Najava i analiza: La Liga, 33. kolo: Derbi na Anoeti, Barsa dočekuje Osasunu, nastavlja se velika borba za opstanak!

Španska Primera

Već od utorka su na programu mečevi 33. kola španske La Lige, u kome nas očekuje dosta interesantnih mečeva.
Najzanimljivije će bez ikakve sumnje biti na Anoeti gde će snage odmeriti Real Sosijedad i Real Madrid, što će ujedno biti i meč između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Barselona ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Osasune, dok će trećeplasirani Atletiko Madrid ugostiti ekipu Kadiza.
Dosta uzbuđenja treba očekivati i u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Betis, u duelu koji će nam možda dati i odgovor na pitanje koji od ova dva tima će doći do plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Od ostalih susreta treba napomenuti još i mečeve između Valensije i Viljareala, kao i Sevilje i Espanjola.

Almerija – Elče – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Prvi susret vanrednog 33. kola španskog prvenstva nam donosi duel između Almerije i Elčea. U ovom trenutku se domaćin nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli. U prošlom kolu je inače Almerija poražena na gostovanju kod Real Madrida kada je bilo 4:2.
U goste im stiže Elče koji je odavno izgubio sve šanse da dođe do opstanka, ali i pored toga ova simpatična ekipa je slavila u prošlom kolu na svom terenu protiv Rajo Valjekana, a taj duel u Alikanteu je završen sa više nego ubedljivih 4:0, što je svakako bilo veliko iznenađenje s obzirom da Rajo igra odlično u poslednje vreme.
Ukoliko želi da i naredne godine igra u La Ligi, Almerija prosto mora da slavi na ovom susretu, a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Barselona – Osasuna – 3+ @ 1.61 u Meridianbet

Još vrlo malo i Barselona će doći do svoje prve titule prvaka Španije još od 2019. godine, kada je ovaj tim na jedan veoma ubedljiv način došao do naslova prvaka.
U prošlom kolu su Katalonci posle duže vremena konačno odigrali jedan odličan meč pred svojim navijačima i bez većih problema savladali nimalo naivnu ekipu Betisa, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Ipak, ne treba zaboraviti da je Ćavijeva četa pre toga doživela poraz kod Rajo Valjekana, a da je na tom susretu Barsa pobedila, eventualni trijumf na ovom duelu protiv Osasune bi mogao i definitivno da im donese titulu šampiona Španije, ovako će morati još malo da pričekaju.
Osasuna sa druge strane trenutno drži devetu poziciju na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom terenu od Real Sosijedada, rezultatom 0:2.
Treba očekivati jedan poprilično efikasan susret na Kamp Nou pošto i jedni i drugi nemaju šta da izgube, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.61 u Meridianu, uz sugestiju da izbegnete prognoziranje na pobedu domaćina.

Real Sosijedad – Real Madrid – GG @ 1.78 u Maxbet

Derbi kola se igra na Anoeti, gde će fudbaleri Real Sosijedada ugostiti Real Madrid, a to će između ostalog biti i duel između dva tima koja će po svemu sudeći naredne sezone predstavljati Španiju u Ligi šampiona.
U ovom trenutku se Sosijedad nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz velikih pet bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Viljareal, što bi zaista trebala da bude dovoljna zaliha za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. U prošlom kolu je tim iz San Sebastijana slavio na veoma teškom gostovanju kod Osasune, kada je bilo 0:2.
Real je u prošlom kolu bio bolji od Almerije na svom terenu kada je bilo 4:2, a svakako da će primarni cilj kraljevskog kluba biti što bolji plasman u Ligi šampiona i trofej u Kupu Kralja.
Što se prvenstva tiče, trenutno Madriđani drže drugo mesto na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Atletiko.
Najrealnije je da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na Anoeti, uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Valensija – Viljareal – 1 @ 2.90 u CircusBet

Malo ko se nadao da će fudbaleri Valensije imati baš ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pošto se u ovom trenutku nekadašnji finalista Lige šampiona, ali i šampion Španije nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, uz samo dva boda viška u odnosu na Espanjol, koji drži osamnaesto mesto, koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u Segundu.
U prošlom kolu su “slepi miševi” doživeli još jedan neplaniran poraz i to na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 2:1.
Viljareal sa druge strane juri četvrtoplasirani Sosijedad, ali je veliko pitanje da li će uspeti da ga stigne pošto tim sa Anoete ima čak pet bodova viška. Ono što je takođe bitno je da “žuta podmornica” ima četiri boda viška u odnosu na Betis pa joj se smeši plasman u Ligu Evrope. U prošlom kolu je inače četa Kike Setjena slavila na svom terenu protiv Selte, kada je bilo 3:1.
Ipak, bodovi su ovde daleko potrebniji domaćoj ekipi i hrabro vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.90 u CircusBetu.

Atletiko Madrid – Kadiz – 3+ @ 1.75 u Meridianbet

Nakon jako loših partija u prvom delu prvenstva, Atletiko je u drugom delu šampionata zaigrao zaista sjajno i sada već to slobodno možemo konstatovati, došao do novog plasmana u Ligu šampiona, što i jeste bio primarni cilj pre početka sezone.
U ovom trenutku se Madriđani nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Real, a u prošlom kolu su Jorgandžije odigrale jedan fantastičan meč na gostovanju kod Valjadolida koji je završen rezultatom 2:5.
U goste im ovog puta stiže Kadiz koji se trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe, pa bi ovu ekipu i naredne sezone trebali da gledamo u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Kadiz ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Valensije, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Deluje da nas na stadionu Vanda Metropolitano očekuje baš efikasan duel pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Hetafe – Selta – 1 @ 2.55 u Mozzartbet

U poslednjih nekoliko sezona je Hetafe u poslednjim kolima uspevao da se spasi ispadanja, a veliko je pitanje da li će to biti slučaj i ovog puta pošto se u ovom trenutku ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.
U prošlom kolu je nekadašni predstavnik Španije u Ligi Evrope doživeo novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Espanjola, kada je bilo 1:0, što bio peti vezani susret na kom devetnanestoplasirani tim na tabeli nije uspeo da pobedi.
U goste im ovog puta stiže Selta koja se trenutno nalazi na trinaestom mestu na tabeli, i kako smo to već sezonama unazad navikli, tim iz Viga igra poprilično promenljivo i u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
U prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Viljareala, a taj duel je završen pobedom domaćina od 3:1, uz konstataciju da je taj trijumf mogao da bude i daleko ubedljiviji.
Ipak, mislimo da je Hetafe pod moranjem kada je ovaj meč u pitanju i da će konačno upisati trijumf, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom uz kvotu 2.55 u Mozzartu.

Đirona – Majorka – 1 @ 2.27 u CircusBet

Da su fudbaleri Đirone igrali čitave sezone ovako kao što igraju u poslednje vreme, utisak je da bi se ekipa iz Katalonije borila za mesto koje naredne sezone donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, mada i ovako nije sve gotovo.
Naime, u ovom trenutku se Đirona nalazi na osmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Atletik Bilbao, a ukoliko Real dođe do trofeja u Kupu, što jeste realno, i ta sedma pozicija daje predstavnika u Evropi, konkretno u Ligi konferencija.
U prošlom kolu je Đirona odigrala još jedan sjajan meč i uspela da nanese poraz Sevilji, a taj duel na stadionu Sančez Pichuan je završen rezultatom 0:2.
U goste im stiže Majorka, koja je po svemu sudeći ostvarila svoj primarni cilj, pošto je sva prilika da ćemo ovu simpatičnu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenuprotiv Bilbaa kada je bilo 1:1.
Mišljenja smo da će domaćin nastaviti sa sjajnim partijama pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 2.27 u CircusBetu.

Sevilja – Espanjol – 3+ @ 2.07 u Meridianbet

Taman kada smo pomislili da je Sevilja ponovo počela da podseća na onu ekipu iz prošle sezone, Andalužani su neočekivano doživeli poraz na svom terenu od Đirone, kada je bilo 0:2.
Da su pobedili na tom susretu, izabranici trenera Mendilibara bi se popeli na osmu poziciju na tabeli, a onda ni borba za Evropu ne bi bila daleko, mada je utisak da ni ovako još uvek ništa nije gotovo pošto se Sevilja trenutno nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli uz samo šest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Atletik Bilbao.
Espanjolu predstoji žestoka borba za opstanak u društvu najboljih, a ono što je vredno pomena je da je ova ekipa u prošlom kolu uspela da slavi na svom terenu protiv Hetafea, pošto je taj duel u Kataloniji završen rezultatom 1:0, nakon čega se Katalonci nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju sezone znači i selidbu u niži rang.
I jedni i drugi će ovde silno želeti trijumf, što nam potencijalno može doneti dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.07.

Atletik Bilbao – Betis – GG @ 1.95 u Maxbet

Jedan od najzanimljivjih mečeva ovog kola se igra u Baskiji gde će fudbaleri Atletik Bilbaa ugostiti Betis. Klub iz Baskije se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na upravo Betis, pa je računica jasna, pošto ukoliko Bilbao slavi na ovom duelu protiv Andalužana, doći će do šeste pozicije, koja na kraju donosi plasman u Ligu konferencije.
U prošlom kolu su Baskijci remizirali na veoma teškom gostovanju kod Majorke, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Betis je nažalost u prošlom kolu doživeo težak poraz na gostovanju kod Barselone, kada je bilo 4:0, a utisak je da je taj trijumf Katalonaca mogao čak da bude i ubedljiviji.
Trenutno se Zeleni nalaze na šestom mestu na tabeli i pružaju jako loše partije u poslednje vreme, pa je utisak da se vrlo lako može desiti da ovaj tim ne gledamo u Ligi Evrope naredne sezone.
Mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.95 u Maxbetu.

Rajo Valjekano – Valjadolid – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Poslednji duel vanrednog 33. kola španske La Lige se igra u Valjehasu, gde će fudbaleri Rajo Valjekana ugostiti Valjadolid.
Rajo je u prošlom kolu mimo svih očekivanja poražen na gostovanju kod već prežaljenog Elčea, a taj duel u Alikanteu je završen sa više nego ubedljivih 4:0, nakon čega se Valjekano nalazi na desetom mestu na tabeli.
Ovog puta im u goste dolazi Valjadolid koji je trenutno stacioniran na petnaestoj poziciji, ali ova ekipa još uvek nije prebrinula sve brige oko opstanka u društvu najboljih, što svakako i jeste primarni cilj.
U prošlom kolu je Valjadolid doživeo težak poraz na svom terenu protiv Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:5.
Dosta golova u poslednje vreme pada na mečevima i jedne i druge ekipe, a deluje da bi tako moglo da bude i ovog puta pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.95 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.