Najava i analiza: Bundesliga, 32. kolo: Milioneri protiv imenjaka čuvaju plamen nade, Bajer vraća Šalke u Cvajtu

Samo još tri kola ostala su do kraja sezone u Bundesligi a još uvek nemamo rešenu nijednu dilemu, ni ko će biti šampion, ni ko će predstavljati Nemačku u Evropi, ali ni ko se seli u Cvajtu. Videćemo da li će nešto jasnije biti nakon ovog kola u kome lider Bajer dočekuje ugroženi Šalke, a u duelu imenaka u dortmundska Borusija mora da slavi ako želi da ostane u igri za Salataru. Kvote iz najave bile su važeće u vreme pisanja analize.

Keln – Herta – GG @ 1.80 u Mozzartbet

Domaći Jarčevi su spokojni do kraja sezone, ali je za goste ovo poslednja šansa da uhvate priključak sa timovima koji se bore za opstanak. Berlinci su ostali poslednji na tabeli i nakom trijumfa nad Štutgartom u prošlom kolu. Imaju 25 bodova, pet manje od prvog tima iznad crte, a tri od ekipe koja je u zoni baraža. I baš to 16. mesto mora da bude glavni cilj za Hertu pošto ne verujemo da mogu ostati u ligi bez baraža. Takvu su sudbinu imali i prošle sezone, a ako bi otišli u baraž, velika je verovatnoća da će im rival ponovo biti Hamburger kao treći iz Cvajte. Sve ovo ostaće račun bez krčmara ako Berlinci izgube u Kelnu, pošto će u tom slučaju opstanak ostati samo san. U poslednja dva kola Herta dočekuje Bohum i gostuje Volfsburgu, pa bi im uspeh u gradu na Rajni doneo sasvim realne šanse za spas. Domaćina to ne zanima, igraju za sebe, a tako je bilo i u prošlom kolu kada su pobedili Bajer u Leverkuzenu u komšijskom derbiju. Nema razloga da ne bude golova, remi ne odgovara nikom, pa je naš predlog igra gol-gol. Za GG koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Bajern – Šalke – 1,0-4 @ 1.85 u Meridianbet

Rudarima sad dolazi na naplatu sve ono što su propustili tokom sezone. Džabe bolje igre i pobede kad im je raspored totalno nenaklonjen u odlučujućim utakmicima. Možda bi bilo drugačije da je Bajer, kao ranijih sezona, već obezbedio titulu, ovako Bavarci ne smeju da izgube ni bod u preostala tri kola ako žele da i 11. put zaredom podignu Salataru. Gde je tu Šalke? Tim iz Gelzenkirhena ostvario je veliku pobedu na gostovanju u Majcu golom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi i vezao drugi trijumf nakon pobede nad Verderom. Sa tih šest bodova napustili su zonu ispadanja, ali imaju samo dva boda više od Štutgatra i Bohuma ispod njih. Posle Bajerna igraju još sa Ajntrahtom na svom terenu i gostuju u Lajpcigu, i veliko je pitanje da li će im tri boda biti dovoljna za opstanak. Bajern ima bod prednosti u odnosu na Dortmund i ako Milioneri sve pobede, moraju i oni. Posle Šalkea igraju protiv Lajpciga u Minhenu i gostuju u Kelnu. I pored svega navedenog, i pored nešto slabijih igara aktuelnog šampiona, izostanak jedinice bio bi svetsko čudo. Pored pobede Bajerna verujemo da neće biti previše golova, pa je predlog 1,0-4 sa kvotom 1.85 u kladionici Meridianbet.

Bohum – Augzburg – 1 @ 2.25 u MaxBet

Domaćin nema šta da kalkuliše, mora da pobedi Augzburg kako zna i ume i onda da u nrednom kolu ide po bodove za opstanak u prestonicu na megdan Herti. Nadaju se u Bohumu da bi Herta mogla da ostane bez šani pre tog meča, pa da protiv nezainteresovanog rivala dođu do spasonosnih bodova. Bohum nije pobedio već šest kola, imaju tri remija i tri poraza, i nije ni čudo da su na pretposlednjem mestu. Zanimljivo je da su ostakjali neporaženi u ovom intervalu protiv jakih ekipa, Ajntrahta i Uniona u gostima i Dortmunda u Bohumu, a gubili, recimo, od Štutgarta na svom terenu. Augzburg je pobedio Union u prošlom kolu i načinio ogroman korak ka opstanku. Nisu ga matematički obezbedili ali bi im tri boda iz tri preostala kola bila sasvim dovoljna. Ipak, kada se zna da im u goste dolazi Dortmund, pa idu u Menhengladbah, možda je ključ baš ovaj meč u Bohumu. Pored toga što bi obezbedili sebe pobedom, gurnuli bi u provaliju i direktnog konkureta. Dajemo prednost Bohumu koji je odoleo Dortmundu, pa mora da bude bolji od Augzburga, jer u protivnom nisu ni zaslužili igranje u eliti. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.25.

Ajntraht – Majnc – GG3+ @ 1.95 u Mozzartbet

Duel komšija u Frankfurtu nema neki poseban rezultatski značaj osim prestiža. Majnc je odličnim igrama prestigao na tabeli Ajntraht i nalazi se na 9. mestu, dok je tim iz bankarskog centra Evrope mesto niže. Opstanak nije ugrožen nijednom ni drugom, ali je Evropa daleko. Orlovi imaju šansu da osvajanjem DFB kupa izbore nastup u Ligi Evrope, ali će morati da pobede Lajpcig u finalu. Taj meč je jedino važan za četu Olivera Glasneram, a na Bundesligu su odavno zaboravili. Nemaju pobedu već deset kola unazad i sezona se nikako neće moći oceniti uspešnom ako ne osvoje kup. Majnc je u dva prethodna kola, porazima u Volfsburgu i na svom terenu od Šalkea, ostao bez prilike da igra u Evropi, pa sada pokušava da bar popravi plasman, koliko je to moguće. Očekujte golove u jednom revijalnom meču. Za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.95.

Union Berlin – Frajburg – 0-2 @ 1.59 u CircusBet

Direktan okršaj za Ligu šampiona i, verovatno, najznaajniji meč ovog kola, a možda i u istoriji ova dva tima. Jeste Frajburg prošle sezone igrao u finalu DFB kupa, ali sada može da izbori nadmetanje sa evropskom elitom, a to jeste velika stvar kad se iz ne tako velikog grada u nemačkoj na tromeđi ove zemlje, Švajcarske i Francuske. Prethodna sedmica nije bila uspešna za ovaj tim, dva puta su poraženi od Lajpciga na svom terenu i teško je reći koji im je poraz teže pao. Da li onaj u polufinalu DFB kupa ili prvenstveni prošle subote. Na njihovu sreću izgubio je i Union u Augzburgu, pa će moći u direktnom duelu, doduše u Berlinu, da reše pitanje četvrtog putnika u Ligu šampiona, pošto su Bajern i Dortmund sigurni, a Lajpcig je blizu cilja. Berlinci su, očekivano, popustitli. I ono što su do sada uradili graniči se sa čudom, ali kad su već došli u predvorje raja, zašto ne bi napravili onaj poslednji, odlučujući, korak. Union je sada četvrti samo zahvaljujući nešto boljoj gol razlici, pa ako ovde bude remi, oba tima moraće da vode računa i o toj činjenici u preostala dva kola. Union još gostuje Hofehnajmu i dočekuje Verder, dok Frajburg dočekuje Volfsburg i ide u Frankfurt. Ovde će biti tvrdo i bez mnogo golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.59.

Volfsburg – Hofenhajm – GG3+ @ 1.88 u Meridianbet

Vukovi su poniženi u Dortmundu i ispraćeni su sa pola tuceta golova u mreži. Time su bacili senku na dve lepe pobede pre toga, u kojima su postigli čak osam goova. Imaju šansu da naredne jeseni igraju u Evropi, pogotovo ako u preostala tri kola osvoje makar šest bodova. Bajer im beži dva boda, ali će u Evropu i sedmoplasirani tim ukoliko Lajpcig osvoji kup. Sada su oni na toj poziciji ali sa Majncom za petama sa samo bodom manje. Hofenhajm je, možda, spasonosne bodove osvojio protiv Ajntrahta u prethodnom kolu ali u Sinshajmu moraju da obrate pažnju na zahtevan raspored koji imaju do kraja. Posle gostovanja u gradu automobila na svom terenu dočekuju Union koji se bori za Ligu šampiona, pa idu u Štutgart kome bi meč poslednjeg kola mogao biti i poslednja nada u spas. Od prvog tima ispod crte imaju četiri boda više i to bi lako moglo da se istopi ako budu gubili u nizu. Ovde nam se čini da će pasti makar po gol na obe strane uz bar tri ukupno. Za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.88.

Dortmund – Menhengladbah – 1,4+ @ 2.00 u MaxBet

Duel imenjaka na Signal Iduna Parku mnogo više znači za domaćina. Dortmund je u prilici da prekine decenijsku dominaciju Bajerna, kada je titula u pitanju, ali je propustio svoj momentum remijem u Bohumu i sada mora da čeka eventualni kiks Bavaraca i, naravno, da pobeđuje. To su uradili u meču sa Volfsburgom u prošlom kolu, slavili su sa ubedljivih 6:0 i vratili nadu navijačima da je moguće da Salatara sleti u njihov grad. Ždrepci iz Menhengladbaha igraju i dalje, kao cele sezone, toplo-hladno. U prošlom kolu su dosta lako pobedili Bohum, a pre toga su imali dva vezana poraza. Situacija je takva da se nalaze na 10. mestu, ne mogu do borbe za Evropu ali ni da ispadnu. Sve u svemu suvi prosek, što za navijače, nekad slavnog kluba, nikako nije prihvatljivo. Tokom leta najavljena je rekonstrukcija tima, otići će mnogi nosioci igre i pitanje je u kakvom će sastavu Menhengladbah nastupiti naredne sezone i sa kakvim ambicijama. Pobeda Dortmunda je obavezna ako žele dramu u finišu sezone, a želimo je i svi mi. Uz jedinicu dodajemo i puno golova. Za 1,4+ kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Štutgart – Leverkuzen – 1 @ 2.55 u CircusBet

Za domaćina ovo može biti najvažniji meč u sezoni. Ako pobede Farmaceute imaće sasvim solidne izglede da i naredne sezone budu među bundesligašima, u suprotnom, opstanak će biti na dugačkom štapu. Na ruku Švabama ide to što je Leverkuzen fokusiran na Ligu Evrope. Ovaj meč dolazi između dva okršaja sa Romom u polufinalu ovog takmičenja, koje u konačnici može doneti i plasman u Ligu šampiona Bajeru, pod uslovom da budu najbolji. Ne znamo kako je prošao duel na Olimpiku u ovom momentu, ali kako god da jeste, u četvrtak je revanš na Baj Areni. Nakon poraza od Kelna Leverkuzen je odustao od Bundeslige i pokušaja da dođe do elitnog evropskog takmičenja, a to više nije ni relana mogućnost. Za Štutgart je poraz u Berlinu od Herte bio ravan katastrofi i sada, u preostala tri kola, moraju da sakupe dovoljan broj bodova i napuste zonu ispadanja. Posle Bajera idu u Majnc i dočekuju Hofenhajm, što je relativno nezgodan raspored, ali mogao je biti i teži. Za pobedu Štutgarta dobija se koeficijent 2.55 u kladionici CircusBet.

Lajpcig – Verder – 1,3+ @ 1.67 u Meridianbet

Bikovi su bili pravi kad je trebalo i dva puta u pet dana pobedili na teškom gostovanju u Frajburgu. Oba meča bila su jako važna, prva pobeda donela im je plasman u novo finaleDFB kupa u kome će protiv Ajntrahta braniti svoj prvi trofej u istoriji, a drugi trijumf vratio ih je na mesto koje vodi u Ligu šampiona, pa su sada treći na tabeli, iza neprikosnovenog dvojca Bajern-Dortmund. Posao nije završen, Union i Frajburg imaju samo po bod manje, ali je povoljna okolnost po Lajpcig međusobni duel ove dve ekipe u ovom kolu. Pobeda nad Verderom je obavezna za Redbulovce, pogotovo jer u narednom kolu gostuju kod Bajerna koji se bori za 11. titulu i nema nameru nikom da prepusti ni bod do kraja. Procena je da če Lajpcigu dve pobede na svom terenu, protiv Verdera i Šalkea u poslednjim kolu, biti dovoljne za makar četvrto mesto, pa se Zelenima iz Bremena ne ostavljaju velike šanse. Verder je silno namučio Bajern u prošlom kolu na Vezeru ali je ostao bez boda. Sada je na sedam bodova od prvog tima u zoni ispadanja i verovatno da su prebrinuli brige oko statusa. Posle Lajciga igraju sa Kelnom kući i Unionom na strani, pa bi i jedan bod bio sasvim dovoljna iz ova tri kola. Ovde će pobediti Lajpcig uz bar tri gola ukupno. Za 1,3+ kvota je 1.67 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.