Tiket dana Evroliga (utorak, 31.01.2023)

Ove sedmice pred nama su dva kola u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju. Ovogodišnja Evroliga je interesantnija nego ikad i sve ekipe još uvek imaju šansu da igraju u plej-ofu. Dosta toga zavisiće i od ishoda danjašnjih mečeva. Kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Fenerbahče – Olimpijakos – 2 @ 2.30 u MaxBet

Derbi ovog kola je utakmica u Istanbulu između trećeplasiranog Fenerbahčea i vodećeg Olimpijakosa. Situacija na tabeli se menja iz kola u kolo, razlike među timovima su male, pa su u samo tri pobede smešteno čak devet timova. Pirejci su jedno od prijatnijih iznenađenja, možda je nekom na početku takmičenja izgledalo da Olimpijakos nema dovoljno kvalitetan roster da se upusti u trku sa timovima koji su se, poput Fenera, sjajno pojačali, ali Barcokas radi odličan posao i možemo očekivati Atinjane i na fajnal-foru, zašto da ne. Fenerbahče je najbolje otvorio sezonu, njihov novi trener Dimitris Itudis je sklopio odličan tim i naređao pobede čime je zaseo na čelo tabele. Usledila je kriza i niz poraza koji su prekinuli pobedom protiv Panatinaikosa u Atini, ali su tu crnu seriju započeli baš porazom od Olimpijakosa u gostima. U prošlom kolu je turski tim neočekivano poklekao u predgrađu Liona protiv Asvela i sada će morati da dobije dve naredne utakmice koje igra na svom parketu protiv Olimpijakosa i Albe. Po nama je to račun bez krčmara, i smatramo da će Pirejci doći do još jedne gostujuće pobede, već sedme u sezoni. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.30.

Olimpija Milano – Baskonija – UP + (granica 157,5) @ 1.90 u MaxBet

Sve su manje šanse ekipe iz Milana da mogu do barem osmog mesta. Ovaj tim je pravljen da igra na fajnal foru, ali su ga povrede desetkovale tokom sezone. I dalje Etore Mesina ne može da računa na dvojicu ponajboljih igrača na spoljnim pozicijama, Šejvona Šildsa i Kevina Pengosa, ali će protiv Baskonije van stroja, najverovatnije, biti i Nikola Meli. U međuvremenu je iz NBA lige stigao Timoti Luvavu, a najnovija ”bomba” je dolazak Šabaza Nejpira. Bivši NBA as ipak neće na parket protiv Baskijaca, ali bi trebalo da bude u sastavu već u petak kada u ”grad mode” dolazi Crvena zvezda. Može li Baskonija da iskoristi probleme domaćina i ode iz Milana sa trijumfom? U prethodnom kolu tim iz Vitorije je isčupao pobedu protiv Anadolu Efesa na svom parketu i to posle produžetka, a krajnji rezultat je glasio 114:11, kao u NBA ligi. Ima Baskonija neverovatnog Markusa Hauarda, ali je na tom meču zablistao Met Kostelo sa 33 ubačena poena. U prvom delu sezone Baskonija je lako dobila Olimpiju, ali će to ići malo teže u Milanu. Dosta toga zavisiće i od raspoloženja Blija Berona, koji jedini ima poene u rukuma u ovom trenutku u timu Olimpije. Naš predlog je veći broj koševa od ponuđene granice, a ona je u kladionici MaxBet na 157,5 poena. Za (+) kvota iznosi 1.90.

Partizan – Asvel – 1,UP+ (granica 161,5) @ 2.50 u MaxBet

Za Partizan ovo može biti ključni meč u pokušaju da se domogne Top 8 faze. Crno-beli ovo jednostavno moraju da dobiju pošto ih u nastavku sezone očekuju mnogo teži rivali u Areni, poput Barse, Reala i Olimpijakosa. Jeste Partizan sasvim drugi tim kada igra pred svojim navijačima, tada pokazuju mnogo više energije i ostvarili su neke vredne pobede. U prošom kolu su uspeli da pobede večitog rivala i to pred njegovim navijačima u hali Aleksandar Nikolić, i ta pobeda može da bude prelomna tačka u daljem toku takmičenja. Ne samo da su se revanširali Zvezdi za poraz u Areni, već su pokazali da mogu do trijumfa i na strani, pošto su prethodno slavili samo dva puta, u Istanbulu i Atini. Partizan je i dalje sa manje pobeda nego poraza, ali je favorit u duelu sa Asvelom koji ima skor 8-13. Francuzi ne odustaju od doigravanja i u prošlom kolu su pobedili Fenerbahče na svom parketu, uz još jednu fantastičnu partiju iskusnog Nanda De Koloa. Upravo je De Kolo bio tvorac pobede Asvela u Vilerbanu protiv Partizana, mada su crno-beli mogli u finišu do trijumfa, ali se Naneli spetljao s loptom u poslednjem napadu. Biće ovo jedan meč sa dosta koševa, Partizan tako iggra pred ”Grobarima”, ali ima svoja oružja i gost. Uz jedinicu dodajemo i više poena od ponuđene granice, a ona je u kladionici MaxBet na 161,5. Za kombinaciju 1,UP+ koeficijent iznosi 2.50.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 10.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.