Najava i analiza: Serija A, 36. kolo: Još samo tri kola do kraja!

Ovogodišnje izdanje italijanske Serije A nam je donelo nekoliko neočekivanih stvari, a svakako prednjači titula do koje su nedavno došli fudbaleri Napolija.
Sampdorija je takođe mimo svih očekivanja ispala iz Serije A, a tu će joj se vrlo verovatno pridružiti i Kremoneze. Na tri kola pre kraja nije još uvek jasno ko će pored Napolija predstavljati Seriju A u Ligi šampiona, ko će u Ligu Evrope i Ligu konferencija, ali ko će biti i treći tim koji će praviti društvu Sampdoriji i Kremonezeu u Seriji B naredne sezone.
Derbi ovog kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će snage odmeriti Napoli i Inter, a trijumfom na tom susretu bi Neroazuri mogli i definitivno da overe plasman u Ligu šampiona.
Juventus putuje na gostovanje kod Empolija u lošem raspoloženju nakon eliminacije od Sevilje u Ligi Evrope, dok će Lacio u goste kod Udinezea.
Milan ne bi smeo da ima previše problema protiv Sampdorije, dok će Roma nakon plasmana u finale Liga Evrope ugostiti Salernitanu na svom terenu.
Atalanta u jednom veoma zanimljivom meču na svom terenu čeka Veronu, a od ostalih susreta izdvajamo još i mečeve između Torina i Fiorentine, ali i Lećea i Specije.

Sasuolo – Monca – GG @ 1.60 u Maxbet

Prvi meč 36. kola italijanske Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će snage odmeriti Sasuolo i Monca. Posle zaista lošeg prvog dela šampionata, Sasuolo je zaigra sjajno u drugom delu prvenstva i trenutno se Domeniko Berardi i drugari nalaze na trinaestom mestu na tabeli, a ono što je najbitnije je što ova ekipa neće imati problema oko opstanka u Seriji A.
U prošlom kolu je Sasuolo slobodno možemo reći očekivano poražen na gostovanju kod Intera, a taj duel u Milanu je završen rezultatom 4:2.
Sa druge strane, Monca slovi za jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone, pošto se klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli, a na poslednjih pet mečeva izabranici Rafaeala Paladina ne znaju za poraz, pošto je u tom periodu ovaj klub ostvario tri trijumfa uz dva remija. U prošlom kolu je Monca savladala Napoli rezultatom 2:0, što možda i najbolje pokazuje koliko dobro ova ekipa igra u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Najrealnije je ovde da probate sa golovima i deluje zaista da će ih biti na obe strane, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.60 u Maxbetu.

Kremoneze – Bolonja – 3+ @ 2.03 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Kremoni gde će Kremoneze pokušati da produži svoju nadu da bi mogao da dođe do opstanka.
Naime, novajlija u društvu najboljih se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze van zone ispadanja. U prošlom kolu je ova simpatična ekipa pružila solidan otpor Juventusu na gostovanju, ali je na kraju četa Masimilijana Alegrija ipak nekako uspela da slavi rezultatom 2:0.
Bolonja je igrala dosta bolje u prvom delu šampionata, o čemu najbolje svedoči podatak da ova ekipa na pet poslednjih susreta u Seriji A ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri remija i dva poraza. U prošlom kolu su izabranici Tijaga Mote remizirali na svom terenu protiv Rome kada nije bilo golova, što je trenutno dovoljno za jedanaesto mesto na tabeli.
Domaćin mora da napadne od prvog minuta, a vrlo lako se može desiti da mu ni Bolonja ne ostane dužna, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.03 u Meridianu.

Atalanta – Verona – X2 @ 2.48 u Mozzartbet

Nažalost, Atalanta će po svemu sudeći i drugu godinu zaredom ostati bez plasmana u Ligu šampiona, mada treba biti realan pa priznati da i nije bilo realno da ekipa iz Bergama u kontinuitetu nastupa u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
U ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu, a sedma pozicija će doneti plasman u Ligu konferencije, samo ako Inter slavi u finalu italijanskog Kupa, što jeste očekivano.
Verona vodi veliku bitku za opstanak i trenutno ekipa iz grada ljubavi ima isti broj bodova kao i Specija, a u prošlom kolu su Darko Lazović i drugari nažalost poraženi na svom terenu od Torina, kada je bilo 0:1.
Gosti nemaju previše izbora i sigurno je da će Verona ići na sve ili ništa na ovom gostovanju, a mišljenja smo da neće doživeti poraz, pa je hrabra preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 2.48 u Mozzartu.

Milan – Sampdorija – 3+ @ 1.59 u Meridianbet

Nažalost, Milan je sredinom nedelje eliminisan iz polufinala Lige šampiona, nakon novog poraza od Intera, a ovog puta je taj duel završen rezultatom 1:0.
Nisu se Rosoneri proslavili ni u prošlom kolu Serije A, pošto je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Specije, a taj susret je završen rezultatom 2:0, pa je sigurno da izabranici Stefana Piolija ovog puta nemaju pravo na kiks.
Što se tiče Sampdorije, Đenovljani su u prošlom kolu i zvanično ispali iz Serije A, i sigurno je da je to i bilo očekivano nakon katastrofalnih partija čitavim delom šampionata, ali i velikih finansijskih problema.
U prošlom kolu su Đenovljani odigrali jedan solidan meč na svom terenu protiv Empolija, koji je na kraju završen bez pobednika, uz konstataciju da je tim iz Toskane do boda došao u sudijskoj nadoknadi.
Deluje da bi mogli da prisustvujemo pravoj goleadi na San Siru pa vam preporučujemo igru 3+ uz kvotu 1.59 u Meridianu.

Leće – Specija – GG @ 2.05 u Maxbet

Derbi začelja igra se na stadionu Via del Mare gde će snage odmeriti Leće i Specija, što će ujedno biti i duel između šesnaestoplasirane i sedamnaestoplasirane ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Leće odigrao sjajan meč na gostovanju kod Lacija i uspeo da se kući vrati sa bodom, međutim, vrlo lako je ovaj tim mogao i do sva tri, ali da tako ne bude pobrinuo se Sergej Milinković-Savić u sudijskoj nadoknadi.
Specija je sa druge strane bila u jednoj veoma teškoj situaciji, međutim, tim iz Ligurije je ostvario veoma važan trijumf u prošlom kolu i to mimo svih očekivanja protiv favorizovanog Milana, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Nema nikakve sumnje da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da slave na ovom susretu, a u takvom razvoju situacije vrlo lako se može dogododiti da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak pa vam preporučujemo igru GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Torino – Fiorentina – 1 @ 2.03 u CircusBet

Verovatno mali broj ljudi zna da su Torino i Fiorentina bratski klubovi, a upravo ove dve ekipe će odmeriti snage u 36. kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.
U prošlom kolu je Torino slavio na gostovanju kod Verone kojoj su bodovi iz tog susreta bili preko potrebni, a taj meč je završen rezultatom 0:1, nakon čega se popularni Bikovi nalaze na osmom mestu na tabeli, pa je utisak da svi navijači ovog kluba mogu da budu i te kako zadovoljni sa partijama svoje omiljene ekipe u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Fiorentina je juče izborila plasman u finale Lige konferencija, što je svakako veliki uspeh za Violu, koja je u prošlom kolu Serije A bez većih problema slavila na svom terenu protiv Udinezea sa 2:0, pa se u ovom trenutku izabranici trenera Italijana nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, uz isti broj bodova kao i Torino.
Deluje da će trener Fiorentine odmoriti svoje nosioce zbog iscrpnog meča protiv Bazela, što bi Torino mogao da iskoristi i slavi na ovom susretu pa preporučujemo jedinicu iz kvotu 2.03 u CircusBetu.

Napoli – Inter – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će snage odmeriti Napoli i Inter. Iza jednog i drugog tima je fantastičan sezona, pošto je poznato da su Napolitanci došli do Skudeta, i to mimo svih očekivanja, a utisak je da ništa manje nije bilo za očekivati ni da milanski gigant dođe do finala Lige šampiona, gde će odmeriti snage protiv Mančester Sitija.
U prošlom kolu je Napoli poražen na gostovanju kod ove sezone sjajne Monce, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Sa druge strane, Inter je nastavio seriju pobeda, pa je ekipa koju sa klupe predvodi Simone Inzagi slavila na svom terenu protiv Sasuola, u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:0.
Vrlo lako se može dogoditi da oba trenera izvedu nešto izmenjene sastave, međutim, neminovno je da bi ovaj duel podno Vezuva morao da nam donese dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Udineze – Lacio – 2 @ 2.05 u Mozzartbet

Kao što se i očekivalo pre početka šampionata, fudbaleri Udinezea će ovu sezonu završiti na sredini tabele, gde je ovoj ekipi realno i mesto.
U prošlom kolu su popularne Zebre poražene na gostovanju kod Fiorentine, a taj meč na stadionu Artemio Franki je završen rezultatom 2:0.
Pre toga je Udineze savladao Sampdoriju, i najveći problem ove ekipe je što nije bila konstantna, pošto se osim početka šampionata retko dešavalo da crno-beli vežu nekoliko dobrih mečeva.
U goste im ovog puta dolazi Lacio koji se nalazi na pravom putu da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto se Rimljani nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Milan.
U prošlom kolu je Lacio jedva isčupao bod na svom terenu protiv Lećea, pošto je taj duel na Olimpiku završen rezultatom 2:2.
Tim iz prestonice bi sve brige oko plasmana u Ligu šampiona želeo da prebrine već u ovom kolu pa vam savetujemo da probate sa 2 uz kvotu 2.05 u Mozzartu.

Roma – Salernitana – 3+ @ 1.97 u Meridianbet

Pisali smo pre nekoliko dana da je Roma sve karte bacila na Ligu Evrope, i da Žoze Murinjo preko ovog takmičenja želi da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Juče su Rimljani “postavili autobus” ispred svog gola i uspeli da odigraju nerešeno na gostovanju kod Leverkuzena, a taj meč je završen bez pogodaka, što je bilo dovoljno za drugi uzastopni plasman Rome u finale nekog evropskog takmičenja, gde će ovaj tim odmeriti snage protiv Sevilje, koja je rekorder po broju trofeja u Ligi Evrope.
Nažalost u Seriji A izabranicima Žozea Murinja ne ide u poslednje vreme, o čemu najbolje govori trenutno šesto mesto na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio.
Salernitana sa druge strane neće imati problema oko opstanka, pošto se tim iz Salenta trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Deluje da bi ovaj meč na Olimpiku mogao da donese dosta golova, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Empoli – Juventus – 2 @ 1.70 u CircusBet

Poslednji susret 36. kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Juventus.
Plavi se trenutno nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz deveto bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, što bi zaista morala da bude dovoljna zaliha za opstanak, pošto do kraja prvenstva ima samo još tri kola da se odigra.
U prošlom kolu je klub iz Toskane remizirao na gostovanju kod Sampdorije, a taj susret u Đenovi je završen rezultatom 1:1.
Nažalost, Juventus je juče ostao bez plasmana u finale Liga Evrope, pošto su Bjankoneri nakon produžetaka poraženi od Sevilje, rezultatom 2:1.
Ipak, stvari idu po planu u Seriji A, jer se trenutno Juve nalazi na drugom mestu na tabeli i već u ovom kolu bi mogao da overi plasman u Ligu šampiona, a mišljenja smo da će se to i desiti pa je topla preporuka dvojka koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.