Tiket dana tenis (ponedeljak, 23.01.2023)

Pred nama je druga polovina osmine finala na prvom grend slemu u sezoni. Od prva četiri meča pogodili smo tri, samo je Hačanov neočekivano lako pobedio Japanca Nišioku. Pred nama su još četiri duela i saznaćemo sve parove četvrtfinala. Kvote i granice bile su aktuelne u vreme sastavljanja tiketa.

Andrej Rubljov – Holger Rune – 2,UG- (granica 40,5) @ 3.30 u MaxBet

Ovo je svakako jedan od neizvesnijih mečeva u ovom delu turnira. Rubljov je bolje plasiran, ali nam se čini da je mladi Danac u boljoj formi. I ovaj plasman među 16 za ruskog igrača malo nas je iznenadio sudeći po igrama na dva turnira u Adelaidi gde je ispadao u prvom kolu, prvo od Bautiste-Aguta, a onda i Kokinakisa. Ovde je već eliminisao trojicu rivala, Diminika Tima, Rusuvuorija i Evansa, s tim da je jedini set izgubio od finskog igrača. Posle Đokovića najbolje je rangirani teniser koji je preostao u ovom delu žreba. I pored svega toga po nama je favorit u ovom meču Holger Rune. Danac je samo najavio velike domete na Rolan Garosu, a da neće igrati dobro samo na šljaci potvrdio je u finišu prethodne sezone kada je osvojio mnogo bodova a osvojio i svoj prvi masters. U finalu Pariza pobedio je svog nekadašnjeg idola Novaka Đokovića. Upravo na turniru u ”gradu svetlosti” igrali su jedini put Rune i Rubljov, a slavio je Danac u dva seta. I ovde predviđamo pobedu Runea, a uz dvojku i manji broj gemova od ponuđene granice. Ona je na 40,5 gemova, a minus bi mogao da dođe i ako se odigraju četiri seta. Za kombinaciju 2,UG- koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 3.30.

Roberto Bautista Agut – Tomi Pol – 2,UG+ (granica 38,5) @ 3.45 u MaxBet

Pobednik ovog duela biće favorit u četvrtfinalu. Naime, par sa kojim ukršta ovaj čine dvojica neiskusnih Amerikanaca Šeldon i Volf. Zato je okršaj Bautiste-Aguta i Tomija Pola gotovo borba za polufinale. Naravno nikad nema unapred upisanih pobeda, pogotovo u Melburnu, ali da im je neko u četvrtfinalu ponudio jednog od potencijalnih rivala, verujemo da bi prihvatitli bez razmišljanja. Španac je u prva tri kola bio bolji od Souse, Holta i Mareja. Samo je Portugalca pobedio u tri seta, Amerikanac mu je uzeo dva, a Škot jedan. Bautista-Agut je dobru formu najavio na drugom turniru u Adelaidi kada je stigao do finala u kome je bio favorit, ali je poražen od Korejca Kvona. Na prvom je podbacio i izgubio je od Korde u drugom kolu. Tomi Pol je igrao samo na jednom turniru u Adelaidi, tamo je stigao do drugog kola gde je poražen od Britanca Drejpera. Ovde je pobedio Štrufa Davidovića-Fokinu i Bruksbija, a dva seta uzeo mu je samo Španac Alehandro Davidovič-Fokina. Poslednji duel ove dvojice dogodio se na mastersu u Parizu 1. novembra prošle godine, a dobio ga je Amerikanac. Pol je bolji server i to bi moglo da presudi, uz dvojku predlažemo i više gemova od granice koja je u kladionici MaxBet 38,5. Kvota je 3.45 za kombinaciju 2,UG+.

Aleks De Minor – Novak Đoković – 2,UG+ (granica 36,5) @ 2.45 u MaxBet

Verovali ili ne ovo je prvi međusobni duel Đokovića i De Minora. Da može da vbira srpski igrač bi sigurno izabrao da se taj okršaj dogodi na nekom drugom mestu a ne na tlu Australije, pred navijačima De Minora. Međutim, ne verujemo da će Novak imati slabiju podršku sa tribina u odnosu na Ozija, i pored činjenice da je De Minor poslednja uzdanica domaćina. Da je potpuno zdrav Đoković, mislimo da se pitanje pobednika ne bi ni postavljalo. Ovako, povreda zadnje lože mu predstavlja veliki problem kod kretanja i to se primećivalo u sva tri dosadašnja meča, a posebno u okršaju sa nepoznatm Francuzom Kuakoom, kada je i izgubio jedini set do sada. U prvom kolu sa 3:0 pao je Španac Karbaljes-Baena, a u trećem Grigor Dimitrov, kada je Đoković i prikazao najbolju igru. To može biti ohrabrenje je r se čini da Srbin polako podiže formu za najvažnije okršaje. Prva od preostalih prepreka do 10. titule na ovom mestu je Aleks De Minor. Omaleni Australijanac važi za upornog tenisera, sa malo dosadnom igrom. Već je eliminisao Jua sa Tajlanda, te dvojicu Francuza, Manarina i Bonzija. Kao i Novak izgubio je samo jedan set. Novak ne sme punom snagom, a opet teško da može do pobede bez napora. Zato uz dvojku dodajemo i veći broj gemova od granice koja je u kladionici MaxBet 36,5. Za 2,UG+ kvota je 2.45.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 27.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.