Meč dana: Bajern Minhen – Lajpcig: Bavarci preko Bikova do jedanaeste uzastopne titule!

U subotu je veoma dobra ponuda za klađenje, a u okviru naše sve popularnije rubrike Meč dana smo ovog puta analizirali najzanimljiviji susret 33. kola nemačke Bundeslige u kom će Bajern Minhen na svom terenu ugostiti Lajpcig.
Susret između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Bajern Minhen: Bavarci drže sve u svojim rukama!

U Nemačkoj prošle sezone baš ništa novo – Bajern je bez većih problema stigao do svoje desete uzastopne titule šampiona Nemačke.
Brojne kadrovske promene su se desile prošlog leta u Minhenu, a svakako je najupečatljivije izgledao odlazak Roverta Levandovskog u Barselonu, ali i dolazak Manea iz Liverpula, koji je trebalo da zameni poljskog reprezentativca.
Međutim, Mane od samog starta u svom novom klubu nije na svom nivou, a utisak je da mašineriji iz Minhena najviše ove sezone fali igrač poput Levandovskog.
U ovom trenutku se Bavarci nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Dortmund, pa dolazimo do zaključka da Bundesliga odavno nije bila zanimljivija, i vrlo lako se može dogoditi da se pitanje šampiona Nemačke reši u poslenjem kolu.
U prošlom kolu su izabranici Tomasa Tuhela slavili na svom terenu protiv Šalkea, a taj meč je završen ubedljivom pobedom aktuelnog šampiona Nemačke od 6:0.
Kada su u pitanju partije na svom stadionu, do sada je lider na tabeli odigrao šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvario jedanaest trijumfa i pet remija, bez poraza.
Što se tiče Lige šampiona, grupnu fazu je Bajern završio na prvom mestu u grupi uz maksimalan broj broj osvojenih bodova, iako konkurencija nije bila nimalo naivna, pošto su pored nemačkog predstavnika tu bile još i ekipe Barselone, Intera i Plzenja, koji je svakako bio veliki autsajder u društvu tri velikana evropskog fudbala.
U osmini finala je bez većih problema eliminisan PSŽ, posle pobeda u Parizu, ali i u Minhenu, a onda je žreb ukrstio nemačkog predstavnika sa ekipom Mančester Sitija, što je po mnogim mišljenjima finale pre finala. Međutim, u prvom četvrtfinalnom susretu, engleski predstavnik je demolirao četu Tomasa Tuhela, rezultatom 3:0, i praktično sebi obezbedio plasman u polufinale, a to je bilo i definitivno poznato nakon revanša u Minhenu, gde su nemački i engleski predstavnik odigrali meč bez pobednika (1:1), što je naravno bilo dovoljno Sitiju za novi plasman u polufinale, gde je ova ekipa nedavno eliminisala Real Madrid, i tako se na najbolji mogući način osvetila kraljevskom klubu za poraz u prošlosezonskom polufinalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj što se tiče sastava tima za ovaj meč sezone za Bajern, Tomas Tuhel ovog puta neće moći da računa na Nojera, Dejvisa, Ernandeza, Stanišića i Čupo-Motinga, dok je Zomer pod znakom pitanja.

Lajpcig: Mogu li Bikovi da pomrse konce Bajernu?

Kao što smo dosta puta pomenuli, prošla sezona je za fudbalere Lajpciga bila i više nego uspešna s obzirom da je ova ekipa uspela da dođe do svog prvog trofeja u istoriji, i to pošto je u finalu nemačkog Kupa pobeđen Frajburg.
Sve to je bio povod za veliko slavlje u Lajpcigu, a pored toga Red Bul je ispunio primarni cilj i što se tiče prvenstva, s obzirom da je na kraju zauzeo četvrto mesto na tabeli, koje je ujedno i poslednje u Bundesligi koje donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod Lige šampiona, i pored katastrofalnog starta i poraza u prvom kolu od Šahtjora na domaćem terenu (1:4), Lajpcig je ipak uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli, i to uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a zanimljivo je da je nakon da uvodna poraza u prva dva kola nemački predstavnik na preostale četiri utakmice ostvario isto toliko trijumfa.
U prvom susretu osmine finala se Lajpcig ni najmanje nije obrukao na svom terenu protiv Mančester Sitija kada je bilo 1:1, međutim, u revanšu su Građani demolirali nemačkog predstavnika rezultatom 7:0 i više nego zasluženo došli do plasmana u narednu fazu Lige šampiona. U tom trenutku je i ekipa koju sa klupe predvodi Marko Rose bila van pozicija koje na kraju prvenstva donose plasman u najkalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali je ubrzo sve došlo na svoje mesto.
U ovo trenutku se Red Bul nalazi na trećoj poziciji na tabeli uz bod viška u odnosu na četvroplasirani Union Berlin, ali i petoplasirani Frajburg, koji ruku na srce ima i meč viška pošto je ova ekipa sinoć na svom terenu sa 2:0 savladala ekipu Volfsburga.
Inače, u prošlom kolu su popularni Bikovi odigrali jedan veoma važan meč na svom terenu protiv Verdera, a taj duel je završen rezultatom 2:1 što je bila ujedno i treća uzastopna pobeda u Bundesligi za ovu ekipu.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je redovni učesnik Lige šampiona odigrao šesnaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, isto toliko poraza ali i četiri remija, a u poslednjem meču van svog terena Red Bul je slavio protiv Frajburga, kada je bilo 0:1.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj derbi meč sa Bajernom iz Minhena, Marko Roze ovog puta neće moći da računa na Gulašija, dok je Dani Olmo pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Iako je Bajern u jednom trenutku zapao u veliku krizu, i dalje se ova ekipa o svemu pita kada je naslov prvaka Nemačke u pitanju, a mišljenja smo da će Bavarci dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom susretu protiv Lajpciga, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.52.

Čak, mišljenja smo da će aktuelni šampion Nemačke od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu popularnih Bikova pa vam hrabro predlažemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.13 u Meridianu.

Za kraj, ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je na poslednja četiri međusobna duela između Bajerna i Lajpciga palo ukupno 20 pogodaka, što je prosek od pet po meču, a sva je prilika da nas i ovog puta očekuje jedan izuzetno efikasan duel pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.