Najava i analiza: La Liga, 26. kolo: Novi “El Klasiko” – poslednja šansa da se Real uključi u borbu za titulu!

Španska Primera

Od danas su na programu mečevi 26. kola španske La Lige koje će bez ikakve sumnje obeležiti novi “El Klasiko” pošto će Barselona na svom terenu ugostiti Real Madrid.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Atletiko Madrida i Valensije, ali i Betisa i Majorke. Treba videti i može li Sevilja na gostovanju kod Hetafea konačno upisati jedan trijumf na strani, a utisak je da će dosta vatre biti i na meču između Almerije i Kadiza pošto se oba tima grčevito bore za opstanak.
Ako se malo osvrnemo na tabelu, Barselona ima trenutno devet bodova viška u odnosu na Real, i ukoliko bi Katalonci ostvarili trijumf na ovom “El Klasiku” deluje da bi prvenstvo bilo završeno, međutim, ukoliko bi Madriđani pobedili u gostima svog najljućeg rivala, prišli bi Barsi na šest bodova manjka i ako uzmemo u obzir da će do kraja prvenstva imati da se odigra još čak dvanaest kola, deluje da bi sve bilo otvoreno.

Valjadolid – Atletik Bilbao – 1 @ 3.90 u Meridianbet

Valjadolid igra izuzetno promenljivo, a ono što je najveći problem ove ekipe je što nije konstantna, pošto Valjadolid nikako ne uspeva da u seriji veže nekoliko dobrih rezultata.
Trenutno se ova ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na najugroženije ekipe, a u prošlom kolu je četrnaestoplasirani tim na tabeli remizirao na gostovanju kod Elčea, kada je bilo 1:1.
U goste im ovog puta stiže Atletik Bilbao koji je u prošlom kolu i pored sjajne igre poražen na svom terenu od Barselone, kada je bilo 1:0.
Trenutno se ponos Baskije nalazi na devetom mestu na tabeli i već dugo izabranici Ernestea Valverdea ne znaju za trijumf u La Ligi, a po našem mišlljenju ta crna serija će se produžiti i nakon ovog meča, pošto prednost ovog puta dajemo domaćinu i predlažemo vam da odigrate jedinicu uz kvotu 3.90 u Meridianu.

Almerija – Kadiz – GG @ 1.88 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa kada je španska La Liga u pitanju nam donosi duel između Almerije i Kadiza i već na prvi pogled vidimo da se radi o dve ekipe koje će se po svemu sudeći do poslednjeg kola šampionata boriti za opstanak.
U nešto boljoj situaciji je trenutno Kadiz koji zauzima šesnaesto mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, dok Almerija koja je sjajno započela šampionat trenutno drži pretposlednje mesto na tabeli.
U prošlom kolu je Kadiz u jednom sjajnom meču remizirao na svom terenu protiv Hetafea, kada je bilo 2:2, dok je Almerija doživela novi poraz i to na gostovanju kod Sevilje kada je bilo 2:1.
Jako težak meč za prognoziranje, međutim i jedni i drugi će ići na trijumf, pa nam sve to može doneti golove na obe strane za šta je Maxbet pripremio koeficijent 1.88.

Rajo Valjekano – Đirona – 3+ @ 2.15 u Meridianbet

U jednom trenutku je Rajo Valjekano igra zaista fantastičan fudbal i delovalo je da ćemo ovu ekipu naredne sezone konačno gledati u nekom od evropskih takmičenja, međuitm, tim iz Valjehasa u poslednje vreme pruža izuzetno loše partije, pa se u ovom trenutku Rajo nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal.
Na poslednjih pet mečeva Falkao i drugari ne znaju za trijumf, a u prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli doživeo težak poraz na gostovanju kod Selte, kada je bilo 3:0.
Đirona sa druge strane ima trenutno četiri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, a stiče se utisak da bi ovu ekipu vrlo lagano mogli i naredne sezone da gledamo u društvu najboljih.
U prošlom kolu su Katalonci doživeli tesan poraz na svom terenu od Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Deluje zaista da bi ovaj duel u Valjehasu mogao da nam donese dosta golova pa je idealna prognoza igra 3+ uz kvotu 2.15 u Meridianu.

Espanjol – Selta Vigo – X2 @ 1.43 u Mozzartbet

Sva je prilika da i Espanjol očekuje velika borba za opstanak, iako je to malo ko očekivao uoči starta ovog šampionata.
Naime, trenutno se ekipa iz Barselone nalazi na petnaestom mestu na tabeli i ima samo bod manjka u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
U prošlom kolu su Katalonci poraženi na gostovanju kod Reala kada je bilo 3:1, a zanimjivo je da je Espanjol prvi došao do vođsta što je očigledno samo naljutilo pulene Karla Ančelotija.
U goste im stiže Selta iz Viga koja igra sjajno u poslednje vreme a najbolji pokazatelj za to je što je ova simpatična ekipa na četiri poslednja susreta bez poraza, a u prošlom kolu je trenutno jedanaestoplasirani tim na tabeli demolirao na svom terenu Valjekano, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0.
Deluje da bi gosti sa sjajnim partijama u španskom prvenstvu mogli da nastave i u Kataloniji pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.43.

Atletiko Madrid – Valensija – 1 @ 1.59 u CircusBet

Uz “El Klasiko” jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na stadionu “Vanda Metropolitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Valensiju.
Jorgandžije igraju zaista sjajno u poslednje vreme, a nakon one spektakularne pobede na domaćem terenu protiv Sevilje kada je bilo čak 6:1, Madriđani su u prošlom kolu slavili i na gostovanju kod Đirone, pošto je taj susret završen rezultatom 0:1, nakon čega se Atletiko nalazi na trećem mestu na tabeli.
U goste im ovog puta dolazi Valensija koja će do kraja šampionata voditi žestoku borbu za opstanak, pošto se nekadašnji finalista Lige šampiona u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je četa Rubena Barahe ostvarilie vaoma važan trijumf na svom terenu protiv nimalo naivne Osasune, a taj meč na “Mestalji” je završen rezultatom 1:0.
U poslednje vreme Madriđani igraju sjajno na svom terenu i utisak je da će sa time ova ekipa nastaviti i na ovom meču protiv Valensije, pa deluje da jedinica prava sigurica, uz kvotu 1.59 u CircusBetu.

Betis – Majorka – 3+ @ 2.55 u Meridianbet

Nažalost, Betis je juče i zvanično eliminisan iz Liga Evrope, pošto su Andalužani poraženi i na svom terenu od Mančester Junajteda, pa je engleski predstavnik prošao u četvrtfinale sa ukupnim rezultatom 1:5.
Što se tiče prvenstva, Zeleni se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na veoma teškom gostovanju kod Viljareala, kada je bilo 1:1.
Trenutno ekipa sa Benito Viljamarina ima samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Real Sosijedad i deluje da će ove dve ekipe voditi veliku bitku za plasman na poziciju broj četiri koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
U goste Betisu dolazi Majorka, za koju je poznato da daleko bolje igra na domaćem terenu nego na strani, gde su za sada Muriđi i drugari upisali samo tri trijumfa i vezali čak pet poraza.
Domaćin je bez ikakve sumnje veliki favorit na ovom duelu, ali ipak je sigurnija varijanta igra na golove, odnosno na igru 3+ uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Osasuna – Villjareal – GG @ 1.98 u Maxbet

Nakon blistavih partija u prvom delu šampionata, deluje da Osasuna igra daleko slabije u drugom delu prvenstva, međutim i u takvoj situaciji se tim iz Pamplone trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal, koji im između ostalog i dolazi u goste.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone doživeo poraz na gostovanju kod Valensije kojoj su bodovi iz tog duela bili zaista preko potrebni, a taj meč je završen pobedom domaćeg tima od 1:0.
Viljareal je eliminisan iz Lige konferencija, pa će se “žuta podmornica” u nastavku u potpunosti foksusirati na najkvalitetniji rang španskog fudbala.
U prošlom kolu su izabranici Kikea Setjena uz dosta muke na svom terenu remizirali protiv Betisa, a taj meč na “Keramici” je završen rezultatom 1:1.
I ovo je jedan dosta težak meč za prognozu, međutim, kako oba tima žele da dođu do bodova, najrealnije je da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.98.

Real Sosijedad – Elče – 1 @ 1.40 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje, Sosijedad je trenutno najozbiljniji kandidat da se na kraju sezone nađe na četvrtom mestu na tabeli, što kao što je dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste davnašnji cilj ekipe sa “Anoete”.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli remizirao na teškom gostovanju kod Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, juče su David Silva i drugari eliminisani iz daljeg toga Liga Evrope, pošto je španski predstavnik na svom terenu odigrano nerešeno sa Romom.
Elče je praktično već novi drugoligaš pošto ova ekipa ima čak trinaest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, ali svakako da će ovaj tim skupo prodati kožu.
Mišljenja smo ipak da je vreme za jedan domaći trijumf Sosijedada, pa toplo preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.40 u Mozzartu.

Hetafe – Sevilja – 1 @ 2.90 u CircusBet

Hetafe u poslednje vreme pruža zaista fantastične partije, međutim, veliko je ptianje da li će to biti dovoljno za opstanak u društvu najboljih, pošto se u ovom trenutku ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva vodi u niži rang.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji učesnik Liga Evrope je ostvario dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Sevilje, i pored očajnih partija u La Ligi, Andalužani su juče uspeli da obezbede plasman u četvrtfinale Liga Evrope, i pored poraza u revanšu od Fenerbahčea.
U španskom prvenstvu su berberini u prošlom kolu ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Almerije, i to posle preokreta, a taj meč na “Sančez Pichuanu” je završen rezultatom 2:1.
Ipak, poznato je da Sevilja ove sezone ima ogromnih problema na strani što bi mogao da iskoristi Hetafe koji u poslednje vreme igra zaista sjajno, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom koju CircusBet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.90.

Barselona – Real Madrid – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

Najslađe smo ostavili za kraj! Naime, ovo kolo nam donosi novi “El Klasiko” pošto će Barselona na svom terenu ugostiti Real Madrid.
Katalonci se nalaze na pragu prve titule još od 2019. godine pošto četa trenera Ćavija ima čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu je Barsa uz dosta muke slavila na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Atletik Bilbaa, a taj susret u Baskiji je završen pobedom Katalonaca od 0:1.
Real je u međuvremenu uspeo da dođe do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa, pošto je najtrofejniji klub na svetu i u revanšu bio bolji od Liverpula. Što se La Lige tiče, kraljevski klub je u prošlom kolu nakon preokreta savladao Espanjol na svom stadionu, i to rezultatom 3:1.
Uvek je teško prognozirati najveći derbi španskog fudbala. Svakako da su Madriđanima bodovi potrebniji, ali se Real isto tako ove sezone nije proslavio u međusobnim okršajima sa Barsom.
Iako Barsa u poslednje vreme igra jako tvrdo, deluje da nas ovog puta očekuje jedan otvoren meč, koji bi vrlo lako mogao da nam donese i dosta pogodaka, zbog čega je idealno da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.