Najava i analiza: La Liga, 35. kolo: Derbi Andaluzije, Barsa čeka Sosijedad, kraljevski klub u gostima kod Valensije!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 35. kola španske La Lige. Prošlo kolo nam je između ostalog donelo i novog šampiona Španije, pošto je Barselona nakon trijumfa u gradskom derbiju protiv Espanjola došla do naslova prvaka.
U ovom kolu će Katalonci ugostiti Sosijedad na svom terenu što će ujedno biti i meč između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli. Centralni duel kola se ipak igra na “Sančez Pichuanu” gde će Sevilja u velikom derbiju Andaluzije ugostiti Betis.
Svakako, treba još izdvojiti i duel između Valensije i Real Madrida, koji je u sredu eliminisan iz daljeg toka Lige šampiona. Atletiko Madrid ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Osasune, dok će biti veoma interesantno u meču između Đirone i Viljareala pogotovu što Katalonci igraju fantastično u poslednje vreme.
Što se tiče borbe za opstanak, Elče je odavno ispao iz lige, a pored njega je trenutno najugroženiji Espanjol koji ima četiri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. Na osamnaestoj poziciji se nalazi Hetafe, koji ima bod viška u odnosu na Valjadolid i Kadiz, a u opasnoj zoni su još i ekipe Valensije i Almerije.

Kadiz – Valjadolid – GG @ 1.88 u Maxbet

Prvi susret 35. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Valjadolid.
Domaćin ovog meča se u ovom trenutku nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je Kadiz možda i očekivano poražen na gostovanju kod Majorke koja ove sezone igra sjajno na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što i jeste rezultat kojim Majorka najčešće slavi na svom stadionu.
U goste im ovog puta dolazi Valjadolid koji je u prošlom kolu doživeo težak poraz na svom terenu od Sevilje, a taj meč je završen rezultatom 0:3, nakon čega se klub koji je u većinskom vlasništvu legendarnog Ronalda nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli, uz isti broj bodova kao i Kadiz kod koga kao što smo već napomenuli i gostuju u ovom kolu.
Vidno je da je i jednima i drugima preko potreban trijumf kako bi se pomakli iz zone ispadanja, pa se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel donese golove na obe strane, za šta je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.88.

Đirona – Viljareal – 2 @ 2.30 u CircusBet

Đirona igra nestvarno dobro u poslednje vreme, a kruna sjajnih igara bi mogla da bude i plasman u Ligu konferencija.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na sedmoj poziciji na tabeli koja ujedno i jeste poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje. Nakon serije pobeda u prošlom kolu je Đirona remizirala na gostovanju kod Sosijedada, a taj susret je završen rezultatom 2:2.
U goste im ovog puta stiže Viljareal koji još uvek gaji nadu da bi na tabeli mogao da prestigne četvrtoplasirani Sosijedad i na kraju se domogne plasmana u Ligu šampiona. U ovom trenutku tim sa Anoete ima pet bodova viška, ali mu u ovom kolu predstoji gostovanje kod Barselone.
Nije realno da Đirona igra na ovako visokom nivou u kontinuitetu i mišljenja smo da će to Viljareal znati da iskoristi pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica CircusBet plaća sa sjajnom kvotom 2.30, uz konstataciju da bi ovaj susret vrlo verovatno mogao da nam donese i dosta pogodaka.

Atletik Bilbao – Selta – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Atletik Bilbau ozbiljno visi plasman u neko od evropskih takmičenja naredne sezone, pošto se u ovom trenutku ponos Baskije nalazi na osmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Đironu.
U prošlom kolu je Bilbao ponovo odigrao jedan loš meč, i to na gostovanju kod Viljareala, kada je ova ekipa slavila sa više nego ubedljivih 5:1.
Pre toga su Baskijci poraženi i na svom terenu od Betisa, a upravo te dve ekipe su glavni konkurenti Atletiku u borbi za plasman u Ligu Evrope.
Selta sa druge strane trenutno zauzima trinaesto mesto na tabeli i sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u La Ligi. U prošlom kolu je tim iz Viga poražen na svom terenu od Valensije, kada je bilo 1:2.
Vrlo je moguće da nas ovde očekuje dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Almerija – Majorka – 1 @ 2.45 u Mozzartbet

Almerija je prošle sezone brilijirala u Segundi, a primarni cilj ovog puta je naravno opstanak u društvu najboljih, što po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
Ipak, u poslednje vreme je ova simpatična ekipa odigrala nekoliko vrhunskih mečeva na svom stadionu, pa se u ovom trenutku Almerija nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je petnaestoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Osasune, a taj susret u Pamploni je završen rezultatom 3:1.
Majorka je poput Almerije odigrala ove sezone nekoliko blistavih partija na domaćem terenu i svakako da će to biti i glavni razlog zašto ćemo ovu ekipu i dalje gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Ukoliko pobedi na ovom susretu Almerija bi i definitovno mogla da sačuva prvoligaški status i a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.45 u Mozzartu.

Hetafe – Elče – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Hetafe je u prethodnih nekoliko sezona igrao sjajan fudbal i uglavnom se opstanak nijednom nije dovodio u pitanje, međutim to ovog puta neće biti slučaj.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je nažalost u poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ova ekipa očekivano poražena na gostovanju kod Real Madrida, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Elčea, ova simpatična ekipa se odavno oprostila od najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, a u ovom trenutku se Elče nalazi na poslednjem mestu na tabeli. Ipak, u prošlom kolu je “fenjeraš” slavio na svom terenu protiv Atletiko Madrida, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Hetafe prosto mora da slavi na ovom susretu kako bi se pomakao iz zone ispadanja, a pored jedinice, deluje da bi ovaj duel u predgrađu Madrida mogao da donese i dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.20 u Meridianu.

Barselona – Real Sosijedad – GG @ 1.85 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih susreta 35. kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Barselone ugostiti Real Sosijedad, što će biti i susret između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Barsa pobedom nad Espanjolm i zvanično došla do šampionske titule, i to prve još od 2019. godine.
Kada se sve sabere i oduzme, Robert Levandovski i drugari su i pružili najviše od svih ekipa u prvenstvu, a trenutno novi šampion Španije ima čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
Sosijedad je u prošlom kolu samo remizirao na svom terenu protiv Đirone kada je bilo 2:2, čime su Andalužani zakomplikovali sebi borbu za plasman u Ligu šampiona, međutim, tim sa Anoete i dalje drži sve u svojim rukama, pošto trenutno ova ekipa ima čak pet bodova viška u odnosu na petoplasirani Viljareal.
Idealna prilika da Ćavi malo promeša karte, a Sosijedad da pokuša da iznenadi Barsu, međutim, možda je i idealno da se opredelite za igru GG uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Rajo Valjekano – Espanjol – X2 @ 1.73 u Mozzartbet

Rajo Valjekano je i dalje u igri za plasman na sedmu poziciju na tabeli koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencija, pošto se u ovom trenutku tim iz Valjehasa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Đironu.
U prošlom kolu je Rajo nažalost poražen na gostovanju kod Betisa, a taj susret na stadionu Benito Viljamarin je završen rezultatom 3:1.
Espanjol će imati veoma težak zadatak da opstane u La Ligi, pošto se Katalonci trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaeu u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu su fudbaleri Espanjola doživeli težak poraz na svom terenu od gradskog rivala Barselone, a taj meč je završen rezultatom 2:4.
Gosti moraju da idu na sve ili ništa pa je hrabra preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 1.73 u Mozzartu.

Atletiko Madrid – Osasuna – 3+ @ 1.81 u Meridianbet

Atletiko Madrid je u prošlom kolu mimo svih očekivanja poražen na gostovanju kod Elčea, a taj susret je završen rezultatom 1:0, čime su Madriđani bacili u vodu sve ono dobro što su radili u drugom delu španskog šampionata, pa se Jorgandžije kako sada stvari stoje moraju zadovoljiti trećim mestom na tabeli.
Ruku na srce, Real ima samo dva boda viška, ali i nešto teži raspored do kraja prvenstva, mada svakako treba napomenuti da je ta druga pozicija samo stvar prestiža.
Osasuna je u velikom finalu španskog Kupa Kralja nedano poražena od Real Madrida, a što se tiče prvenstva, tim iz Pamplone se nalazi na devetom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Đironu. U prošlom kolu su Darko Brašanac i drugari bez većih problema na svom terenu savladali Almeriju sa 3:1.
Atletiko ove sezone igra izuzetno efikasne mečeve na svom stadionu a svakako da će to biti slučaj i ovog puta, pa savetujemo igru na 3+ uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Valensija – Real Madrid – 2 @ 2.29 u CircusBet

Nekada su međusobni mečevi između Valensije i Real Madrida odlučivali o tome koja će od ove dve ekipe postati šampion Španije, a sada je situacija takva da popularni “slepi miševi” vode veliku borbu za opstanak u društvu najboljih, pošto se u ovom trenuku Valensija nalazi na četrnaestoj poziciji na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Barahe ostvarili veoma važan trijumf na strani kod Selte, a taj meč u Vigu je završen pobedom gostiju od 1:2.
Real Madrid je u sredu doživeo bolnu eliminaciju od Mančester Sitija u polufinalu Lige šampiona, mada se mora priznati da je engleski predstavnik potpuno zasluženo došao do plasmana u veliko finale.
Što se tiče La Lige, u prošlom kolu je četa Karla Ančelotija slavila na svom terenu protiv Hetafea i probila se na drugu poziciju na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Atletiko.
Iako Valenija mora da ide na trijumf, deluje da će kraljevski klub dati sve od sebe da se iskupi svojim navijačima za katastrofu protiv Sitija, pa je hrabra preporuka 2 uz kvotu 2.29 u CircusBetu.

Sevilja – Betis – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Poslednji duel ovog kola se igra na “Sančez Pichuanu” gde će snage odmeriti Sevilja i Betis u najvećem derbiju Andaluzije.
Sevilja je katastrofalno odigrala prvi deo sezone ali su stvari krenule na bolje od kako je na klupu ovog tima seo trener Hose Luis Mendilibar koji je za kratko vreme preporodio Berberine, koji se u ovom trenutku nalaze na desetom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Đironu.
U prošlom kolu je Sevilja slavila na veoma teškom gostovanju kod Valjadolida, a taj meč je završen rezultatom 0:3.
Betis sa druge strane trenutno drži šestu poziciju na tabeli i Zeleni su praktično sigurno učesnici Liga Evrope, pošto ova ekipa ima čak sedam bodova viška u odnosu na sedmoplasiranu Đironu.
U prošlom kolu je Betis ostvario novi trijumf, ovog puta na domaćem terenu protiv neugodnog Rajo Valjekana, a taj susret na “Benito Viljamarinu” je završen rezultatom 3:1.
Očekujemo da sve pršti u velikom derbiju Andaluzije, i mišljenja smo da neće manjkati golova pa zato i savetujemo igru 3+ uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.