tri ukupno. Za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.87.

Dortmund – Bohum – 1,3+ @ 1.64 u Meridianbet

Imala je i Borusija gostovanje u Ligi šampiona iza sebe, ali je njima meč u Kopehagenu bio više revijalni pošto su plasman obezbedili još ranije. Nisu pobedili na Parkenu ali nisu ni izgubili, pa se može reći da je evropska misija završena uspešno, za sada. ”Milioneri” su na 4. mestu na tabeli, ne zaostaju puno za vodećim Unionom, svega 4 boda, ali je njima glavna meta ekipa Bajerna koja je sakupila tri boda više. Dortmund je vezao dve pobede u prvenstvu, protiv Bohuma moraju i treću, a onda da pokušaju i u dva preostala kola do pauze da slave i jesen će biti uspešna. Šta reći o Bohumu. Posle katastrofalnog početka sezone oni su pobedili Ajntraht i Union na svom terenu i prepustili ”fenjer” ekipi Šalkea. Još uvek su daleko od spasa ali se makar vidi svetlo na kraju tunela. Moraće mnogo da ”kopaju” na proleće, ali značajno bi pomoglo da u preostala tri kola osvoje još neki bod. teško je da će na Signal Iduna parku uspeti da poboljšaju bodovni saldo, očekujemo da domaćin pobedi uz bar tri gola ukupno. Za 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.64.

Herta – Bajern – 2,4+ @ 2.12 u MaxBet

Berlincima predstoji teška borba na proleće oko obezbeđivanja opstanka. Prošle sezone to im je pošlo za rukom tek u baražu i sigurno je da niko u Herti ne priželjkuje ponavljanje tog scenarija. U 12 koa osvojili su sa 11 bodova, na domaćem terenu nisu toliko loši, izgubili su samo jednom, ali su samo jednom i pobedili. Čak četiri remija imaju na Olimpijskom stadionu i bili bi prezadovoljni da taj broj uvećaju na pet posle duela sa šampionom. Ne možete planirati uspeh protiv tima koji je pobedio na svih šest utakmica u Ligi šampiona, a za rivale je imao Inter i Barselonu. Bajern još nije na čelu tabele, Union ima bod više, pa je prvi zadatak Nagelsmanove čete da do pauze zbog Mundijala preuzme čelnu poziciju. Nisu Bavarci navikli da ne budu prvi na polovini sezone, a to se dogodilo samo jednom u prethodnom periodu kada je Lajpcig predvodio karavan bundesligaša. Bajern je dobio na poslednje tri utakmice protiv Herte u gostima, a dva puta je davao po četiri gola. I sada je naš predlog dvojka, a možda i domaćin postigne neki gol. Za 2,4+ koeficijent je 2.12 u kladionici MaxBet.

Hofenhajm – Lajpcig – GG3+ @ 1.80 u Mozzartbet

Igraće i ”Bikovi” u osmini finala Lige šampiona, to su izborili posle ubedljive pobede nad Šahtjorom u Poljskoj i tako su se revanširali Ukrajincima za poraz na Red Bul areni u prvom kolu. Posle dolaska Marka Rozea na klupu Lajpcig je znatno podigao formu i već se priključio vodećim timovima. Trenutno su peti, a u pet poslednjih kola tri puta su pobedili i dva puta remizirali. Veliki problem se pojavio povredom Tima Vernera koji se posle povratka iz Čelsija pokazao kao odličan tandem sa Nkunkuom. Hof je bez pobede u dva prethodna kola, ali su igrali sa Bajernom na svom terenu i kod Kelna u gostima. Uzeli su bod u Kelnu, i pored činjenice da su igrali sa igračem manje, a nalaze se na 7. mestu sa samo bodoma manje od svog sadašnjeg rivala Lajpciga. Oba tima imaju sjajne napadače, uvek igraju na gol više, pa je naš predlog igra gol-gol uz barem tri pogotka ukupno. Za GG3+ koeficijent iznosi 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Majnc – Volfsburg – GG @ 1.73 u MaxBet

Serija dobrih rezultata ekipe Majnca prekinuta je na gostovanju na Alijanc areni. Bajern je dao šest golova Majncu, ali nije sramota izgubiti od šampiona. Majnc igra bolje na strani gde je osvojio 12 bodova, dok su na svom terenu uzeli samo 4 boda. To sigurno brine pred dolazak Volfsburga, tima koji se probudio pred kraj prvog dela sezone. ”Vukovi” su pet kola bez poraza, dva puta su slavili i tri puta remizirali, a u međuvremenu prošli dalje i u DFB kupu. Još uvek je tim iz grada automobila u donjem delu tabele pa im je prvi cilj da se do pauze presele u gornji dom. Čekaju ih teški mečevi, već u vanrednom kolu u goste im stiže Dortmund, pa je jako bitno da se u Majncu ostvari dobar rezultat. Prošle sezone Majnc je pobedio Volfsburg sa 3:0, ali je izgubio u gostima sa čak 5:0 proletos. Nekako nam je najrealnije da vidimo po gol na obe strane, a za GG se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.73.

Verder – Šalke – 3+ @ 1.58 u CircusBet

Dva velikana neačkog fudbala igrala su prošle sezone jedan protiv drugog u Cvajti. Uspeli su da se vrate u elitu posle samo jedne sezone, ali se u prvom delu sezone mnogo lakše adaptirao Verder nego ekipa iz Gelzenkirhena. Šalke je na poslednjem mestu na tabeli, od nedavno je na klupi novi trener Rajs, čovek koji je na početku sezone vodio Bohum, gde se takođe nije pokazao. Možda će u Šalkeu biti bolje, ali meč protiv Frajburga u prethodnom kolu ne daje mnogo iliuzija. ”Kraljevsko-plavi” su vezali šest poraza u Bundelsigi i ostali na samo 6 osvojenih bodova, koje su osvojili u prvih šest rundi. Verder je imao malu krizu, doživeo je dva uzaszopna poraza i to bez postignutog gola, ali je u prethodnom kolu pobedio Hertu, uz dosta sreće, golom Fulkruga pet minuta pre kraja. Šalke nema šta da izgubi u ovom meču, čak im ni bod ne bio bio po meri, pa verujemo da će ovo biti efikasan meč sa bar tri gola pošto će obe ekipe igrati na pobedu. Za 3+ koeficijent je 1.58 u kladionici CircusBet.

Leverkuzen – Union Berlin – x2,2+ @ 2.20 u MaxBet

Lider će biti na teškom ispitu na Baj Areni i pored činjnice da se Bajer nalazi u zoni ispadanja, na 16. mestu. Tim koji je igrao u Ligi šampiona i uspeo da osvoji treće mesto u grupi, ne može da se prepozna u prvenstvu pa je posle 12 kola osvojio samo 9 bodova. ”Farmaceuti” nisu pobedili na šest poslednjih utakmica, tri u Bundesligi i tri u Ligi šampiona, ali im je i jedan bod protiv Klub Briža u utorak bio dovoljan da zauzmu treće mesto u grupi zahvaljujući porazu Atletika u Portu. Preseliće se u Ligu Evrope gde će im društvo praviti Union koji je posle pobede protiv belgijskog vicešampiona Rojal Uniona u Briselu, stigao do druge pozicije u grupi. Evropa može da čeka, sada je finiš jeseni u Bundesligi a Union Berlin želi da ostane na prvom mestu i tokom božićnih praznika. Jesena titula bila bi najveći uspeh ovog kluba u njegovoj istoriji, mada ona ima samo formalni značaj. Posle gostovanja u Leverkuzenu čeka ih duel sa Augzburgom u Berlinu i na kraju gostovanje u Frajburgu. S obzirom da im je za petama Bajern, izgleda da će morati da ostvare maksimalan učinak da bi ostali na vrhu. U Leverkuzenu će biti teško ali ne verujemo da će Union izgubiti. Uz duplu šansu golovi su zagarantovani. Za x2,2+ kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Frajburg – Keln – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Keln je mnogo hteo i mnogo započeo, ali za sada nikakvih rezultata nema. U Ligi konferencija su krenuli sa 4 boda iz dva prva kola ali su na kraju završili kao treći i ostali bez evropskog proleća. Kobni su bili porazi od Partizana, dok protiv Nice i Slovackog nisu doživeli poraz. Nije sjajno ni u Bundesligi, Baumgartov tim se posle poraza u Majncu i remija sa Hofenhajmom nalazi na 10. mestu i moraće da izbegne silazak u donji dom i borbu za opastanak. Sigurno da ih raduje pauza u prvenstvu jer ”Jarčevi” imaju mnogo povređenih fudbalera. Frajburg igra odlično, ne samo u prvenstvu već i u Evropi gde je u svojoj grupi Lige Evrope osvojio prvo mesto. U Bundesligi su na trećem mestu, imaju bod manje od Bajerna i dva manje od Uniona, pa bi hipotetički već posle ovog kola mogli da budu lideri. Naravno, potrebno je da dve vodeće ekipe ne pobede, a da oni slave protiv Kelna. Verujemo da će se ovo drugo ispuniti i da će Frajburg upisati već osmu pobedu ove sezone. Za jedinicu kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.