Najava i analiza: La Liga, 34. kolo: Derbi Katalonije, Ančeloti čuva tim za Siti, Jorgandžije ne daju drugo mesto!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 34. kola španske La Lige. Ovog vikenda nas očekuje veliki derbi Katalonije u kom će snage odmeriti Espanjol i Barselona. Real Madrid ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Hetafea, iako je sigurno da će Karlo Ančeloti odmoriti svoje najvažnije fudbalere za revanš meč protiv Mančester Sitija.
Atletiko Madrid putuje na gostovanje kod Elčea, dok Sosijedad ima sjajnu priliku da na svom terenu protiv Đirone praktično overi plasman u Ligu šampiona.
Petoplasirani Viljareal će u derbiju za Evropu na svom terenu ugostiti Atletik Bilbao, dok Betis dočekuje nimalo naivnu ekipu Rajo Valjekana.
Valjadolid koji ima dosta problema u poslednje vreme će na svom stadionu ugostiti Sevilju koja se nenadano vratila u borbu za plasman u Ligu konferencija.
Od ostalih susreta 34. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala izdvajamo još i duele između Selte i Valensije, ali i Osasune i Almerije.

Majorka – Kadiz – 1 @ 2.16 u Meridianbet

Prvi meč 34. kola španske La Lige se igra na Majorci, gde će istoimena ekipa ugostiti Kadiz. Majorka je u bezbednoj zoni i ono što je najvažnije je da ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u društvu najboljih, a sve to zahvaljujući fenomenalnim partijama na domaćem terenu.
Trenutno se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Majorka poražena na gostovanju kod Đirone, kada je bilo 2:1.
Kadiz sa druge strane još nije prebrinuo sve brige oko opstanka, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je Kadiz doživeo težak poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj meč je završen rezultatom 5:1.
Mišljenja smo da će Majorka još jednom odbraniti domaći teren, pa je topla preporuka jedinica uz fantastičnu kvotu 2.16 u Meridianu.

Real Sosijedad – Đirona – 1 @ 1.67 u CircusBet

Prvi susret subotnjeg programa se igra u San Sebastijanu gde će snage odmeriti Real Sosijedad i Đirona.
Sosijedad je na pravom putu da ispuni svoj višegodišnji cilj i dođe konačno do plasmana u Ligu šampiona, pošto se tim sa Anoete u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na petoplasirani Viljareal, što bi zaista morala da bude dovoljna zaliha za očuvanje tog četvrtog mesta.
U prošlom kolu je Sosijedad odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i savladao Real Madrid, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Đirona sa druge strane igra fantastično u poslednje vreme o čemu najbolje svedoči i trenutno sedmo mesto na tabeli uz tri vezana trijumfa. U prošlom kolu su Katalonci slavili na svom terenu protiv Majorke, kada je bilo 2:1.
Trijumf domaćinu bi verovatno i definitivno doneo Ligu šampiona na četiri kola pre kraja, pa vam savetujemo da probate sa jedinicom koju CircusBet plaća sa kvotom 1.67.

Osasuna – Almerija – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Osasuna je i ove sezone igrala na veoma visokom nivou, a nažalost to nije krunisano trofejom u Kupu, pošto je ekipa iz Pamplone u velikom finalu poražena sa 2:1 od Real Madrida, iako je opšti utisak da se Osasuna nimalo nije obrukala na tom susretu.
Što se tiče La Lige, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na desetom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Đironu, pa ni borba za Ligu konferencije ne izgleda tako daleko.
Almerija je sa druge strane u poslednje vreme vezala nekoliko dosta dobrih partija, i uspela da se pomakne iz zone ispadanja, ali je situacija i dalje alarmantna, pošto ova simpatična ekipa trenutno ima samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Almerija ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Elčea, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Sva je prilika da će nam ovaj susret u Pamploni doneti dosta golova pa vam preporučujemo igru na 3+ uz kvotu 1.92 u Meridianu.

Viljareal – Atletik Bilbao – GG @ 1.75 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva 34. kola La Lige se igra na Keramici gde će koplja ukrstiti Viljareal i Atletik Bilbao.
Nakon ne baš najboljeg starta šampionata, “žuta podmornica” je na pravom putu da dođe do plasmana u Ligu Evrope, pošto se izabranici Kike Setjena u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Valensije kojoj gori pod nogama, a taj susret na Mestalji je završen rezultatom 1:1.
Atletik Bilbao je u prošlom kolu doživeo poraz na svom terenu protiv Betisa čime su Baskijci i te kako sebe udaljili od Liga Evrope, a deluje da će i za Ligu konferencije morati da se pomuče, pošto trenutno imaju isti broj bodova kao i zahuktala Đirona.
Očekuje nas bez ikakve sumnje jedan veoma zanimljiv susret u kom će i jedna i druga ekipa ići na trijumf, pa je svakako najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.75.

Real Madrid – Hetafe – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

Real Madrid se ove sezone nije proslavio u španskom prvenstvu, i vrlo lako se može desiti da kraljevski klub na kraju završi na trećem mestu na tabeli gde se trenutno i nalazi.
Sav fokus je prebačen na Ligu šampiona i Kup, gde je četa Karla Ančelotija prošle sedmice došla do trofeja nakon trijumfa nad Osasunom.
Što se tiče La Lige, Madriđani su u drugom sastavu izašli na gostovanje kod Sosijedada i očekivano doživeli poraz, a taj duel na Anoeti je završen rezultatom 2:0.
U goste im stiže Hetafe kome do kraja prvenstva predstoji velika borba za opstanak, a to nam najbolje potvrđuje i trenutna tabela pošto se u ovom trenutku ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na osamnaestoj poziciji, uz isti broj bodova kao i Valensija koja je u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je Hetafe slavio na svom terenu protiv Selte, a taj susret je završen rezultatom 1:0, što je prva pobeda za ovu ekipu posle baš dosta vremena.
Sigurno je da će Don Karlo promešati karte i za ovaj duel, pa je od jedinice sigurnija varijanta igra na golove, odnosno 3+ uz kvotu 1.88 u Meridianu.

Selta – Valensija – X2 @ 1.68 u Mozzartbet

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da smo od tima iz Galicije očekivali dosta više ove sezone, pošto se u ovom trenutku Selta nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Selta poražena na gostovanju kod Hetafea kome su bodovi bili preko potrebni, a taj duel je završen pobedom domaćina od 1:0, što je zanimljivo bio četrti poraz tima iz Viga na pet poslednjih susreta.
Valensija je svakako jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, a malo ko je očekivao da će se u ovoj fazi prvenstva popularni “slepi miševi” nalaziti na sedamnaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu je četa Rubena Barahe remizirala na svom terenu protiv ove sezone odličnog Viljareala, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Gosti ne smeju da dožive poraz na ovom meču, i mišljenja smo da će Valensija uspeti da odoli Selti pa vam preporučujemo duplu šansu X2 uz kvotu 1.68 u Mozzartu.

Elče – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.68 u Meridianbet

Elče je odavno ispao iz Lige, pa je sigurno da će ekipa iz Alikantea u finišu šampionata igrati maksimalno rasterećeno, što bi mogla da bude velika nevolja za sve timove koji se sastaju sa ovom ekipom.
U prošlom kolu je Elče pružio zaista dobar otpor na gostovanju kod Almerije, ali je taj duel domaćin rešio u svoju korist rezultatom 2:1.
Pre toga je tim iz Alikantea odigrao verovatno i svoj najbolji meč ove sezone pošto je na domaćem terenu savladan Rajo Valjekano sa 4:0.
Atletiko Madrid će da ti sve od sebe da na kraju ostane na drugom mestu na tabeli na kom se trenutno nalazi, a u ovom trenutku Jorgandžije imaju vod viška u odnosu na trećeplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu je četa Čola Simeonea odigrala još jedan sjajan meč na svom terenu protiv Kadiza koji je završen rezultatom 5:1.
Atletiko je svakako favorit, a ovaj meč nam obećava baš dosta golova pa toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Valjadolid – Sevilja – 2 @ 3.10 u CircusBet

Iz jedne poprilično mirne situacije, Valjadolid je došao u priliku da strepi za opstanak u društvu najboljih, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Valjadolid doživeo poraz na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj susret je završen rezultatom 2:1, što je bio treći vezani poraz za ovu ekipu.
Sevilja sa druge strane igra sjajno u drugom delu šampionata, i od jedne situacije u kojoj su se Andalužani borili za opstanak u društvu najboljih, došli smo do toga da ovaj tim ima samo tri boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Granadu, a poznato je da je to sedmo mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu konferencije.
U prošlom kolu je Sevilja bila bolja na svom terenu od Espanjola, a taj meč je završen rezultatom 3:2.
I pored toga što su domaćinu bodovi preko potrebni, deluje da će Sevilja nastaviti sa sjajnim partijama, pa hrabro savetujemo igru na dvojku uz fenomenalnu kvotu 3.10 u CircusBetu.

Espanjol – Barselona – 1X @ 2.14 u Mozzartbet

Derbi kola igra se u Kataloniji, gde će snage odmeriti Espanjol i Barselona. Espanjol se nalazi u veoma teškoj situaciji pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na devetnaestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na timove koji su u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu su Katalonci i pored toga što su odigrali jedan zaista sjajan meč poraženi na gostovanju kod Sevilje, a taj duel u Andaluziji je završen rezultatom 3:2, uz podatak da je domaća ekipa do trijumfa došla golom u finišu susreta.
Barselona je na pragu titule prvaka i vrlo verovatno se može desiti da to bude definitivno nakon ovog kola, pošto u ovom trenutku tim sa Nou Kampa ima čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid.
U prošlom kolu su izabranici Ćavija slavili na svom terenu protiv Osasune, a taj duel je završen pobedom domaćina od 1:0.
Espanjolu su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak, i mišljenja smo da će domaći tim uspeti da odoli svom daleko kvalitetnijem gradskom rivalu, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 2.14 u Mozzartu.

Betis – Rajo Valjekano – GG @ 1.95 u Maxbet

Poslednji duel 34. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra na Benito Viljamarinu gde će Betis ugostiti Rajo Valjekano.
Andalužani se trenutno nalaze na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, a u prošlom kolu su Zeleni ostvarili veoma važan trijumf na jednom od najtežih gostovajna u ligi, kod Atletik Bilbaa, pošto je taj meč u Baskiji završen rezultatom 0:1.
U goste im ovog puta stiže Rajo Valjekano koji se trenutno nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli i sigurno je da svi navijači ove simpatične ekipe imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Valjadolida, a taj meč je završen pobedom domaće ekipe od 2:1, što je bio treći uzastopni trijumf na domaćem terenu.
Isto tako, Valjekano ima dosta problema na strani u poslednje vreme, što bi mogao da iskoristi Betis, ali je ipak realnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan gol na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.95 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.