Najava i analiza: Serije A, 19. kolo: Spušta se zavesa na prvi deo sezone!

Od subote su na programu mečevi 19. kola italijanske Serije A, koje će ujedno biti i poslednje u prvom delu šampionata, a očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih susreta.
Tu pre svega mislimo na meč između Juventusa i Atalante, ali ništa manje zanimljivo neće biti ni na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Milan.
Inter ne bi smeo da ima nikakvih problema na svom terenu protiv Empolija, dok Roma gostuje kod Specije.
Od ostalih susreta izdvajamo meč između Fiorentine i Torina kao i Bolonje i Kremonezea, i biće veoma interesantno videti da li će tim iz Kremone prvi deo šampionata završiti bez trijumfa.
Na tabeli je trenutno Napoli usamljen na prvom mestu, a čak devet bodova manjka ima drugoplasirani Milan, dok deset poena zaostatka trenutno imaju trećeplasirani Juventus i četvrtoplasirani Inter.
Za plasman u Ligu Evrope će glavnu reč po svemu sudeći voditi Lacio, Atalanta i Roma.
Kada je u pitanju borba za opstanak, trenutno su najugroženiji timovi Kremonezea, Sampdorije i Verone.

Verona – Leće – 1 @ 2.45 u Meridianbet

Prvi meč ovog kola se igra u gradu ljubavi, gde će Verona ugostiti Leće. Očekivalo se dosta više od tima sa “Bentegodija”, međutim u ovom trenutku se Darko Lazović i drugari nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli i kako sada stvari stoje vrlo je moguće da Veronu naredne sezone gledamo u Seriji B.
U prošlom kolu je ova ekipa pružila dobar otpor na gostovanju kod Intera, međutim Neroazuri su slavili sa 1:0, i tako još više odaljili Veronu od opstanka u eliti.
Što se tiče Lećea, tim sa stadiona “Via del Mare” igra sjajno u poslednje vreme, a u prošlom kolu je na svom terenu Leće remizirao protiv aktuelnog šampiona Milana, kada je bilo 2:2.
Ipak, poznato je da ovaj tim igra dosta slabije na strani nego na svom terenu zbog čega i dajemo prednost Veroni na ovom susretu i savetujemo vam da odigrate 1 uz kvotu 2.45 u Meridianu.

Salernitana – Napoli – 2 @ 1.32 u Mozzartbet

Salernitana je u prošlom kolu doživela pravu katastrufo na gostovanju kod Atalante kada je bilo 8:2 nakon čega se ovaj klub zahvalio treneru Davideu Nikoli, iako je ovaj italijanski stručnjak prošle sezone iz jedne nemoguće situacije spasio tim iz Salerna ispadanja u Seriju B.
Bilo kako bilo, u ovom trenutku se Salernitana nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
Napoli je sredinom nedelje ispao iz italijanskog Kupa, ali je možda klub koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti možda i svesno žrtvovao Kup takmičenje, pošto Napolitance očekuje uskoro meč osmine finala Lige šampiona, ali i borba za trofej u Seriji A, koji je sve bliži. Trenutno tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” ima čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, a u prošlom kolu je demoliran Juventus rezultatom 5:1.
Mišljenja smo da će gosti bez većih problema slaviti na ovom susretu pa vam preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.32 u Mozzartbetu.

Fiorentina – Torino – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Iako je Fiorentina imala ogromne ambicije, ponovo ista priča, “ljubičasti” će po svemu sudeći i ove sezone propustiti da dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Trenutno se klub iz Firence nalazi na sredini tabele, preciznije na devetoj poziciji, a u prošlom kolu je Viola poražena na gostovanju kod Rome kada je bilo 2:0.
U goste im u ovom kolu stiže Torino, koji se nalazi poziciju iznad Fiorentine iako oba tima imaju isti broj bodova. U prošlom kolu su Bikovi mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Specije, a taj meč je završen rezultatom 0:1, što je bio četvrti vezani susret na kome Nemanja Radonjić i drugari nisu uspeli da upišu trijumf.
Mali broj ljudi zna da su Fiorentina i Torino bratski klubovi, pa vam savetujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i da se fokusirate na golove, tačnije na igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.

Sampdorija – Udineze – 1 @ 3.55 u CircusBet

Velika borba predstoji Sampdoriji u nastavku šampionata, pošto će puleni Dejana Stankovića učniti sve da nekako dođu do opstanka u društvu najboljih, iako će to sve biti pakleno težak zadatak.
U ovom trenutku se Đenovljani nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova, a u prošlom kolu je Sampa poražena na gostovanju kod Empolija, pošto je taj meč u Toskani završen rezultatom 1:0, a utisak je da Sampdorija debelo oštećena, pošto ovom timu po svemu sudeći nije priznat regularan pogodak u poslednjim trenucima susreta.
Udineze ni blizu ne liči na onu ekipu sa početka šampionata koja je igrala fantastičan fudbal, a trenutno se Zebre nalaze na sedmom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu.
U prošlom kolu je tim iz Udina doživeo novi poraz i to na svom terenu od Bolonje, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Sampa mora da ide na trijumf, a mišljenja smo da će se to i desiti uz fenomenalnu kvotu u CircusBetu od 3.55.

Monca – Sasuolo – GG @ 1.65 u Maxbet

Fudbaleri Monce igraju sjajan fudbal u svojoj debitantskoj sezoni u društvu najboljih i po svemu sudeći ćemo klub koji je u vlasništvu legendarnog Silvija Berluskonija i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
U ovom trenutku se Monca nalazi na sredini tabele, tačnije na trinaestoj poziciji a u prošlom kolu je ovaj tim slavio na veoma teškom gostovanju kod Kremonezea, kome su bodovi neophodni, pošto je taj susret završen rezultatom 2:3.
Sasuolo ne liči na ekipu iz prošle sezone, što i nije neko čudo s obzirom da je tim iz Ređo Emilije ostao u prelaznom roku bez nekoliko ključnih fudbalera. Trenutno se tim sa stadiona “Mapei” nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli i ukoliko ovako nastavi preti mu grčevita borba za opstanak.
Savetujemo vam da se ovde fokusirate na golove, a vrlo lako se može desiti da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak za šta je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.65.

Specija – Roma – 3+ @ 2.03 u Meridianbet

Poznato je koliko Specija igra dobro na domaćem terenu, a za razliku od prošle sezone tim iz Ligurije je počeo da pruža odlične partije i na strani što se najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila kod Torina, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Trenutno se Specija nalazi na petnaestom mestu na tabeli a ono što treba napomenuti je podatak da ovaj tim na pet poslednjih susreta ne zna za poraz.
Roma je u prošlom kolu ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Fiorentine (2:0), čime su Rimljani istakli jasnu kandidaturu za plasman u Ligu šampiona, pošto se četa Žozea Murinja u ovom trenutku nalazi na šestoj poziciji na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Lacio.
Kao što smo već napomenuli, Specija igra sjajno kod kuće i vrlo lako se može desiti da ovaj tim ostane neporažen i na ovom duelu, koji bi po našem mišljenju trebalo da nam donese dosta golova pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 2.03 u Meridianu.

Juventus – Atalanta – 1 @ 2.30 u Mozzartbet

Sve ljubitelje Serije A je sinoć zatekla odluka o kažnjavanju Juventusa, kome su zbog falsifikovanja ugovora pojedinih fudbalera u doba pandemije oduzeta petnaest bodova, pa se u ovom trenutku Bjankoneri nalaze na desetoj poziciji na tabeli i skoro izvesno ovaj klub naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.
Inače, u prošlom kolu je klub iz Torina doživeo pravu blamažu na gostovanju kod Napolija, pošto su na tom susretu slavili Napolitanci rezultatom 5:1.
Atalanta je sa druge strane na svom terenu demolirala Salernitanu, rezultatom 8:2, što je svakako bila najbolja igra tima iz Bergama u poslednjih nekoliko meseci. Trenutno “Boginja” zauzima peto mesto na tabeli, i sva je prilika da će ovaj tim voditi veliku bitku za plasman u Ligu šampiona sa Romom i Lacijom.
Mišljenja smo da će Stara dama pokazati karakter i slaviti na ovom susretu, uz kvotu 2.30 u Mozzartu, i uz konstataciju da nas po svemu sudeći očekuje jedan susret sa malo pogodaka.

Bolonja – Kremoneze – GG @ 1.95 u Maxbet

Bolonja je na loš način započela nastavak šampionata, pošto su izabranici Tijaga Mote na prva dva susreta doživeli isto toliko poraza, međutim, u prošlom kolu je klub sa stadiona “Renato Dal’ Ara” odigrao jedan fantastičan meč i slavio na gostovanju kod Udinezea, što je u ovom trenutku dovoljno za jedanaestu poziciju na tabeli.
U goste im stiže Kremoneze koji još uvek čeka na svoj prvi trijumf u Seriji A, pošto je do sada ekipa iz Kremone odigrala osamnaest mečeva u Seriji A i doživela čak jedanaest poraza uz sedam remija, pa je logično da se novajlija u društvu najboljih trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, i kako sada stvari stoje ovaj klub ćemo naredne sezone gledati u Seriji B.
Nema Kremoneze šta da izgubi na ovom meču na kom je Bolonja svakako favorit, a mišljenja smo da je idealno da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.95.

Inter – Empoli – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

U veoma lepom raspoloženju Inter očekuje ovaj meč sa Empolijem, pošto je sredinom nedelje četa Simonea Inzagija došla do trofeja u Superkupu Italije i to nakon trijumfa nad najljućim rivalom Milanom. Taj susret u Rijadu je završen pobedom Neroazura od 3:0, a utisak je da je to bila verovatno i najbolja partija Intera u dosadašnjem toku sezone.
Što se Serije A tiče, trenutno se Neroazuri nalaze na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Milan, a u prošlom kolu je na domaćem terenu savladana Verona rezultatom 1:0.
Kada je u pitanju Empoli, klub iz Toskane ćemo po svemu sudeći i naredne sezone gledati u društvu najboljih, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je Empoli savladao i Sampdoriju na svom terenu u meču koji je završen rezultatom 1:0.
Svakako da su Neroazuri veliki favoriti na ovom meču, koji bi mogao da nam donese i dosta golova pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Lacio – Milan – 1X @ 1.57 u CircusBet

Poslednji meč kola se igra u Rimu, gde će na Olimpiku snage odmeriti Lacio i Milan. Lacijali su u prošlom kolu ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Sasuola, pa nakon oduzimanja bodova Juventusu, Sergej Milinković-Savić i drugari zauzimaju četvrto mesto na tabeli koje donosi plasman u Ligu šampiona.
Pre toga je četa Maurisija Sarija samo remizirala na svom terenu protiv Empolija i to nakon primljenog gola u poslednjim trenucima susreta.
U goste im dolazi Milan koji je sredinom nedelje doživeo težak poraz od Intera u finalu Superkupa Italije, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0, što je samo dalo potvrdu da se Rosoneri nalaze u velikoj krizi, pošto je pre toga aktuelni šampion Italije samo remizirao na gostovanju kod Lećea kada je bilo 2:2 i trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli uz devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Mišljenja smo da će Lacijali iskoristiti to što se Milan nalazi u izuzetno lošoj formi, i smatramo da tim iz prestonice neće doživeti poraz na ovom meču, pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.57 u CircusBetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.