Najava i analiza: La Liga, 13. kolo: Ko je glavni u Andaluziji? Lider na tabeli na teškom gostovanju u Valjekasu, lak posao za Barsu!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi trinaestog kola španske La Lige, koje nam sa sobom ovog puta donosi veliki derbi Andaluzije, pošto će snage odmeriti Betis i Sevilja.
Od ostalih susreta izdvajamo gostovanje Reala kod Valjekana koji igra odlično u poslednje vreme, dok Barselona ne bi smela da ima previše problema na svom terenu protiv Almerije.
Atletiko Madrid će nakon eliminacije iz evropskih takmičenja na svom terenu ugostiti Espanjol, dok nas po svemu sudeći dosta uzbuđenja očekuju i u duelu između Sosijedada i Valensije.

Đirona – Atletik Bilbao – GG @ 1.83 u Maxbet

Prvi meč trinaestog kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Đirone ugostiti Atletik Bilbao.
U prošlom kolu je povratnik u društvo najboljih odigrao odličan meč na gostovanju kod Reala i uspeo da odoli aktuelnom šampionu Španije, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Trenutno se Đirona nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da ovom klubu predstoji velika borba za opstanak.
U goste im ovog puta dolazi Atletik Bilbao koji je u prošlom kolu nakon serije loših rezultata konačno slavio na svom terenu protiv Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 1:0, pa se u ovom trenutku tim iz Baskije ponovo nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što između ostalog i jeste primarni cilj ovog tima.
Što se ovog susreta tiče, mišljenja smo da je najrealnije da u Kataloniji i jedni i drugi postignu makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.83.

Hetafe – Kadiz – 1 @ 2.13 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u predgrađu Madrida gde će fudbaleri Hetafea ugostiti Kadiz. U ovom trenutku se Hetafe nalazi na četrnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Elčea, kada je bilo 0:1.
Na poslednjih pet susreta ova simpatična ekipa je doživela samo jedan poraz, pomenuti trijumf u prošlom kolu i čak tri remija.
U goste im dolazi Kadiz koji se nakon dvanaest odigranih kola nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da je ovaj tim uz Elče najozbiljniji kandidat za selidbu u niži rang.
Ipak u prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli odigrao jedan fantastičan meč na svom stadionu i savladao favorizovani Atletiko Madrid u jednom duelu u kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
Ipak, Kadiz ima dosta problema na svom terenu i mišljenja smo da će to Hetafe znati da iskoristi pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.13.

Valjadolid – Elče – 1 @ 1.85 u CircusBet

Sigurno je da su fudbaleri Valjadolida jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Valjadolid poražen na gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamploni je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 2:0.
Što se tiče Elčea, poražavajuće zvuči podatak da ova ekipa ni posle dvanaest odigranih susreta još ne zna za trijumf, pa otuda i ne sme da začudi poslednje mesto na tabeli uz samo četiri osvojena boda, što ovu ekipu čini najozbiljnijim kandidatom za ispadanje iz La Lige.
U prošlom kolu je Elče poražen na svom terenu od Hetafea, iako je domaćin mogao do boda, ali je Boje u finišu susreta propustio da iskoristi jedanaesterac.
Veliku prednost na ovom duelu dajemo domaćinu i preporučujemo vam da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.85.

Selta – Osasuna – 3+ @ 2.27 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje biće ovo još jedna izuzetno loša sezona za ekipu Selte koja se nakon dvanaestog odigranog kola nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na ekipe koje će na kraju šampionata napustiti najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Na poslednjih pet susreta tim iz Viga ne zna za pobedu, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Almerije, kada je bilo 3:1.
U goste im dolazi Osasuna koja i ove sezone blista u La Ligi, a trenutno se klub iz Pamplone nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Bilbao pa deluje da je Osasuna istakla kandidaturu za mesto koje naredne godine vodi u neko od evropskih klupskih takmičenja.
U prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema na svom terenu savladala Valjadolid koji je takođe u sjajnoj formi, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Iako veću šansu na ovom duelu dajemo gostima, mišljenja smo da je realnije da probate sa igrom na golove, tačnije 3+, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.27.

Barselona – Almerija – I2+ @ 1.92 u Mozzartbet

Nažalost, Barsa ni ove sezone nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je ova ekipa završila na trećem mestu u grupi iza Bajerna i Intera, pa će katalonski klub morati sreću da potraži u Ligi Evrope, gde će bez ikakve sumnje Barsa biti jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja.
Što se tiče La Lige, stvari su još i dobre, pošto se u ovom trenutku tim iz Katalonije nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na vodeći Real.
U prošlom kolu su Robert Levandovski i drugari slavili na gostovanju kod Valensije i to nakon gola u sudijskoj nadoknadi, a na sve to je i Real kiksnuo na svom terenu protiv Đirone, pa su Katalonci ponovo u igri.
U goste im dolazi Almerija koja u poslednje vreme igra fantastično na svom terenu, ali isto tako loše na strani, međutim, kako stvari sada stoje vrlo lako se može desiti da ovu simpatičnu ekipu i naredne sezone gledamo u društvu najboljih.
Mišljenja smo da nas očekuje prava goleada na duelu između ova dva tima a naša prognoza je da će u prvom poluvremenu biti makar dva gola za šta je Mozzartbet odredio kvotu 1.92.

Atletiko Madrid – Espanjol – 3+ @ 2.06 u Meridianbet

Ne samo da nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, Atletiko Madrid nakon poraza na gostovanju kod Porta nije uspeo da obezbedio ni nastavak takmičenja u Ligi Evrope, što je dovelo do velikog razočarenja svih navijača ovog tima koji je na tako davno bio šampion Španije.
Da stvari budu još teže, u prošlom kolu prvenstva Atletiko Madrid je ponovo šokirao sve svoje navijače pošto je doživeo poraz na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 3:2.
Ipak, u ovom trenutku se Madriđani i dalje nalaze na poziciji broj tri koja na kraju sezone donosi plasman u elitno takmičenje, međutim, ukoliko “jorgandžije” ovako nastave i to će dovesti u ozbiljno pitanje.
Što se tiče Espanjola, katalonski klub se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli a do sada je ova ekipa ostvarila samo dva trijumfa, uz po pet remija i poraza.
U prošlom kolu je klub iz Katalonije remizirao na gostovanju kod Majorke, što svakako spada u dobar rezultat, a na kraju tog duela je bilo 1:1.
Atletiko je dosta puta ove sezone bio mina za kladioničare, a kako bi to izbegli ovog puta vam preporučujemo da se fokusirate na golove i na igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Real Sosijedad – Valensija – 1 @ 1.90 u CircusBet

Jedan od najzanimljivijih duela trinaestog kola španske La Lige se igra na “Anoeti” gde će fudbaleri Real Sosijedada ugostiti Valensiju.
Utisak je da je domaća ekipa u poslednja dva kola upropastila sve ono dobro što je gradila od starta sezone, pa se u ovom trenutku David Silva i drugari nalaze na petom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Betis, od koga su između ostalog i doživeli poraz u prošlom kolu na svom terenu, kada je bilo 0:2.
Što se tiče Valensije, nažalost, “slepi miševi” su u prošlom kolu doživeli poraz na svom terenu od Barselone i to nakon gola koji su primili u sudijskoj nadoknadi.
Trenutno se izabranici Đenara Gatuza nalaze na desetom mestu na tabeli, a ono što svakako nije dobro je podatak da tim sa “Mestalje” na četiri poslednja susreta ne zna za trijumf i pored dosta dobrog početka šampionata.
Vrlo lako se može desiti da na ovom susretu ne bude previše golova, ali ipak smo mišljenja da je posle dva vezana poraza došlo vreme za trijumf Sosijedada pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila sjajnu kvotu 1.90.

Viljareal – Majorka – 3+ @ 2.09 u Meridianbet

Čitavim tokom šampionata Viljareal igra jako promenljivo, a najveći razlog za trenutno osmo mesto na tabeli su jako loše partije na strani, pošto je do sada primera radi na svom terenu “žuta podmornica” odigrala samo četiri susreta i ostvarila tri trijumfa uz jedan remi.
U prošlom kolu je Viljareal koji je u međuvremenu dobio novog trenera a to je Kike Setjen poražena na teškom gostovanju kod Bilbaa, a taj duel u Baskiji je završen rezultatom 1:0.
U goste im dolazi Majorka koja igra iznad očekivanja, a to nam najbolje govori i trenutno dvanaestom mesto na tabeli uz trinaest osvojenih bodova, što je ruku na srce za samo tri boda više u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Majorka odigrala dobar meč na svom terenu protiv Espanjola u kom na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Što se ovog susreta tiče, i pored toga što Viljareal igra sjajno na domaćem terenu mišljenja smo da su sigurnija varijanta golovi i igra 3+ za koju je Meridainbet pripremio zaista sjajnu kvotu 2.09.

Betis – Sevilja – GG @ 1.90 u Maxbet

Derbi kola igra se na stadionu “Benito Viljamarin” gde će fudbaleri Betisa ugostiti Sevilju. U ovom trenutku se “Zeleni” nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, a u prošlom kolu je ekipa koju sa klupe predvodi Manuel Pelegrini slavila na gostovanju kod direktnog konkurenta za tu poziciju – Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ono što je takođe veoma bitno je podatak da je Betis obezbedio i plasman u nokaut fazu Liga Evrope, što je jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Što se tiče Sevilje, ne treba biti previše pametan pa konstatovati da su Andalužani najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju španske La Lige pošto se u ovom trenutku “berberini” nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli koja nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu su izabranici Horhea Sampaolija koji je nedavno zamenio na klupi Lopategija doživeli poraz na svom terenu od Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kao i uvek, veoma teško je prognozirati gradski derbi Andaluzije, iako nam dosta toga govori da je Betis ovog puta veliki favorit, smatramo da je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.90.

Rajo Valjekano – Real Madrid – 2 @ 1.62 u Mozzartbet

Poslednji duel trinaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Valjekasu gde će fudbaleri Rajo Valjekana ugostiti Real Madrid.
U poslednje vreme Falkao i drugari pružaju zaista dobre partije, a to se najbolje vidi i po tabeli, pošto se u ovom trenutku Rajo nalazi na devetom mestu uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli, a poznato je da to šesto mesto na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je Valjekano slavio na veoma teškom gostovanju kod Sevilje, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Što se tiče Reala, Madriđani su u prošlom kolu mimo svih očekivanja samo remizirali na svom stadionu protiv Đirone, pa je sigurno da će četa Karla Ančelotija učiniti sve da se donekle iskupi svojim navijačima za drugi remi u sezoni.
I dalje Real drži sve u svojim rukama pošto u ovom trenutku ima bod viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, međutim, ako misli da dođe do nove titule kraljevski klub mora da pobeđuje na ovakvim gostovanjima, a mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam savetujemo da ovde odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.