Najava i analiza: La Liga, 22. kolo: Aktuelni šampion na vrućem gostovanju u Pamploni, zicer za Barsu, Sevilja juri novi trijumf!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 22. kola španske La Lige. Ovog puta neće biti većeg derbija, ali daleko od toga da će biti nezanimljivo.
Lider na tabeli Barselona dočekuje na svom terenu Kadiz, dok će aktuelni šampion Real na teško gostovanje kod Osasune. Atletiko Madrid će ugostiti Atletik Bilbao, i barem po imenima klubova deluje da će to biti najzanimljiviji susret ovog kola.
Izdvajamo još i mečeve između trećeplasiranog Sosijedada i Selte, kao i gostovanje Sevilje kod Rajo Valjekana, koji za sada slovi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.

Đirona – Almerija – GG @ 1.80 u Maxbet

Premijerni meč 22. kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Đirona i Almerija. Utisak je da navijači Đirone mogu da budu zadovoljni sa dosadašnjim partijama njihovog tima u prvenstvu, pošto se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na sjajnom jedanaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu su Katalonci poraženi na gostovanju kod Kadiza, ali je evidentno da ovaj tim dosta bolje igra na domaćem terenu.
U goste im stiže Almerija, koja je nakon trijumfa nad Espanjolom vezala dva poraza, i trenutno se nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška od timova koji se nalaze u zoni ispadanja.
Težak meč za prognoziranje, i deluje da će i Đirona i Almerija učiniti sve da dođu do tri boda, a vrlo lako se može desiti da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, i savetujemo vam da probate sa igrom GG uz kvotu 1.80 u Maxbetu.

Real Sosijedad – Selta – 1 @ 1.82 u CircusBet

Prvi meč subotnjeg programa španske La Lige se igra na “Anoeti” gde će Real Sosijedad koji igra fantastično ove sezone ugostiti Seltu.
U prošlom kolu su David Silva i drugari ostvarili novi trijumf, i to na gostovanju kod Espanjola, u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:3.
Bio je to ukupno trinaest trijumf za Baskijce, koji su sada već istakli jasnu kandidaturu za plasman u Ligu šampiona.
Selta je sa druge strane trenutno pozicionirana na četrnaestom mestu na tabeli a nakon dva vezana trijumfa ekipa iz Viga je u prošlom kolu poražena na svom terenu od Atletiko Madrida sa 0:1, iako je domaćin u završnih pola sata igre imao i igrača više, ali je nažalost Selta u tom odnosu snaga i primila pogodak.
Deluje da bi Sosijedad dosta lakše nego što se to očekuje mogao da slavi na ovom susretu, a kladionica CircusBet jedinicu plaća sa kvotom 1.82.

Betis – Valjadolid – 3+ @ 1.98 u Meridianbet

Nakon nekoliko poprilično slabih mečeva, Betis je u prošlom kolu konačno došao do trijumfa i to na vrućem gostovanju kod Almerije kada je bilo 2:3.
Bio je to jedan zaista sjajan meč u kom su gosti iz Andaluzije pokazali karakter i došli do veoma važnih bodova u borbi za Ligu šampiona, pošto Betis u ovom trenutku ima četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, koji ruku na srce igra sve bolje kako prvenstvo odmiče.
U goste im stiže Valjadolid kome će i ove sezone primarni cilj biti opstanak, a ako tim koji je u vlasništvu legendarnog Ronalda bude igrao ovako kao što je to bio slučaj u poslednja tri kola, to se nijedne sekunde ne sme dovesti u pitanje.
U prošlom kolu je Valjadolid remizirao na svom terenu protiv Osasune, a pre toga je ova ekipa vezala pobede protiv Valensije i Real Sosijedada.
Na mečevima Betisa u poslednje vreme pada baš dosta golova, i deluje da bi to mogao da bude slučaj i ovog puta pa je igra 3+ idealna, uz sjajnu kvotu 1.98 u Meridianu.

Majorka – Viljareal – 1 @ 3.30 u Mozzartbet

Kada bi se gledali samo mečevi koji se igraju na domaćem terenu Majorka bi se u ovom trenutku borila za poziciju koja naredne sezone vodi u Ligu šampiona.
Naime, na poslednja četiri susreta na svom stadionu ova ekipa je vezala isto toliko trijumfa, a poslednji se desio pre dve sedmice kada je Majorka slavila protiv Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Junak tog susreta bio je Predrag Rajković koji je uspeo da odbrani penal Asensiju.
Što se tiče Viljareala, “žuta podmornica” je u prošlom kolu pružila dobar otpor Barseloni na svom terenu, ali to nije bilo dovoljno za makar nerešen ishod, pošto su Katalonci na tom susretu slavili sa 0:1.
Trenutno se tim sa “El Madrigala” nalazi na osmoj poziciji na tabeli, i sigurno je da izabranicima Kikea Setjena predstoji velika borba za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Pominjali smo već kako Majorka igra na svom terenu, pa vam zbog toga logično savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičan koeficijent 3.30.

Osasuna – Real Madrid – 2 @ 1.79 u CircusBet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Pamploni gde će fudbaleri Osasune ugostiti Real Madrid.
Osasuna igra sjajno i ove sezone, a trenutno se ova ekipa nalazi na devetom mestu na tabeli, i ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je da se pitanje opstanka ni ove sezone neće dovesti u pitanje.
U prošlom kolu je klub iz Pamplone uspeo da remizira na teškom gostovanju kod Valjadolida, a taj susret je završen bez pogodaka.
Real Madrid je sa druge strane u sredu u zaostalom susretu bez većih problema savladao Elče, a taj meč je završen rezultatom 4:0, pa u ovom trenutku Madriđani imaju osam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, što je složićete se ogromna razlika za prvenstvo poput španskog.
Utisak je da aktuelni šampion Evrope do kraja prvenstva nema pravo na kiks, zbog čega vam i savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.79, uz konstataciju da bi ovo vrlo verovatno mogao da bude meč sa velikim brojem golova.

Elče – Espanjol – 3+ @ 2.31 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje sva je prilila da ćemo Elče naredne sezone gledati u Segundi, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova što je zaista premalo.
U prošlom kolu je ovaj tim doživeo težak poraz na gostovanju kod Elčea, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 4:0, i utisak je da je taj poraz “fenjeraša” mogao da bude i ubedljiviji.
U goste im u ovom kolu stiže Espanjol koji se takođe nalazi u veoma teškoj situaciji, pošto trenutno Katalonci zauzimaju sedamnaesto mesto na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli i kako sada stvari stoje timu iz Barselone predstoji velika borba za opstanak.
Domaćin može da odigra rasterećeno na ovom susretu, pošto su šanse za opstanak u ligi skoro pa izgubljene, dok Espanjol mora da ide na trijumf i sve to nam bez ikakve sumnje može doneti dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.31.

Rajo Valjekano – Sevilja – GG @ 2.05 u Maxbet

Nema nikakve sumnje da su fudbaleri Rajo Valjekana najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, o čemu najbolje svedoči podatak da se ova ekipa trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što bio veliki uspeh za Falkaa i drugove.
U prošlom kolu je tim iz Valjehasa remizirao na teškom gostovanju kod Hetafea, a taj meč u predgrađu Madrida je završen rezultatom 1:1, iako su gosti većim delom susreta bili daleko bolji rival na terenu.
Sevilja i dalje bije bitku za opstanak, ali zahvaljujući dobrim partijama, pre svega na svom terenu, Andalužani više nisu u toliko lošoj situaciji, pošto se u ovom trenutku izabranici Horhea Sampaolija nalaze na dvanaestoj poziciji, uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Sevilja bez većih problema na svom terenu savladala Majorku, a taj meč na stadionu “Ramon Sančez Pichuan” je završen rezultatom 2:0.
Delueje zaista da bi ovde i jedna i druga ekipa mogla da dođe makar do jednog gola, pa je logično da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet ceni sa kvotom 2.05.

Atletiko Madrid – Atletik Bilbao – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Kako vreme prolazi tako i Atletiko Madrid pruža sve bolje partije, pa ćemo po svemu sudeći Madriđane i naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea slavili na veoma teškom gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 0:1, nakon čega se ova ekipa učvrstila na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Betis.
Atletik Bilbao je sa druge strane vezao dva trijumfa i došao ponovo do sedme pozicije na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Rajo Valjekano, pa deluje da će ova dva tima voditi veliku bitku za poziciju broj šest koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u evropska takmičenja.
Inače, u prošlom kolu je Bilbao slavio na gostovanju kod Valensije, a taj susret je završen rezultatom 0:1, što je bio četvrti uzastopni poraz za “slepe miševe”.
Atletiko je kada se sve sabere i oduzme ipak favorit na ovom susretu, a Mozzartbet jedinicu ceni sa kvotom 2.10.

Barselona – Kadiz – 4+ @ 2.28 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje utisak je da će Barselona doći do svoje prve titule prvaka Španije još od 2019. godine.
Name, u ovom trenutku se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, što je zaista ogromna razlika, pogotovu za prvenstvo poput španskog.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Ćavija Ernandeza ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Viljareala, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Kadiz je sa druge strane ostvario u prošlom kolu veoma važan trijumf na svom terenu protiv Đirone, kada je bilo 2:0, pa se trenutno ova simpatična ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
Pobeda Barse se zaista ne sme dovesti u pitanje, a deluje da bi ovaj susret na Kamp Nou mogao da nam donese dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ uz kvotu 2.28 u Meridianu.

Hetafe – Valensija – X2 @ 1.45 u Maxbet

Poslednji meč 22. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u predgrađu Madrida gde će Hetafe ugostiti Valensiju.
Na prvi pogled vidimo da je ovo duel između dve ekipe koje će se po svemu sudeći do poslednjeg kola boriti za opstanak u društvu najboljih. Naime, Hetafe se u ovom trenutku nalazi na devetnaestoj poziciji na tabeli, a poziciju iznad trenutno zauzima Valensija koja igra katastrofalno u poslednje vreme.
U međuvremenu je novi trener “slepih miševa” postao legendarni Ruben Baraha, pred kojim je izuzetno težak zadatak.
Sa druge strane, Hetafe je u prošlom kolu remizirao na svom terenu protiv Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je svakako dobar rezultat s obzirom da tim iz Valjehasa igra sjajno.
Mišljenja smo da Ruben Baraha na debiju neće doživeti poraz, pa vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.